Indian Wells: Ταξίδι στην έρημο Μοχάβι

Με τους αγώνες στο κυρίως ταμπλό να βρίσκονται σε εξέλιξη από την Τετάρτη 8 Μαρτίου, επιχειρούμε να βάλουμε τους τίτλους της ιστορίας που ακολουθεί.

«Καυτές ρακέτες»

Η Ίγκα Σφιόντεκ, η Ανέτ Κόνταβειτ και η Γελένα Οσταπένκο ήταν τα κορίτσια που πρωταγωνίστησαν στο tour μετά το θρίαμβο της Άσλεϊ Μπάρτι στο Αυστραλιανό Όπεν. Μάλιστα η Ανέτ Κόνταβέιτ συμμετείχε το Φεβρουάριο σε δύο τελικούς, κατακτώντας εκείνον στην Αγ. Πετρούπολη κόντρα στη Μαρία Σάκκαρη και το χαμένο από τη Σφιόντεκ στη Ντόχα.

Πρώτη υπεράσπιση τίτλου για τη Μπαντόσα

Πέντε μήνες έχουν περάσει από

τότε που έγινε η πρώτη Ισπανίδα στην ιστορία που κατάφερε να κατακτήσει το Indian Wells, καθώς λόγω της πανδημίας είχε μετατεθεί η διεξαγωγή του. Από την αρχή του 2022 πανηγύρισε στο Σίδνεϋ τον τρίτο τίτλο στην καριέρα της και πλέον η 24χρονη θέλει να υπερασπιστεί για πρώτη φορά τρόπαιο. Μάλιστα είναι το σημαντικότερο που έχει κατακτήσει…

Τα WTA 250, κραδαίνουν απειλές

Ο τελευταίος τελικός το Μοντερέι του Μεξικού ανάμεσα στη Λέιλα Φερνάντες και την Καμίλα Οζόριο στέλνει και τις δύο στην έρημο Μοχάβι με εκτοξευμένη ψυχολογία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η νικήτρια στη Γκουαδαλαχάρα Σλόαν Στίβενς, η φιναλίστ στη Λιόν Νταϊάνα Γιααστρέμσκα αλλά και η νικήτρια στις όχθες του Ροδανού, η 33χρονη Κινέζα Σουάι Τζανγκ που επέστρεψε στα τρόπαια μετά από το 2017

Στατιστικά ενδιαφέροντα κι ενδεικτικά (;) για τις seeded

#1 Κρεϊτσίκοβα – Για πρώτη φορά σε WTA 1000 είναι νούμερο 1

#2 Σαμπαλένκα – Κατέκτησε τουρνουάWTA 1000 κάθε χρόνο από το 2018 και μετά

# Σφιόντεκ – Ρεκόρ 14-3 το 2022. Μαζί με την Οσταπένκο, έχουν τις περισσότερες νίκες από την αρχή του έτου

#4 Κόνταβεϊτ – Έχει 3 νίκες κόντρα σε αντίπαλες από το Top-10, τις περισσότερες φέτος μαζί με Σφιόντεκ, Οσταπένκο, ενώ έτρεξε σερί 9 νικών το Φεβρουάριο.

#5 Μπαντόσα – Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν είχε τίτλο στην καριέρα της κι ήταν στο νούμερο 69 της WTA. Έχει πλέον 3 τίτλους κι έφτασε στο νούμερο 4 το Φεβρουάριο.

#6 Σάκκαρη – Έφτασε τουλάχιστον στα ημιτελικά στα έξι από τα τελευταία 9 τουρνουά που συμμετείχε

#8 Μουγκουρούθα – Οι 8 από τους 10 τίτλους στην καριέρα της είναι σε σκληρή επιφάνεια. Οι άλλοι δύο είναι το RolandGarrosκαι το Wimbledon.

#13 Αζαρένκα – Έχει 33 νίκες στο IndianWells. Περισσότερες μόνο η Σαράποβα (38) και η Ντάβενπορτ (47)

Πιθανά ματς στη φάση των «16»

Κρεϊτσίκοβα – Γκοφ

Ραντουκάνου – Πλίσκοβα

Σφιόντεκ – Κέρμπερ

Σβιτολίνα – Μουγκουρούθα

Μπαντόσα – Οσταπένκο

Πεγκούλα – Κόνταβεϊτ

Σάκκαρη – Ζαμπέρ

Αζαρένκα – Σαμπαλένκα

Keywords
Τυχαία Θέματα