Επέστρεψε στις επιτυχίες η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο ΟΑΚΑ, νίκησε με 2-0 την Ξάνθη με γκολ των Πόνσε και Λιβάια και επέστρεψε στις επιτυχίες. Δοκάρι ο Λιβάι για τους νικητές που είχαν ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε κι άλλες
ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλα τέρματα, αλλά σημείωσε μια νίκη που την βάζει στον δρόμο των επιτυχιών μετά από τρεις αγώνες χωρίς νίκη.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά, πίεσε την Ξάνθη και βρήκε πολύ νωρίς το γκολ που έψαχνε για να διαχειριστεί καλύτερα τον αγώνα.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 6’ με σουτ του Γαλανόπουλου που έδιωξε ο Ζίφκοβιτς.

Η Ένωση στο ίδιο λεπτό έκανε το 1-0. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου ο Κλωναρίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Πόνσε που κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 6ο του γκολ την φετινή περίοδο.

Στο 27’ η ΑΕΚ είχε καλή στιγμή αλλά το σουτ του Πόνσε μέσα από την περιοχή έβγαλε με τα πόδια ο Ζίφκοβιτς.

Στο 33' καλό σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ζίφκοβιτς παραχώρησε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κλωναρίδη, καθώς ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν εκτεθειμένος.

Στο 37’ η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σαρπόνγκ από τον Τσιγκρίνσκι με τον Φωτιάδη ν’ αφήνει το παιχνίδι να εξελιχτεί.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πάλι δυνατά και προσπάθησε να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία στο πρώτο τέταρτο.

Στο 59’ η Ξάνθη έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή απομάκρυνε με τα πόδια ο Μπάρκας.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 2-0 στο 68’ όταν μετά από σέντρα του Μπακάκη ο Λιβάια έπιασε ένα γυριστό σουτ αλλά ο Ζίφκοβιτς απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Λιβάια στο 70’ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ αλλά το δυνατό του σουτ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Νέα καλή στιγμή και πάλι στο 71’ με το σουτ του Μάνταλου να σταματά και πάλι στον Ζίφκοβιτς.

Η Ένωση έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 89’ όταν μόνος του ο Αλμπάνης δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Ζίφκοβιτς που του είπε όχι. Στην συνέχεια της φάσης ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε.

Όμως η Ένωση πήρε αυτό που άξιζε στο ματς στο 90’ όταν μετά την πάσα του Μπακάκη ο Λιβάια απέφυγε όμορφα τον Αλμέιδα και πλάσαρε ιδανικά τον Ζίφκοβιτς για το 2-0.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης (78’ Αλμπάνης), Μπογέ (65’ Λιβάια), Πόνσε (84’ Γιακουμάκης).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Αλμέϊδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς (81’ Μελιόπουλος), Σαρπόνγκ (71’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Κάντα (50’ Μπρίτο), Γέντρισεκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα