Κόλλησε στη βροχή! (video)

Στην υγρή, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης, ατμόσφαιρα του Ολυμπιακού σταδίου η ΑΕΚ είδε να γίνεται μούσκεμα η αίσθηση του άτυπου τίτλου της πρωταθλήτριας χειμώνα έπειτα από αρκετά χρόνια στην Σούπερ Λίγκα.

Απέναντι σε έναν υποψιασμένο, ανασταλτικά, Απόλλωνα η Ένωση ξεκίνησε με πάθος και την απαιτούμενη όρεξη όμως όλα αυτά τα απαραίτητα για την νίκη στοιχεία, στην πορεία όσο δεν έρχονταν το γκολ
τόσο ξεθώριαζαν στην βροχή και κυρίως στην πίεση.

Χωρίς να κρύβει κάποια έκπληξη και με δεδομένα τα «εργαλεία» στα χέρια του, παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ με κάτι που παρέπεμπε στο κλασσικό (4-4-2).

Μπροστά από τον Τσιντώτα οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης. Ο Γαλανόπουλος με τον Σιμόες στο κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής είχαν στις πλευρές τους Λόπες (αριστερά) και Μπακασέτα (δεξιά) με επιθετικό δίδυμο τους Λιβάγια και Αραούχο.

Ο Γιώργος Παράσχος με λίγες μέρες στη διάθεσή του να μάθει καλύτερα τα γνωρίσματα της «ελαφράς ταξιαρχίας» ακολούθησε εν μέρει την πεπατημένη των προκατόχων του (3-4-3) με δικιά του… πινελιά την προσθήκη του Μπαρτολίνι στο κέντρο της άμυνας μαζί με τους Κύργια και Κοντοέ έχοντας στα πλάγια τους Κούρο αριστερά και Ντάσιο στα δεξιά.
Οι Παπάζογλου, Χουάρες σε ανασταλτικούς ρόλους είχαν πιο μπροστά τους, τον Αλμπάνη αριστερά, τον Ελμπάζ δεξιά και τον Ανιέτε στην κορυφή.

Με διάθεση να επιβάλλει τους όρους της μπήκε η ΑΕΚ στο ματς.
Η κίνηση από τα άκρα με βοήθειες κι από τους αμυντικούς βοήθησε την Ένωση να στριμώξει τους φιλοξενούμενους κατορθώνοντας λίγα στο πρώτο 20λεπτο να μετρήσει επτά τελικές προσπάθειες προς την εστία του Τσόβιτς.

Η πιο απειλητική, σε αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν πάντως η μόνη ενέργεια εκτός εστίας με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι να περνάει δίπλα από τα δοκάρια.
Στο 3ο λεπτό το πρώτο σουτ του Μπακασέτα που μπλόκαρε ο Κροάτης γκολκίπερ. Επτά λεπτά αργότερα σε παράλληλη σέντρα του Λιβάγια, ο Αραούχο δεν έφτασε για εκατοστά τη μπάλα προκειμένου να την σπρώξει στα δίχτυα.
Ακολούθησαν 2-3 ατομικές ενέργειες με βάση την διάθεση του Λιβάγια χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.

Με το άγχος να βαραίνει, στο μέγεθος των περιστάσεων, το φαβορί της αναμέτρησης και τον Παράσχο να μειώνει τις αποστάσεις στις γραμμές του, η πρόσβαση της ΑΕΚ στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων γίνονταν όλο και πιο δύσκολη..

Κι αφού δεν έγινε γκολ στο 38’ αυτή η εξαιρετική έμπνευση του Λιβάγια – βγάζοντας φάτσα με το γκολ τον Λόπες από το σημείο του πέναλτι – καθώς ο Ισπανός πλάσαρε εκατοστά εκτός εστίας, το 0-0 ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου φάνταζε στα όρια της λογικής.

Εξάλλου η εστία αντίκρυ του Τσόβιτς ένιωσε… κάτι μόλις στο 41ο λεπτό από το πρώτο σουτ του Ελμπάζ για λογαριασμό του Απόλλωνα αρκετά μέτρα μακριά από τα γκολπόστ του Τσιντώτα.

Τις όποιες διορθωτικές κινήσεις που δεν έγιναν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, επέβαλλε έμμεσα ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις, προλαβαίνοντας πάντως να κάνει πάλι αυτός την πρώτη καλή φάση με μια αδύναμη κεφαλιά στα χέρια του Τσόβιτς στο 49ο λεπτό.
Ο προπονητής του επέλεξε να περάσει στο ματς τον Παναγιώτη Κονέ «ανεβάζοντας» στο χώρο του πλάγιους αμυντικούς του και κυρίως το Γκάλο.

Την ίδια ώρα ο Απόλλωνας «περπάτησε» λίγα μέτρα πιο μπροστά στο γήπεδο θέλοντας προφανώς να φοβηθεί λιγότερο και να φοβίσει περισσότερο!
Στο 55’ ο Χριστοδουλόπουλος αντικατέστησε τον Λόπες προσθέτοντας μια ακόμα πίεση εγνωσμένης προοπτικής για την ΑΕΚ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τσόβιτς πρόλαβε αποτελεσματικά να πέσει στα πόδια του Αραούχο και στο 57ο ο πιο απελευθερωμένος Λιβάγια απείλησε με δυνατό διαγώνιο σουτ, εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Κόντρα στον χρόνο που έτρεχε χωρίς να αλλάζει το σκορ στους τεράστιους ηλεκτρονικούς πίνακες του ΟΑΚΑ, ο Χιμένεθ έκανε την τελευταία του παρέμβαση στο 67’ περνώντας τον Κλωναρίδη αντί του Γαλανόπουλο με το σχήμα της ΑΕΚ να γίνεται αμιγώς επιθετικό και με κάποιο ρίσκο παραπάνω μένοντας μόνον με τον Σιμόες σε ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή.

Στο 69ο λεπτό σουτ φάουλ του Χριστοδουλόπουλου έφυγε «ξυστά» εκτός εστίας.

Με πιο ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο από τις δύο ομάδες, το σκηνικό μεταφέρθηκε στο μισό του γηπέδου όπου αμύνονταν με κάθε τρόπο ο Απόλλωνας.

Στο 79’ μετά από αναστάτωση μπροστά από τη μικρή περιοχή του Τσόβιτς, ο Χριστοδουλόπουλος περίπου ξεκαρκάριστος σούταρε άσχημα κι άστοχα.

Πιο αγχωτικά όσο ποτέ άλλοτε από το ξεκίνημα της σεζόν η ΑΕΚ στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων στέρεψε από ιδέες έβγαλε ορισμένες προσπάθειες από τη δεξιά της πλευρά. Όλες όμως χάθηκαν στην ψευδαίσθηση ενός «σωτήριου» τέρματος!

Συνθέσεις :

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) :
Τσιντώτας, Γκάλο, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος (67' Κλωναρίδης), Σιμόες, Μπακασέτας (51’ Κονέ), Λόπες (55' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Λιβάγια.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος) :
Τσόβιτς, Ντάσιος (83’ Μπιντζιμίν), Κοντοές, Μπαρτολίνι, Κύργιας, Κούρος, Παπάζογλου, Χουάρες, Αλμπάνης, Ελμπάζ (59’ Καστιγιέχος), Ανιέτε (72’ Μενδρινός).
Keywords
Τυχαία Θέματα