"Χ"αμένοι και οι δύο (video)

Χωρίς νικητή και γκολ τελείωσε το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και λιγοστές ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο ένας βαθμός δεν μπορεί να αφήσει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες, καθώς η "Ελαφρά Ταξιαρχία" βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με την Κέρκυρα, ενώ ο Παναθηναϊκός
απέτυχε να πλησιάσει περισσότερο στην πρώτη πεντάδα...

Τα αρχικά πλάνα

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Τσόβιτς, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Στάθης, στο αριστερό ο Κούρος και ανάμεσα τους ο Μπαρτολίνι με τον Ζησόπουλο. Ο Παπάζογλου του αμυντικό χαφ με τον Κονέ στα δεξιά, τον Αλμπάνη στα αριστερά και τον Τσουκαλά πίσω από Ντεβέσα και Ελμπάζ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τη μεριά του επέλεξε το 4-3-3. Ο Βλαχοδήμος κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Οικονόμου και Ινσούα. Τζανδάρης, Κουρμπέλης και Λουντ στον άξονα με τον Χατζηγιοβάνη στα δεξιά, τον Αλτμαν αριστερά και τον Δώνη στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρια χωρίς γκολ

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο 1-0, καθώς στο 9' ο Ελπμπάζ με κεφαλιά είδε τον Βλαχοδήμο και το αριστερό δοκάρι να του στερούν το γκολ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει. Στο 11' ο Δώνης με κεφαλιά έβγαλε τον Αλτμαν απέναντι από τον Τσόβιτς, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με το αριστερό πόδι.

Οι "πράσινοι" συνέχισαν να ελέγχουν τη μεσαία γραμμή και στο 20'... ισοφάρισαν τα δοκάρια με τη σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Γιόχανσον από τα δεξιά.Ο ρυθμός γρήγορος με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση, αλλά να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους.

Ο Παράσχος χρειάστηκε πιο γρήγορα από ότι περίμενε να "σπαταλήσει" την πρώτη του αλλαγή. Ο Κούρος τραυματίστηκε και στο 39' έδωσε τη θέση του στον Χουάρες, με τον Παπάζογλου να μετακομίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Στάθη στο αριστερό.

Αλλαγή εικόνας

Το δεύτερο μέρος δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά και ευκαιρίες ήταν... μηδενικές. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιτεθούν και να δημιουργήσουν πίεση στην αντίπαλη άμυνα, όμως δεν μπορούσαν να το καταφέρουν. Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη τα πήγαινε εξαιρετικά ανασταλτικά, όχι όμως και δημιουργικά. Οι ανοικτοί διάδρομοι προς την εστία του Τσόβιτς έμειναν ανεκμετάλλευτοι και έτσι το μηδέν σε άμυνα και επίθεση παρέμεινε για τις δύο ομάδες.

Μετά το 65' το παιχνίδι απέκτησε περισσότερη ταχύτητα και στο 67' ο Κουρμπέλης "σημάδεψε" τον Αλμπάνη μέσα από την περιοχή, ενώ στο 73' ήταν η σειρά του Αλτμαν να απειλήσει. Ο Απόλλωνας μέχρι το 74' ήταν ακίνδυνος, ωστόσο ένα λάθος του Οικονόμου έδωσε την ευκαιρία στον Ελμπάζ να βρεθεί απέναντι από τον Βλαχοδήμο, χωρίς να ευστοχήσει.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Στάικου στις καθυστερήσεις του αγώνα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν, οι παίκτες του Απόλλωνα ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ινσούα...

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Κίτρινες κάρτες: Μπαρτολίνι, Τσουκαλάς, Χουάρες / Οικονόμου, Άλτμαν, Δώνης
Κόκκινες κάρτες: 90΄ Στάικος (2η κίτρινη)

Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κούρος (39΄ Χουάρες) , Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Τσουκαλάς (62΄ Μενδρινός), Ελμπάζ, Ντεβέσα (76΄ Ανιέτε), Κονέ.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Άλτμαν (75΄ Στάικος), Λουντ, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης (80΄ Κουντουριώτης).
Keywords
Τυχαία Θέματα