Μπάρ (αλ) ες παραμονής για τη Λαμία!

Με δύο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες (12', 24'), η Λαμία πέτυχε σημαντική εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα με 2-1 και πλησίασε ακόμα περισσότερο το στόχο παραμονής. Παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα η "Ελαφρά Ταξιαρχία" και δύσκολα θα διατηρηθεί στην κορυφαία κατηγορία.

Το 2019 έχει μπει ...ονειρικά για τη Λαμία του Μάκη Χάβου, καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας έχει προκριθεί στα προημιτελικά
του Κυπέλλου και μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι "κυανόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν το "τρίποντο" και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και με τη νίκη που πέτυχαν απέναντι στην "Ελαφρά Ταξιαρχία", πλησιάζουν ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής.

Καλός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος και ιδιαίτερα απειλητικός ο Απόλλων, ενώ η Λαμία βρήκε λύσεις με τον Μπαράλες και διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, φτάνοντας στην πολύτιμη νίκη.

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Μάκης Χάβος. Ο Μελίσσας υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Βάντερσον (αριστερά), Αντέτζο (στόπερ), Πλιάτσικας (στόπερ) και Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά), ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Σκόνδρας και Δημούτσος.

Ο Μπαράλες ήταν στην κορυφή της επίθεσης της Λαμίας και στην τριάδα πίσω από τον Αργεντινό φορ έπαιξαν οι Πίτι (αριστερά), Μπερτόλιο (άξονα) και Καραμάνος (δεξιά).

Για την ομάδα του Απόλλωνα, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 1-4-1-4-1. Ο Χουάντερσον βρέθηκε κάτω από τα γκολποστ, στην άμυνα οι Οριουέλα (αριστερά), Βαφέας (στόπερ), Κύργιας (στόπερ) και Στάθης (δεξιά) και μοναδικό αμυντικό χαφ ήταν ο Γκίνο.

Στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής αγωνίστηκαν οι Ντεφεντερίκο (αριστερά), Μπεντινέλι, Ντ' Ούρσο και Ακόστα (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Χέλβε.

Γκολ και ...αμφισβήτηση

Με επιθετική διάθεση μπήκε στο γήπεδο ο Απόλλων και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 2ο λεπτό με πλασέ του Ντ' Ούρσο, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν τον Χουάντερσον στο 8ο λεπτό με μακρινό σουτ του Μπερτόλιο και έφτασαν στο γκολ λίγα λεπτά αργότερα. Στο 12' ο Μπαράλες υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Χουάντερσον, κάνοντας το 1-0, ενώ οι φιλόξενούμενοι αμφισβήτησαν έντονα το τέρμα της Λαμίας ζητώντας φάουλ του Αργεντινού φορ στον Κύργια.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αρκετά γρήγορα, καθώς ο Χιλάλ Ελ Χέλβε στο 18ο λεπτό έκανε ένα όμορφο πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας.

Στο 20ο λεπτό ο Ακόστα απείλησε τους γηπεδούχους, όμως ο Μελίσσας πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 22ο λεπτό η Λαμία κέρδισε πέναλτι.

Ο Μπερτόλιο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κύργια και ο διαιτητής έδειξε την "άσπρη βούλα", όμως οι φιλοξενούμενοι αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση του διαιτητή, θεωρώντας πως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους στο 24ο λεπτό, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Στο 30' ο Μελίσσας μπλόκαρε το σουτ του Ντ' Ούρσο, στο 31΄ο Μπεντινέλι απείλησε με δυνατό σουτ τους γηπεδούχους, ενώ ο Δημούτσος έχασε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει. Πρώτα στο 37ο λεπτό και στη συνέχεια στο 44ο λεπτό, αναγκάζοντας τον Χουάντερσον σε σπουδαία επέμβαση.

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 50ο λεπτό με δυνατό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, το οποίο "εξουδετέρωσε" ο Χουάντερσον. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" είχε τη δική της καλή στιγμή στο 54' με σουτ του Ακόστα, ενώ στο 72ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ.

Ο Χουάντερσον μπλόκαρε τη μπάλα μετά από γύρισμα του Βαφέα, ο Σέζος αποφάσισε πως υπήρχε παράβαση και έδωσε έμμεσο φάουλ στη Λαμία, όμως ο Επστάιν δεν κατάφερε να βρει στόχο και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Απόλλωνα. Στο 78' ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία των φιλοξενούμενων στην τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι.

ΛΑΜΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-1

Διαιτητής: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί Διαιτητές: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής:Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)

Σκόρερ: 12', 24' (πεν.) Μπαράλες - 18' Ελ Χέλβε
Κίτρινες κάρτες: 34' Δημούτσος, 57' Μπουλούλης, 93' Μπαράλες - 22' Κύργιας, 84' Μπετινέλι
Κόκκινη κάρτα: -

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (85' Τομάς), Καραμάνος, Πίτι (61' Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας (46' Μπουλούλης), Βάντερσον.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Ουριουέλα, Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο(58' Γαρουφαλιάς), Μπεντινέλι, Ακόστα (70' Ναζλίδης), Ντεφεντερίκο (46' Ναδάλες), Στάθης, Ντ’ Ούρσο, Ελ Χέλβε.
Keywords
Τυχαία Θέματα