Μοιρασιά στη Λάρισα (video)

ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1 με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Ηλίας Φυντάνης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Μπόζοβιτς κάτω απ' τα δοκάρια, τους Γουάλας, Γκόλια, Ζίζιτς και Ρέντζα στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Φατιόν - Αγκάνοβιτς, δεξιά ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Κρίζμαν, αιχμή του δόρατος ο Ναζλίδης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ,
ο Λεοζίνιο.

Απ' την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-5-2 με τον Βελλίδη κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Μιχαήλ, Μπέριο και Μαυροπάνο στην άμυνα, στο κέντρο οι Μανθάτης, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Ναδάλες και επιθετικό δίδυμο οι Σολτάνι - Κόντε.

Γκολ απ’ τα αποδυτήρια για την ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που την έβαζε σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση. Αυτό το σχέδιο απέφερε καρπούς για την ομάδα του Φυντάνη καθώς στο τέταρτο μόλις λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μπέριο να ανατρέπει αντικανονικά τον Ναζλίδη.

Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Αυτό το τέρμα φάνηκε να «μουδιάζει» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς και έπρεπε να βγάλουν αντίδραση εάν ήθελαν να πάρουν κάτι θετικό απ’ το παιχνίδι.

Στο 16ο λεπτό ο Ντέλετιτς απείλησε από τον άξονα αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ ενώ τρία λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φατιόν.

Η σημαντικότερη στιγμή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ήρθε στο 26ο λεπτό. Ο Ναδάλες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Γιάκος έπιασε το πλασέ στην κίνηση αλλά ο Μπόζοβιτς το εξουδετέρωσε ενστικτωδώς διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.

Από κει κι έπειτα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με την ΑΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0.

Ανώτερος ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό με τον ΠΑΣ να πιέζει ψηλά θέλοντας να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Ο Γιάννης Πετράκης από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε τον Τζημόπουλο στη θέση του Γαρουφαλιά για να «σφίξει» το κέντρο του και να μπορέσει να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δικαιώθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι στο 55ο λεπτό, έπειτα από φάση διαρκείας κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης με τον Κόντε να βλέπει την μπάλα να στρώνεται μπροστά του έπειτα από πλασέ του Τζημόπουλου.

Μετά από αυτό το γκολ οι Γιαννιώτες συνέχισαν να πιέζουν έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας (51%-49%) θέλοντας να φτάσουν την πλήρη ανατροπή και να φύγουν με το τρίποντο της νίκης από τη Λάρισα.

Στο 74ο λεπτό ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα από το 2-1 αλλά το σουτ του Σολτάνι εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Μπόζοβιτς και το 1-1 παρέμεινε.

Δέκα λεπτά αργότερα ο δραστήριος σε όλο το παιχνίδι Μανθάτης έκανε την κούρσα από τα δεξιά, πραγματοποίησε το γύρισμα αλλά το πλασέ του Κόντε πέρασε άουτ.

Εν τέλει το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82' Μασούρας), Ντέλετιτς (73' Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (87' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Σολτάνι (80' Μπετρά), Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (51' Τζημόπουλος), Μπέριος

Δείτε όλα τα γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή τους, αποκλειστικά στο match center του Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα