La Liga: Οι μεγάλες νίκες, οι πρωταγωνιστές και ο… τελικός των τελικών

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει το μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, με τους 13 βαθμούς διαφορά που έχει αποκτήσει από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο κίνητρο για πολλές ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Όσο για τη “μάχη” της ουράς, ο συνωστισμός τουλάχιστον 10 ομάδων που εμπλέκονται στη διαδικασία της παραμονής, δίνει το στίγμα για το αμείωτο ενδιαφέρον που θα κρατήσει ίσως και μέχρι την τελευταία αγωνιστική, για τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Έλτσε στη Segunda

Division.

Τι συνέβη όμως στη LaLiga την περασμένη εβδομάδα; Συλλέξαμε εννιά από τις κορυφαίες ιστορίες, από την αξιοσημείωτη εμφάνιση του Τσουκουέζε στο “Santiago Bernabeu”, έως τις σημαντικές αλλαγές προπονητών σε Εσπανιόλ και Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Ο Τσουκουέζε είναι ένας από τους πιο “καυτούς” παίκτες παίκτες στη La Liga
Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει μια αξέχαστη νίκη με σκορ 3-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο “Bernabeu” το Σάββατο και ο Σάμουελ Τσουκουέζε ήταν μακράν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αυτής. Ο Νιγηριανός φορ πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, δημιούργησε το δεύτερο και στη συνέχεια πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίτο τέρμα που έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Επιβεβαίωσε σε ένα παιχνίδι πολύ υψηλής δυσκολίας και έντασης ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας σημειώσει πέντε γκολ (με τρεις ασίστ) στα τελευταία επτά παιχνίδια του στη LaLiga.

African Players In Europe: ‘Extraordinary’ Two-Goal Chukwuezehttps://t.co/KOY4xiKE8g pic.twitter.com/ChPvBGvanK

— Channels Television (@channelstv) April 10, 2023

Οι αδερφοί Γουίλιαμς βοηθούν την Αθλέτικ να ανακάμψει
Ο αποκλεισμός από τον τελικό του Copa del Rey ήταν ένα πλήγμα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά οι Βάσκοι έχουν ακόμα πολλές… ζαριές να παίξουν στη LaLiga, καθώς κυνηγούν με αξιώσεις έναν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο πρώτο παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ο Ινιάκι κια ο Νίκο Γουίλιαμς, σκόραραν από ένα τέρμα και οδήγησαν την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στη νίκη με 2-1 εκτός έδρας επί της Εσπανιόλ, ένας τέλειος τρόπος για να επιστρέψει το καλό κλίμα στην ομάδα.

Η Εσπανιόλ εμπιστεύεται τον Λουίς Γκαρθία
Αυτός ο αγώνας της Εσπανιόλ εναντίον της Αθλέτικ, ήταν το ντεμπούτο για τον νέο προπονητή των “Los Pericos”, τον Λουίς Γκαρθία. Προσλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα αφού ο καταλανικός σύλλογος αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους του με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι διοικούντες αισθάνονται σίγουροι ότι ο 42χρονος μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα