Ici c’ est… Dortmund!

Tέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του γερμανικού πρωταθλήματος, ένα χρόνο πριν στο Ντόρτμουντ, η Μπορούσια έκανε τα πάντα για να χάσει τη “σαλατιέρα”. Ήταν το 11ο σερί της Μπάγερν. Δεν… Μπορούσια!

Ένα χρόνο μετά, με τον Τέρζιτς να παραμένει στον πάγκο καθολικά αποθεούμενος μπροστά από το ¨κίτρινο τείχος” και όχι αποδοκιμαζόμενος από κάθε λογής παντογνώστες, η Ντόρτμουντ, πέμπτη στη βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος και στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ προκρινόμενη μόνο λόγω της 5ης θέσης που εξασφάλισε η Γερμανία, είναι στον τελικό του Λονδίνου. Στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν… Μπορούσια, λέει;

Και με το παραπάνω!

Στους ημιτελικούς με την Παρί, o Τέρζιτς ακολούθησε συνταγή Μπάγερν! Πέρυσι στους “16”, η “ζω και αναπνέω μόνο για την ευρωκούπα” Παρί σε δυο ματς σκόραρε… μηδέν γκολ! Εφέτος, σε δυο ματς στα ημιτελικά, η “έχω αυτοσκοπό αυτόν τον τίτλο, αφού κάνω περίπατο στο πρωτάθλημα” ομάδα του Λουίς Ενρίκε σκόραρε…μηδέν γκολ!

Δεν έχει σημασία αν παίζουν οι ΜΝΜ, οι BBC, οι… ΝΒC και οι… CNN! Ούτε αν ο Εμπαπέ έχει να αποδείξει πώς… μόνος του δεν μπορεί! Ούτε με Μέσι, ούτε με Ντι Μαρία, ούτε με Νεϊμάρ, ούτε με όλους μαζί. Ζερό και ζερό κάνει ζερό! Όσα και τα γκολ της Παρί στα τέσσερα τελευταία νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης!

Σημασία έχει το πρότζεκτ, ο σχεδιασμός, η ποδοσφαιρική λογική. Που στο Ντόρτμουντ αποθεώνεται και στο Παρίσι καταστρατηγείται. Δεν… Μπορούσια λοιπόν η Παρί. Έπεσε σε “κίτρινο τείχος” και σημάδευε δοκάρια. Ιci c’ est ne pas Paris. Ici c’ est… Dortmund!

Στον τρίτο τελικό της ιστορίας της και με επιστροφή μετά από έντεκα χρόνια στο “Γουέμπλεϊ”, τόπο του εγκλήματος, η Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Με τον Τέρζιτς να ρεφάρει την περυσινή αποτυχία κατάκτησης του πρωταθλήματος και να σβήνει μονοκοντυλιά την χλιαρή τρέχουσα σεζόν. Για να μην ξανακλάψει, αλλά για να χαμογελάσει φαρδιά πλατιά, τη φορά αυτή, μπροστά από το ανίκητο “κίτρινο τείχος”…

Keywords
Τυχαία Θέματα