Αγκαλιά με τον τίτλο

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Γιουνάιτεντ με 2-0 στο Ολντ Τράφορντ, πέρασε πρώτη στην βαθμολογία με έναν βαθμό από την Λίβερπουλ και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Η Σίτι ήταν καλύτερη, επιβεβαίωσε αυτή την κυριαρχία στο δεύτερο ημίχρονο όταν και σημείωσε τα γκολ της κι έδειξε πως είναι το αφεντικό της πόλης.

Πλέον χρειάζεται τρεις νίκες (ή καλύτερα αποτελέσματα από την Λίβερπουλ) στα τρία τελευταία ματς που είναι εκτός με Μπέρνλι, εντός με Λέστερ κι εκτός με Μπράϊτον
για να κόψει πρώτη το νήμα του μαραθωνίου της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς δεν είχε καλή ποιότητα αλλά είχε στιγμές και για τις δύο ομάδες. Η Σίτι είχε την κατοχή και ήταν εκείνη που προσπάθησε και πίεσε περισσότερο για το γκολ.
Η Γιουνάϊτεντ ξεκίνησε με πέντε στην άμυνα δείχνοντας πως ήθελε να κλείσει πίσω και να μπορέσει να χτυπήσει στην κόντρα.

Οι γηπεδούχοι όμως απείλησαν πρώτοι στο 11’ με σουτ του Πογκμπά που μπλόκαρε σταθερά ο Έντερσον.

Σε διάστημα τριών λεπτών είχαμε τρεις καλές επιθετικές στιγμές. Στο 15’ πρώτα σουτ του Στέρλινγκ που δεν προβλημάτισε τον Ντε Χέα, ενώ την ίδια τύχη είχε και σουτ του Φρεντ στον Έντερσον.

Η Γιουνάϊτεντ έχασε καλή ευκαιρία στο 16’ όταν μετά από σέντρα του Πογκμπά το πλασέ στην κίνηση του Λίντγκαρντ έφυγε άουτ.

Στο 19΄η Σίτι έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Μπερνάντο Σίλβα έσωσε ο Ντε Χέα. Στην ίδια φάση στην κόντρα της Γιουνάϊτεντ τελευταία στιγμή ο Έντερσον πρόλαβε και απομάκρυνε μπροστά από τον Ράσφορντ.

Στο 23’ ο Ράσφορντ έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 44’ η Σίτι έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-1, αλλά το σουτ του Στέρλινγκ, μετά από εξαιρετικό δικό του σόλο, από το όριο της μικρής περιοχής μπλόκαρε ο Ντε Χέα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό σουτ του Αγουέρο μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι μπήκε και πάλι δυνατά και είχε την κατοχή και πήρε αυτό που ήθελε νωρίς.

Στο 54’ ο Γκουντογκάν σέρβιρε στον Μπερνάντο Σίλβα, ο πορτογάλος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ στην γωνία νίκησε τον Ντε Χέα για το 0-1.

Δύο λεπτά μετά ο Αγουέρο είχε δυνατό σουτ λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα.
Η Γιουνάϊτεντ «απάντησε» στο 58’ όταν ο Ράσφορντ έκανε σέντρα και στο κενό τέρμα ο Λίντγκαρντ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 66’ η Σίτι έκανε το 0-2 και έβαλε τις βάσεις για ένα σπουδαίο διπλό.

Η Μάντσεστερ Σίτι χτύπησε στην αντεπίθεση όταν μετά από λάθος του Φρεντ, ο Στέρλινγκ έφυγε στην κόντρα την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σανέ ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Ντε Χέα για το 0-2.

Στο 75’ η Γιουνάϊτεντ θα μπορούσε να μειώσει όταν μετά το σουτ του Λουκάκου ο Έντερσον απομάκρυνε αλλά ο Λίνγκαρντ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο υπόλοιπο του αγώνα η Σίτι απλά διαχειρίστηκε τον χρόνο με καλή κυκλοφορία της μπάλας φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη.

Γιουνάϊτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν (83’ Σάντσεζ), Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Περέϊρα (72’ λουκάκου), Πογκμπά, Λίντγκαρντ (83’ Μαρσιάλ), Φρεντ, Ράσφορντ.
Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντοκάν (88’ Ντανίλο), Φερναντίνιο (50’ Σανέ), Νταβίντ Σίλβα, Μπερνάντο Σίλβα, Αγουέρο (88’ Ζεσούς), Στέρλινγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα