"Λύγισε" στο τέλος

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την κακή του άμυνα στην περιφέρεια και γνώρισε την ήττα από τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας με 74-68. Οι Λιθουανοί με 10/19 τρίποντα βρήκαν λύσεις, όταν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον έλεγχο του ματς, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και τα πολλά λάθη των παικτών του Σφαιρόπουλου.

Στο τέλος δύο καρφώματα του Γουάιτ δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να διεκδίκηση τη νίκη που θα τον διατηρούσε στην κορυφή της Ευρωλίγκας στο
τέλος του 2017 ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αγώνα Μπασκόνια-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πάνγκος και Μιλάνκις είχαν 7/13 τρίποντα μαζί, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Παπαπέτρου με 13 πόντους.

Τον πρώτο λόγο οι επιθέσεις

Με τον Βασίλη Σπανούλη “ζεστό” στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα και να αποκτά το πάνω χέρι. Το 7-12 των “ερυθρολεύκων” ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η Ζάλγκιρις δεν έμεινε για αρκετή ώρα πίσω στο σκορ. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και με ευστοχία από την περιφέρεια οι γηπεδούχοι όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά έκλεισαν την περίοδο στο +3 (22-19).

“Έσφιξε” την άμυνα

Με το τρίποντο του Πάνγκος η διαφορά πήγε στους έξι στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου, όμως ο Ολυμπιακός με όπλο του την άμυνα έτρεξε σερί 8-0 και μετέτρεψε το 25-19 σε 25-27. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να αποσπαστούν στο σκορ, χωρίς να το καταφέρουν. Το +4 με το τρίποντο του Τόμπσον (31-35) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που απέκτησαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, την οποία διατήρησαν κατά το ήμισυ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (36-38).

Μιλάνκις ο... εκτελεστής

Τα τρίποντα του Μιλάνκις “πλήγωσαν” τον Ολυμοιακό και έβαλαν τη Ζάλγκιρις σε θέση οδηγού. Μάλιστα το αντιαθλητικό του Παπανικολάου έφερε τους Λιθουανούς στο +4 (48-44). Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν λύσεις και αυτοί πίσω από τη γραμμή των 6,75, ενώ ο σκορμία τεχνική ποινή στον Γιασικεβίτσιους έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (48-53).

Τη ζημιά ο Γιανκούνας

Τα πολλά λάθη των δύο ομάδων στις αρχές της τελευταίας περιόδου δεν επέτρεπαν, ούτε στη μία να μειώσει, ούτε στην άλλη να ξεφύγει. Ωστόσο ο Γιανκούνας με σουτ από τα πλάγια “τιμώρησε” τους “ερυθρόλευκους” που τον άφηναν ελεύθερο. Η καλή άμυνα της Ζαλγκίρις και η κακή του Ολυμπιακού στην περιφέρεια ανέτρεψε τα δεδομένα. Το σύνολο του Γιασικεβίτσιους πέρασε με επτά πόντους (65-58) “αναγκάζοντας” τον Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει και έφτασε στο -3 με τις βολές του Σπανούλη (71-68), αλλά το φόλοου κάρφωμα του Γουάιτ 14'' πριν ακουστεί η κόρνα της κόρνας έβαλε τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για τη νίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα