Ελλάδα Ελλήνων καμικάζι

Η Ελλάδα πέρασε με φόρα από τον Γιαν Ελιάου κερδίζοντας το Ισραήλ με 96-78. Εκπληκτικό παιχνίδι και ρεκόρ καριέρας για τον Ντίνο Μήτογλου με 21 πόντους, φανταστικός ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 17. Ισοπεδωτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο για τους διεθνείς που έκαναν ότι ήθελαν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου είχαν πολύ καλό επιθετικό ρυθμό και διατηρούσαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερή του διάρκεια. Ωστόσο αμυντικά υπήρχε μια χαλαρότητα, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και βρήκαν τρόπο
να είναι κοντά στο σκορ.

Σε αυτό το πρώτο μέρος ξεκίνησε ζεστός ο Γιάννης Μπουρούσης, ακολούθησε ο Μποχωρίδης και συνέχισε με την είσοδό του ο Μήτογλου και ο Μάντζαρης.

Στην επανάληψη η Ελλάδα προσέγγισε το ματς από την άμυνά της, έκλεισε όλες τις πάσες εξόδου στο πέντε – πέντε των Ισραηλινών και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο άνοιγε ολοένα την διαφορά. Δεν υπήρχε διεθνείς παίκτης από την ελληνική ομάδα που να μην συνόδευσε την παρουσία του με θετικό πρόσημο.

Το τελικό 78-96 αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την εικόνα της αναμέτρησης. Μοναδικό μελανός σημείο του αγώνα για την Ελλάδα ο τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου.

ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας): Αλτίτ 6, Λέβι 7 (1), Μέκελ 4 (2/7 σουτ), Μένκο 4, Ζούσμαν 2, Μπεν Κιμόλ, Μπλατ 12 (2), Κοέν 21 (7/10 δίποντα, 7/8 βολές), Χάουελ 8 (3/10 σουτ), Λιμονάντ 4, Πνίνι (2), Τιμόρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 8 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Γιαννόπουλος 6 (2), Γκίκας 2, Μήτογλου 21 (7/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αθηναίου, Μπουρούσης 8, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης 17 (4/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Μάντζαρης 5 (1/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Μαργαρίτης 8, Βασιλόπουλος 12 (2).

Live Blog Ισραήλ - Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα