Ορεξάτοι οι πιτσιρικάδες!

Με ...άριστα πέρασαν το αγωνιστικό τεστ κόντρα στην ερασιτεχνική Χους οι νεαροί παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι επικράτησαν 5-0 του Ολλανδικού κλαμπ σε φιλικό παιχνίδι με δύο γκολ του Εμμανουηλίδη και ένα των Τζανδάρη, Μαυρομάτη και Αποστολάκη, αφήνοντας καλές εντυπώσεις στον Γιώργο Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός
πέτυχε την πρώτη του φιλική νίκη στο στάδιο της προετοιμασίας με ένα δυνατό ...χαλάρωμα κόντρα στη Χους (ομάδα 5ης κατηγορίας), ενώ οι νεαροί παίκτες είχαν ...κέφια, έβγαλαν ωραίους συνδυασμούς και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες.

Πρωταγωνιστής για τους Πράσινους ο 17χρονος Δημήτρης Εμμανουηλίδης με δύο γκολ στο πρώτο του εφετινό ματς. Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον ομογενή επιθετικό Μάρκο Σιφναίο.

Τόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όσο και οι ποδοσφαιριστές της Χους αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

"Τέσταρε" τους νέους

Ο Γιώργος Δώνης βρήκε την ευκαιρία να "τεστάρει" την αγωνιστική ετοιμότητα των νεαρών παικτών του Παναθηναϊκού στο φιλικό παιχνίδι με την ερασιτεχνική Χους. Εκτός αποστολής έμειναν αρκετά βασικά στελέχη των Πράσινων, ενώ το Τριφύλλι αγωνίστηκε ξανά σε σχηματισμό 3-4-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενόπουλος, στην τριάδα της άμυνας έπαιξαν οι Θεοχάρης, Μαυρομάτης και Οικονομόπουλος, κεντρικά χαφ ήταν οι Κάτσε, Τζανδάρης, στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά), Δημήτρουλας(δεξιά), στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σιφναίος και στα άκρα οι Χαντζάρας (αριστερά) και Κουντουριώτης (δεξιά).

Πήραν ...άριστα

Με μπόλικη όρεξη και ενέργεια μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αναλαμβάνοντας από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο στο παιχνίδι, ενώ άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό.

O Χατζηθεοδωρίδης έκανε την προσπάθεια, ο γκολκίπερ της Χους απέκρουσε με δυσκολία, ο Τζανδάρης πήρε το ριμπάουντ και δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να στείλει τη μπάλα της ολλανδικής ομάδας.

Στο 16ο λεπτό οι Πράσινοι έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με σουτ του Χαντζάρα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σιφναίος δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την ερασιτεχνική Χους και είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Δημήτρουλα. Ο νεαρός παίκτης έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 19ο λεπτό, ακυρώθηκε τέρμα του Σιφναίου, καθώς ο ομογενής επιθετικός ήταν οφσάιντ, ενώ στο 26ο λεπτό ο Κουντουριώτης έκανε καλή προσπάθεια, ωστόσο του σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Το δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού ήρθε στο 34ο λεπτό με τον Μαυρομάτη. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Εργκούς Κάτσε, ο αμυντικός του Τριφυλλιού έκανε την προβολή και πέτυχε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.

Οι Πράσινοι διατήρησαν το τέμπο τους και έχασαν άλλη μια ευκαιρία στο 43ο λεπτό με τον Σιφναίο. Ο ομογενής επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ολλανδικής ομάδας.

"Έλαμψε" ο Εμμανουηλίδης

Στο δεύτερο μέρος, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε αρκετές αλλαγές και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Χους και είχε θετική εικόνα και στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Ο Κάτσε έκανε το δυνατό σουτ στο 51', ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Το Τριφύλλι πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 63ο λεπτό, όταν ο Αποστολάκης έκανε εξαιρετική πάσα στον Εμμανουηλίδη και ο ταλαντούχος εξτρέμ με άνεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Χους.

Στο 70ο λεπτό ο Μπουζούκης σούταρε δυνατά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Πράσινοι πέτυχαν το τέταρτο τέρμα τους. Ο Μπουζούκης πάσαρε στον Αποστολάκη και ο νεαρός παίκτης με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 4-0.

Ο Σέχου έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει το πέμπτο τέρμα του Παναθηναϊκού στο 78', ενώ ο 17χρονος Εμμανουηλίδης με δυνατό διαγώνιο σουτ στο 90ο λεπτό, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΧΟΥΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 - 5 (11' Τζανδάρης, 34' Μαυρομάτης, 63' Εμμανουηλίδης, 72' Αποστολάκης, 90' Εμμανουηλίδης)

Χους (Ρότζερ Φένστρα): Μουλμέστερ, Ενγκουέν, Ντέκερ, Φαν Χέκε, Κρουν, Ντε Φλίφερ, Ντε Πούντερ, Χόλεμανς, Σχάλικ, Τζέιμς, Μπεσούγεν.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος (46' Χριστογεώργος), Οικονομόπουλος, Μαυρομάτης (60' Αποστολάκης), Θεοχάρης, Δημήτρουλας, Κάτσε (60' Στάικος), Σιφναίος (46' Σέχου), Χατζηθεοδωρίδης (46' Οικονόμου), Τζανδάρης (60' Πίσπας), Κουντουριώτης (60' Μπουζούκης), Χαντζάρας (46' Εμμανουηλίδης).

Το live του αγώνα:
Keywords
Τυχαία Θέματα