Judgment Preview

H ώρα της κρίσης έφτασε.

H κυκλοφορία του Yakuza 0, που έλαβε χώρα στις αρχές του 2017, άνοιξε στην κυριολεξία τους ασκούς του Αιόλου, καθώς έκτοτε η Sega άρχισε να κυκλοφορεί το ένα Yakuza μετά το άλλο, μεταφέροντας παράλληλα αρκετά κεφάλαια της σειράς και στα PC. Μετά τα Yakuza Kiwami, Yakuza Kiwami 2 και

Yakuza 6: The Song of Life, η ιαπωνική εταιρεία μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε ξανά τον γοητευτικό κόσμο του Kamurocho. Αυτή τη φορά ωστόσο δεν αναλαμβάνουμε τον έλεγχο του Δράκου της Dojima, Kazuma Kiryu, αλλά του ιδιωτικού ντετέκτιβ Takayuki Yagami. To Judgment κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018 στην Ιαπωνία αποσπώντας θετικότατες κριτικές και πλέον δηλώνει έτοιμο να κατακτήσει και την Δυτική αγορά. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τι μας ετοίμασε αυτή τη φορά η Ryu Ga Gotoku Studio.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτή την φορά έχουμε έναν διαφορετικό κεντρικό πρωταγωνιστή. Ο Takayuki Yagami μέχρι και το 2015 ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους δικηγόρους της Ιαπωνίας. Όταν όμως ένας δολοφόνος που είχε αθωώσει, σκοτώνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο, o Takayuki αποσύρεται από την δικηγορία και αποφασίζει να εργαστεί ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, “a job is a job”, οπότε δεν διστάζει να αναλάβει υποθέσεις, ακόμη και όταν οι εργοδότες του είναι μέλη της μαφίας. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, ότι στον ρόλο του Takayuki Yagami, συναντάμε τον γνωστό ηθοποιό Takuya Kimura.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του playthrough μας, το Jugdment μας φάνηκε τόσο γνώριμο, αλλά και συνάμα τόσο διαφορετικό. Το περίφημο Kamurocho μας περίμενε ξανά με ανοιχτές αγκάλες και σύντομα αρχίσαμε να περιπλανόμαστε στα σοκάκια του, να δειπνούμε στα δεκάδες εστιατόριά του και να... δέρνουμε κακοποιά στοιχεία. Σε ότι αφορά το σύστημα μάχης, τα πράγματα ήταν όπως ακριβώς τα θυμόμασταν από τη σειρά Yakuza. Εναλλαγή light και heavy επιθέσεων, καίρια dodges για να αποφύγουμε τα χτυπήματα των αντιπάλων μας και εντυπωσιακά finishing moves. Τα Heat actions μπορεί να έχουν μετονομαστεί σε EX, αλλά η λογική τους είναι ίδια. Ο Takayuki έχει πρόσβαση σε δύο μαχητικά στυλ, το Crane και το Tiger. To πρώτο έχει πιο γρήγορες επιθέσεις με μεγαλύτερο AoE, οπότε η χρήση του προτείνεται όταν αντιμετωπίζετε πολυάριθμους εχθρούς. Αντίθετα, το Tiger έχει πιο κοφτά χτυπήματα που προκαλούν μεγαλύτερο damage, οπότε ενδείκνυνται η χρήση του στα boss fights.

Παρά τους παραπάνω brawler μηχανισμούς, το Judgment είναι πολύ πιο “εγκεφάλικο” σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Yakuza. Για να συλλέξετε τα στοιχεία που θα ρίξουν φως σε μια σκοτεινή υπόθεση θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε υπόπτους, να εξετάσετε με προσοχή φωτογραφίες, να χρησιμοποιήσετε το drone σας για να εντοπίσετε κακοποιούς, αλλά και να κάνετε τις “σωστές” ερωτήσεις στους διαλόγους. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε στοιχεία που έχετε ήδη συλλέξει για να αντικρούσετε τις αντιφάσεις στα λεγόμενα των διαφόρων NPC. Ο ήρωάς σας μπορεί επίσης να μεταμφιεστεί για να περάσει απαρατήρητος ή να παραβιάσει κλειδαριές, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Το storytelling όχι μόνο αγγίζει τα ιλιγγιώδη επίπεδα ποιότητας της σειράς Yakuza, αλλά θα λέγαμε ότι τα ξεπερνά. Στις 6 περίπου ώρες που διήρκεσε το πρώτο κεφάλαιο μείναμε στην κυριολεξία αποσβολωμένοι από την εξέλιξη της πλοκής. Στο γεγονός αυτό συντελεί και το εξαιρετικό voice acting, ένα ακόμη σήμα κατατεθέν της σειράς. Εδώ μάλιστα συναντάμε -για πρώτη φορά στη σειρά- και αγγλικά voice overs. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα του Yakuza, είναι και τα δεκάδες minigames. To πόσα ακριβώς βέβαια θα είναι αυτά μένει να το δούμε στην πορεία. Εμείς πάντως ξεκλέψαμε λίγο χρόνο για να παίξουμε βελάκια και baseball.

Εν κατακλείδι, το Judgment θα φανεί γνώριμο στους λάτρεις της σειράς Yakuza, εντούτοις τα Action στοιχεία περνούν στο παρασκήνιο, αφήνοντας μεγαλύτερο πεδίο δράσης στους Adventure μηχανισμούς. Η δε απουσία του Kazuma Kiryu περνά απαρατήρητη, καθώς στη θέση του συναντάμε έναν εξίσου αξιολάτρευτο κεντρικό ήρωα. Αν τα όσα έλαβαν χώρα στο πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα όσα θα επακολουθήσουν στην πορεία, τότε το Judgment θα αποτελέσει αναμφισβήτητα έναν από τους πιο “καυτούς” τίτλους της χρονιάς. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν για το αναλυτικό review μας.

To preview βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Sega.

Το Judgment θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου αποκλειστικά στο PS4.

IGN GreeceΈρχεται ένα καινούργιο Need for Speed μέσα στο 2019To παιχνίδι Avengers της Square Enix θα είναι στην Ε3 2019Το Red Faction Evolution ίσως να βρίσκεται στην παραγωγή σύμφωνα με μία διαρροή από την NVIDIA

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα