Δικό του το Θρύλ-ερ!

Με παραλίγο μοιραίο αλλά εν τέλει... ήρωα τον Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πήρε επεισοδιακή νίκη στο "Φόρουμ" με 86-85 επί της Μιλάνο.

Ο Έλληνας φόργουορντ έχασε δύο βολές αλλά στη συνέχεια έβγαλε σούπερ άμυνα πάνω στον Τζέρελς, αναγκάζοντάς τον σε τρίποντο που δεν είχε καμία τύχη.

Το καλύτερό του ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Τζαμέλ Μακλίν, σταματώντας στους 22 πόντους
(7ρ), ο Ρόμπερτς πρόσθεσε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ουσιαστικός ήταν για ακόμα ένα ματς ο Στρέλνιεκς με 14 πόντους και 5 ασίστ.

Πολλά προβλήματα στην άμυνα στο "ζωγραφιστό" για τους ερυθρόλευκους, με τον Μιλουτίνοβ να μην μπαίνει ποτέ στο κλίμα του ματς και τους Γκουντάιτις (19π, 10ρ), Ταρζέβσκι (7π, 10ρ) να κάνουν "πάρτι". Θίοντορ (20π) και Μίτσοβ (15π) έκαναν ζημιά αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις για να κάνει το ρεκόρ του 7-2, αφήνοντας την ομάδα του Πιανιτζάνι στο 3-6.

Το ματς

Τα δύο φάουλ του Μιλουτίνοβ στο τρίλεπτο και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ από Ταρζέβσκι, Τζέφερσον, ήταν τα πρώτα σημαντικά προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Σφαιρόπουλος. Στην επίθεση πάντως, τα κέφια των Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς, που σκόραραν 10 και 5 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο δεκάλεπτο, έκαναν τα πράγματα απλούστερα για τους ερυθρολεύκους. Μετά το 9-14, η Μιλάνο "έτρεξε" 12-0 σερί για να προηγηθεί 21-14 με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 21-17 χάρη σε τρίποντο του Ρόμπερτς.

Το πρόβλημα των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ συνεχιζόταν για τον Ολυμπιακό, που έμενε ωστόσο κοντά στη Μιλάνο, χάρη κυρίως σε βολές στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Μιλουτίνοβ νικήθηκε και από τον Γκουντάιτις κάνοντας σχεδόν αμέσως (από τη στιγμή που ξαναμπήκε) το τρίτο του φάουλ αλλά η λύση για τους Πειραιώτες ήρθε πίσω από τα 6.75. Μάντζαρης και Στρέλνιεκς έπαιξαν ρόλο σε αυτό, ενώ με τον Πρίντεζη να αναλαμβάνει δράση τόσο σε σκορ όσο και σε δημιουργία, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου "έτρεξαν" ένα 8-0 για το 35-41. Ο Τζέρελς βρήκε ρυθμό πίσω από τη γραμμή του τριπόντου αλλά με Μάντζαρη και Μακλίν να απαντούν, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 42-46.

Το βράδυ της Πέμπτης σίγουρα δεν ήταν για τον Μιλουτίνοβ, που χρεώθηκε το τέταρτο φάουλ με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου! Τα επιθετικά ριμπάουντ της Μιλάνο συνέχισαν να "πληγώνουν" τον Ολυμπιακό, που είχε όμως Ρόμπερτς και Μακλίν. Ο δεύτερος ειδικά ήταν όλα τα "λεφτά" σε αυτό το διάστημα, σκοράροντας κατά βούληση, με τους ερυθρόλευκους να μένουν μπροστά με μικρές διαφορές. Με ξέσπασμα του Πρίντεζη, η διφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 10 (53-63) αλλά η χαλάρωση της άμυνας, έδωσε εύκολους πόντους στους γηπεδούχους, που μείωσαν στους 4 στο 30' (62-66) χάρη στους Καλνιέτις, Θίοντορ.

Το παιχνίδι έδειχνε πως θα πάει πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, αφού παρά το 64-70 από τον Ρόμπερτς, η Μιλάνο με 8-0 σερί και τον Γκουντάιτις να κάνει ότι θέλει κάτω από τα καλάθια, πέρασε μπροστά (72-70). Ο Παπανικολάου ισοφάρισε με τρίποντο (77 όλα) με τις ομάδες να ανταλλάσουν βολές για λίγο και το σκορ να μένει στο "Χ" (81-81). Ήταν το σημείο που ο Θίοντορ πήρε την κατάσταση πάνω του, σκοράροντας δύο συνεχόμενα καλάθια με ντράιβ, ωστόσο η αντίδραση ήρθε από τον Μακλίν που απάντησε με 5 πόντους και με καλάθι και φάουλ έκανε το 85-86. Ακολούθησαν χαμένες επιθέσεις από Θίοντορ και Γκουντάιτις για να φτάσουμε στις δύο χαμένες βολές του Παπανικολάου, με το σκορ "κολλημένο" στο 85-86! Η Μιλάνο είχε 15 δευτερόλεπτα, ο Τζέρελς πήρε την μπάλα αλλά έπεσε στο "τείχος" Παπανικολάου! Ο "Παπ" δεν "έφαγε" καμία προσποίηση, ανάγκασε τον Αμερικανό σε κάκιστο σουτ και το ροζ φύλλο κατέληξε στο σακάκι του Σφαιρόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-46, 62-66, 85-86

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σιμόνε Πιανιτζάνι): Μίτσοβ 15 (1), Πάσκολο 2, Καλνιέτις 2, Ταρζέφσκι 7, Τσιντσιαρίνι, Εμ Μπαϊε 3, Θίοντορ 20 (2), Τζέφερσον 10, Μπέρτανς, Γκουντάιτις 19, Τζέρελς 7 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 22, Παπαπέτρου 2, Μιλουτίνοβ, Στρέλνιεκς 14 (2), Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς 18 (2), Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον 4

Live Blog Μιλάνο-Ολυμπιακός
Keywords
Τυχαία Θέματα