"Μαγικά" και στη Λιβαδειά (video)

Λιβάια και Αραούχο είχαν όρεξη για... "μαγικά" και κόντρα στον Λεβαδειακό, βοηθώντας την ΑΕΚ να περάσει με 2-0 από τη Βοιωτία και να απολαμβάνει και πάλι τη μοναξιά της κορυφής!

Εξαιρετικό πρώτο γκολ του Κροάτη με πανέμορφη συνεργασία ανάμεσα στους δύο (52'), από βολέ του Τσιντώτα το 0-2 (66'), με σκόρερ τον Αργεντίνο.

Μπλόκαρε στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Ανιγκό, ωστόσο η κλάση των δύο πρωταγωνιστών της, έκανε τη διαφορά στο
β' μέρος και οδήγησε τους κιτρινόμαυρους στο τρίτο τους διπλό στο πρωτάθλημα. Πρώτη με 27 πόντους η ομάδα του Χιμένεθ, στο +1 από Ολυμπιακό και στο +2 από ΠΑΟΚ.

Έκτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη ο Λεβαδειακός, που έμεινε στους 15 πόντους και απέχει τέσσερις από την επικίνδυνη ζώνη. Από ένα δοκάρι (στα τελευταία λεπτά) για τις δύο ομάδες.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Με 5-4-1 κατέβηκε στο χορτάρι ο Λεβαδειακός, με τον Ανιγκό να έχει τον Επασί στο τέρμα, τους Λεονάρντο, Μεντί και Τριποτσέρη τριάδα στόπερ, ενώ οι Ζαραδούκας και Τσαμπούρης, κάλυψαν το αριστερό και δεξιό άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Γιουσούφ και Μητρόπουλος κινήθηκαν στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ενώ το δίδυμο Νουάνκο, Νιασέ, έπαιξε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπελγκαζουανί.

Το 3-4-3 ήταν η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ. Ο Τσιντώντας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι και Βράνιες να στελεχώνουν την αμυντική γραμμή. Λόπες και Γκάλο πήραν όλη την πλευρά από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ οι Γαλανόπουλος, Σιμόες ήταν στα χαφ. Ο Λιβάι σε ρόλο κρυφού φορ, πλαισιωνόταν από τους Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο στην επίθεση.

Το ματς

Η καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ήρθε στα 15 περίπου δευτερόλεπτα! Αραούχο και Λιβάια συνεργάστηκαν όμορφα, ο τελευταίος πέρασε κάθετα για τον Χριστοδουλόπουλο, που νικήθηκε όμως στο τετ α τετ με τον Επασί!

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, φτάνοντας κοντά στο 0-1 και πάλι με τον Χριστοδουλόπουλο, όταν η εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε στο 13', "έγλειψε" το αριστερό δοκάρι του Επασί και έφυγε έξω. Το σκηνικό άλλαξε μετά τα πρώτα 20 λεπτά του ματς και ρόλο σε αυτό έπαιξε η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Λεβαδειακού. Την ίδια ώρα που δεν φαίνονταν απειλητικοί στην επίθεση, οι Βοιωτοί κάλυπταν άριστα τους χώρους στα μετόπισθεν, με την Ένωση να μην μπορεί να πατήσει περιοχή. Αναγκαστικά οι κιτρινόμαυροι, αναλώθηκαν σε ατομικές προσπάθειες, με τα σουτ των Χριστοδουλόπουλου και Λιβάια όμως, να μην ανησυχούν τον Επασί.

Η ποιότητα των Λιβάια και Αραούχο έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Αφού προηγήθηκε μια κεφαλιά του Γαλανόπουλου μετά από σέντρα του Γκάλο στο 51' (έφυγε άουτ), οι δύο επιθετικοί της Ένωσης "έκρυψαν" την μπάλα με διαδοχικά "1-2", με τον Λιβάια να ανοίγει το σκορ με "σκαφτό" πλασέ πάνω από τον Επασί για το 0-1 στο 52'!

Δύο λεπτά αργότερα, επωφελούμενος το λάθος γύρισμα του Μεντί, ο Αραούχο βγήκε τετ α τετ με τον Επασί αλλά ο Γάλλος νίκησε και πάλι με τον Λεβαδειακό πάντως να προσπαθεί να πιέσει μετά το γκολ και τελικά να το πληρώνει.

Χρειάστηκε ένα εξαιρετικό βολέ του Τσιντώτα που έβγαλε μόνο του τον Λιβάια με τον Επασί από πλάγια θέση, ο Κροάτης δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά αλλά ο Αραούχο πήρε το "ριμπάουντ" και σε κενή εστία έκανε το 0-2 στο 66ο λεπτό!

Ο ρυθμός του ματς άρχισε να φθίνει από εκεί και πέρα, ο Γαλανόπουλος σούταρε σε κενή εστία αλλά ειδε τον Τριποτσέρη να βάζει την κόντρα και να διώχνει, ενώ η λίστα των ευκαιριών ολοκληρώθηκε με ένα δοκάρι για κάθε ομάδα.

Στο 90' μετά τη σέντρα του Γκάλο, το σουτ του Μπακασέτα τράνταξε το δοκάρι του Επασί, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ιωαννίδης έκανε την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ, για να δει την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Ζαραδούκας (59’ Σουμπίνιο), Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μπελκαζουανί (87’ Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Νιάσε (55’ Γιακουμάκης)

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες (77’ Κονέ), Λιβάια (88’ Αϊντάρεβιτς), Λάζαρος (73’ Μπακασέτας), Αραούχο
Keywords
Τυχαία Θέματα