Άνετη και ωραία η ΑΕΚ στην Λιθουανία (video)

Η Ένωση είχε μόνο ένα κακό διάστημα στην δεύτερη περίοδο. Πέραν αυτού απέναντι στην Λιετκαμπέτις παρουσίασε εξαιρετική εικόνα, έπαιξε σπουδαία άμυνα και έτρεξε σωστά το γήπεδο. Όλα αυτά είχαν σαν αποτελέσμα μια εύκολη νίκη για την ΑΕΚ με 84-65.

Αν και η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, με μοναδικό μελανό σημείο κάποια χαμένα ριμπάουντ, ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο έπεσαν οι διακόπτες και είχε ολικό μπλακ άουτ. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η δεύτερη μονάδα κρούσης που ήρθε από τον πάγκο, δεν ήταν σε καλό
βράδυ.

Με τους Χάντερ, Θίοντορ και Ματσιούλις που έβγαζαν φωτιές να είναι στον πάγκο για απαραίτητες ανάσες, η Λιετκαμπέτις βρήκε τον τρόπο να "κλειδώσει" την Ένωση και να πάρει προβάδισμα που έφτασε και τους 11 πόντους.

Για την ελληνική ομάδα ωστόσο αρκούσαν τα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους, προκειμένου να γυρίσουν οι βασικοί και να αποκατασταθεί η τάξη. Με βάση την άμυνα, που οδηγούσε σε γρήγορες επιθέσεις, η Ένωση κάλυψε την εις βάρος της διαφορά και τελικά έκλεισε το πρώτο μέρος με σκορ 37-40.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ φρόντισε να μην κινδυνεύσει. Ήταν σταθερά καλή στην άμυνα, είχε σε μόνιμη επιφυλακή επιθετικά τους Ματσιούλις, Θίοντορ και Χάντερ και κατάφερε να βρει διαφορά ακόμα και πάνω από τους 20 πόντους.

Λιετκαμπέτις (Τσάνακ): Ταρόλις 6, Σίνοβεκ 8, Ντίμεκ 12, Κουλβιέτις 9(3), Γιασάιτις 10(2), Ρομπισταβίτσιους, Ουίλσον 9, Κούπσας 7, Βαλίνσκας 4.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Τζέιμς 11(1), Ξανθόπουλος, Τσαλμπούρης 2, Ματσιούλις 18(2), Λαρεντζάκης 8(1), Γκρίφιν 11(1), Θίοντορ 7 (7 ασίστ), Σαντ - Ρος 2, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος, Χάντερ 25 (8 ριμπ. 7 ασίστ)
Keywords
Τυχαία Θέματα