K15 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-2 (4-5 πεν.): Πρωταθλητές οι Ερυθρόλευκοι σε απίστευτο ματς! (vids)

Οι Πειραιώτες έφτασαν στον τίτλο στη… ρώσικη ρουλέτα, καθώς το τελικό σκορ στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ήταν 2-2, με τα γκολ των Τσιότα (52′ πεν.) και Καρακώστα (80+2′) για τον ΠΑΟΚ και Ζουριδάκη (12′), Δαρβίρα (80+5′ (πεν.) για τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια τον λόγο είχαν οι δύο τερματοφύλακες, Μπελερής και Γεωργακόπουλος, με τον δεύτερο να αποκρούει δύο διαδοχικά

και να δίνει τον τίτλο στην ομάδα του.

Μοιραίος για τον Δικέφαλο στον τελικό ήταν ο Καρακώστας που είχε την ευκαιρία να δώσει το τρόπαιο στο 4-4 των πέναλτι, αλλά είδε τον πορτιέρο του Τάσου Πάντου να του σταματάει!

Βέβαια, τίποτα για αυτά τα παιδιά δεν σταματάει εδώ και μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε το πρωτάθλημα, όμως οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Και φυσικά αυτό είναι που μετράει σε αυτές τις ηλικίες, το ευ αγωνίζεσθαι και η βελτίωσή τους, ώστε να αποτελέσουν την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Ερυθρόλευκο προβάδισμα και ασταμάτητο πρέσινγκ

Στα πρώτα 13” είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Κωστούλας πρόλαβε την έξοδο του Μπελερή, τσίμπησε την μπάλα η οποία δεν του έκανε το χατήρι όμως και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 12′ ο άνθρωπος που είχε τη μεγάλη ευκαιρία των Πειραιωτών στην αρχή του ματς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοσίδη μετά το πρέσινγκ και πάσαρε στον Ζουριδάκη που σε κενό τέρμα έκανε το 1-0 για την ομάδα του Τάσου Πάντου.

Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ είχε απειλήσει μόνο στο 10′, με ένα σουτ το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ και μετά το τέρμα έφτασε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ στο 18′, αλλά η άμυνα των παικτών των Ερυθρόλευκων πρόλαβε να απομακρύνει.

Στο υπόλοιπο κομμάτι του 40λεπτου πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με την πίεση του Ολυμπιακού ψηλά στο γήπεδο, να… ακυρώνει κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Ορφανού και να τους βάζει δύσκολα κρατώντας τους δίχως ευκαιρία μέχρι τη διακοπή για το ημίχρονο…

Bρήκε απαντήσεις ο ΠΑΟΚ

Αντίθετη ήταν η εικόνα του δευτέρου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει από τα αποδυτήρια με στόχο την ισοφάριση και το κατάφερε στην πρώτη του στιγμή, στο 52′. Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή και ο Τσιότας έκανε το 1-1 από την άσπρη βούλα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τρεις μεγάλες στιγμές με τους Πάνου (55′ – 69′) και Ελευθεριάδη (67′), αλλά ότα νχρειάστηκε ο Γεωργακόπουλος δήλωσε παρών και κράτησε το 1-1. Το ίδιο χρειάστηκε να κάνει και ο Μπελερής στο 77′ που δεν άφησε την εστία του να παραβιαστεί εκ νέου σε εκείνο το σημείο.

Έγινε… ροντέο στις καθυστερήσεις και πήγε στα πέναλτι!

Απίστευτα πράγματα έλαβαν χώρα μετά το 80ο λεπτό της αναμέτρησης, καθώς αρχικά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Καρακώστα στο 80+2′ και όλα έδειχναν πως θα αναδειχτεί πρωταθλητής, αλλά…

Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι ύστερα από υπόδειξη του διαιτητή Τσοπλάκου ο Δαρβίρας οδηγήθηκε στην άσπρη βούλα, όπου ήταν εύστοχος στο 80+5′ και έστειλε το παιχνίδι στη… ρώσικη ρουλέτα!

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος και με τον γκολκίπερ Γεωργακόπουλο να αποκρούει δύο διαδοχικά πέναλτι στο 4-4 και το 5-4 και χάρισε το τρόπαιο του πρωταθλητή στην ομάδα του!

Το χρονικό των εκτελέσεων πέναλτι:

Ολυμπιακός: Φίλης (0-1)

ΠΑΟΚ: Ελευθεριάδης (1-1)

Ολυμπιακός: Δαρβίρας (1-2)

ΠΑΟΚ: Κοσίδης (2-2)

Ολυμπιακός: Ζουριδάκης(2-3)

ΠΑΟΚ: Τσιότας (3-3)

Ολυμπιακός: Φράγκος (3-4)

ΠΑΟΚ: Πάνος (4-4)

Ολυμπιακός: Κωστούλας (4-4, απόκρουση Μπελερή)

ΠΑΟΚ: Καρακώστας (4-4, απόκρουση Γεωργακόπουλου)

Ολυμπιακός: Σουλανιάκου (4-5)

ΠΑΟΚ: Ντούνγκα (4-5, απόκρουση Γεωργακόπουλου)

Η διαδικασία των πέναλτι και η απονομή: Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: Η ταυτότητα του ματς:

Τελικός Κ15

Γήπεδο Παναιτωλικού, Αγρίνιο

Κίτρινες: 11′ Ελευθεριάδης, 60′ Κοσίδης – 6′ Καρακώστας, 17′ Ζουριδάκης, 77′ Φράγκος

Σκόρερ: 52′ (πεν.) Τσιότας, 80+2′ Καρακώστας – 12′ Ζουριδάκης, 80+5′ (πεν.) Δαρβίρας

ΠΑΟΚ (Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Βιρσοκίνος, Κοσίδης, Μύθου (76′ Δριγκάκης), Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας, Πάνος, Θεοφίλου (41′ Σιδηρόπουλος), Τουρσουνίδης (74′ Καρακώστας), Ντούνγκα.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαγιός, Μπαταούλας, Πουρλιοτόπουλος, Βασίλη, Ρωμανίδης, Παναγιωτόπουλος, Δημόπουλος, Κυριακίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Φράγκος, Σουλανιάκου, Καρκατσάλης, Καρακώστας (76′ Φίλης), Μιχαηλίδης (55′ Οσάφι), Τζώρτζης, Δαρβίρας, Κωστούλας, Ζουριδάκης

Στον πάγκο έμειναν οι: Σβίλλιας, Γιωτόπουλος, Ρουμελιώτης, Τσερεβελάκης, Χαραλαμπίδης, Γκόγκος, Τσιρίνης

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσοπλάκος
Βοηθοί: Χρήστος Τάκος, Λάμπρος Βλαχοδήμος
Τέταρτος: Σπυρίδων Καζάνας

Keywords
Τυχαία Θέματα