La Liga: Οι σύλλογοι έλαβαν 915 εκ. ευρώ – Αποχώρησαν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Η χρηματική ενίσχυση των 915 εκατομμυρίων ευρώ διατέθηκε τη Δευτέρα (13/2) ως μέρος μιας συμφωνίας που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για την αύξηση της αξίας της επιχείρησης πίσω από την ποδοσφαιρική βιομηχανία, αν και τέσσερις σύλλογοι – συμπεριλαμβανομένων της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης – αποχώρησαν.

Η La Liga αναμένει ότι οι ισπανικοί σύλλογοι θα λάβουν επιπλέον 452,4 εκατομμύρια ευρώ φέτος και τα υπόλοιπα 454 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του 2024 για τη χρηματοδότηση έργων εκσυγχρονισμού και επενδύσεων σε υποδομές.

Η επένδυση εξασφάλισε στην CVC μερίδιο 8,2% σε μια νέα εταιρεία που θα διαχειρίζεται τα έσοδα από τα δικαιώματα μετάδοσης και χορηγίας της LaLiga για 50 χρόνια.

«Σε τέσσερα χρόνια θα φανούν τα αποτελέσματα, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να πιστέψουμε στη διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η ισπανική ομοσπονδία έχουν κινηθεί νομικά κατά της La Liga για τη συμφωνία. Οι σύλλογοι μάλιστα αποχώρησαν από αυτή, χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη συναλλαγή που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά» στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα