IGN Greece: Οι καλύτερες νέες σειρές του 2018

Τα νέα διαμάντια της φετινής τηλεόρασης.

Μπορεί να αγαπάμε το σινεμά, αλλά η τηλεόραση είναι μια λατρεία που δεν μπορούμε ν' αρνηθούμε κι ευτυχώς, ούτε πλέον τα κανάλια. διαδικτυακά, συνδρομητικά και μη, δίνουν προσοχή, ελκύουν νέα ταλέντα και προσπαθούν όλα να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κάθε θεατή. Το αποτέλεσμα; Κάθε χρόνια να υπάρχει μια τηλεοθάλασσα από νέες δημιουργίες που μας κάνουν να κολλήσουμε. Η συγκεκριμένη τοπ λίστα είναι κάθε φορά μία από

τις πιο δύσκολες γιατί μέσα μια τόσο μεγάλη ποικιλία, οφείλουμε να ξεχωρίσουμε τις σειρές που μας καθήλωσαν, μας ξάφνιασαν και μας άφησαν να ζητάμε περισσότερο.

Ας δούμε λοιπόν ποιες νέες σειρές ξεχώρισαν από τη χρονιά που μόλις μας άφησε:

Cobra Kai (YouTube)

Στην όλη τάση τύπου "80s nostalgia" ήρθε το 2018 το YouTube για να συγκινήσει και να πορώσει ξανά όλους όσους μεγάλωσαν με το "Karate Kid". Το "Cobra Kai" γκρέμισε πανηγυρικά κάθε αμφιβολία ή φόβο για μια κάτω του μετρίου σειρά και μας έδωσε μια ιδανική τηλεοπτική συνέχεια. Με πρωταγωνιστή το πραγματικό "Karate Kid" οπως μας είχε πει κι ο Barney.

Castle Rock (Hulu)

Το '80s theme συνεχίζεται -περίπου- και εδώ, Μια σειρά που διαδραματίζεται στο σύμπαν των μυθιστορημάτων του Stephen King και πιο συγκεκριμένα, των μυθιστορημάτων που μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη. Αν είσαι φαν των θρίλερ του King που βγήκαν τις δεκαετίες '80-'90, τότε το "Castle Rock" είναι μια ανέλπιστα καλή σειρά και κέρδισε με τεράστια ευκολία τη θέση της στις τοπ νέες σειρές.

Sharp Objetcs (HBO)

Το HBO μάς έδωσε φέτος ένα εξαιρετικά περίτεχνο ψυχολογικό θρίλερ, με πρωταγωνιστρία μια εκπληκτική -όπως πάντα- Amy Adams, το οποίο μάλιστα μας ήρθε από την συγγραφέα Gillian Flynn των "Gone Girl" και "Dark Places".

The Haunting of Hill House (Netflix)

Το Netflix έκρυβε έναν άσσο στο μανίκι του για το 2018 και δεν είναι άλλο από το "The Haunting of Hill House", η πρώτη πρωτότυπη horror σειρά του streaming κολοσσού. Αυτό όμως που δεν περιμέναμε με τίποτα είναι, όχι μόνο η απολαυστική σκηνοθεσία του κι αφήγηση, αλλά και το γεγονός πως πρόκειται για ένα πολύ καλό, βαρύγδουπο δράμα, ντυμένο με στοιχεία τρόμου.

Waco (Paramount Network)

Είτε την ήξερες την ιστορία του Waco είτε όχι, η νέα σειρά του Paramount Network κατάφερε όχι μόνο να μας κρατήσει καθηλωμένους και σε αγωνία αλλά και να παρουσιάσει διάφορες οπτικές της συγκεκριμένης τραγωδίας, προσφέροντας υπέροχο θέαμα και θέματα προς συζήτηση. Οι εξαιρετικές ερμηνείες του Michael Shannon και του Taylor Kitsch απλά την ανέβασαν ακόμα περισσότερο στα μάτια μας.

Unsolved (USA)

Το "Unsolved" πρόκειται για μια δραματική crime σειρά του USA, μια εξαιρετικά αξιόλογη προσπάθεια να ειπωθεί επιτέλους σωστά η προσπάθεια της αστυνομίας να εξιχνιάσει τη δολοφονία των Biggie Smalls και Tupac Shakur, σε μια σειρά που δεν τσιγκουνεύεται ούτε το δράμα, ούτε τη συγκίνηση. Έξτρα kudos για την επιλογή του cast.

Escape at Dannemora (Showtime)

Ο Ben Stiller ήρθε στο Showtime για να σκηνοθετήσει και τα 8 επεισόδια της νέας limited σειράς -που ήδη βραβεύτηκε στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, και η οποία βασίζεται στην πραγματική απόδραση από φυλακή της Νέα Υόρκης το 2015 και η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό δύο καταδικασμένων δολοφόνων. Εξαιρετική ιστορία κι εξαιρετικό cast με τους Benicio del Toro, Patricia Arquette, Paul Dano, Bonnie Hunt, Eric Lange και David Morse.

Bodyguard (BBC)

BBC και crime-drama-thriller πάνε μαζί και φυσικά το "Bodyguard" δεν θα μπορούσε να απογοητεύσει. Δυνατή ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή Richard Madden (Game of Thrones) και ακόμα πιο δυνατή η ιστορία ενός πράκτορα του Τμήματος Προστασίας Προσωπικού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο οποίος προστατεύει μία πολιτικό, της οποίας όμως το πολιτικό προφίλ έχει όλα όσα απεχθάνεται.

Chilling Adventures of Sabrina (Netflix)

Η γλυκιά Σαμπρίνα των παιδικών μας χρόνων "ενηλικιώνεται" και μιας φέρνει μια ατμοσφαιρική σειρά τρόμου και μαγείας στο Netflix. Γάτο να μιλάει μπορεί να μην είχε αλλά το dark χιούμορ της και οι σκοτεινές περιπέτειες της μας έκαναν την δούμε νεράκι.

The Good Doctor (ABC)

Ο Freddie Highmore μπορεί να μας είπα αντίο στο "Bates Motel", αλλά ευτυχώς το υποκριτικό του ταλέντο συνεχίζει να μας κάνει παρέα στο ABC. Μας συγκίνησε, μας έκανε να τον λατρέψουμε ακόμα περισσότερο, μας έδειξε και δίδαξε περισσότερα για την ζωή των ανθρώπων με αυτισμό και έδωσε έναν αέρα ανανέωσης σε ένα είδος σειρών χιλιοειπωμένο και χιλιοπαιγμένο.

Patrick Melrose (Showtime)

Ο λατρεμένος Benedict Cumberbatch έδωσε και πάλι ρεσιτάλ στη νέα σειρά του Showtime, σε μια σειρά που ξεδιπλώνει έξυπνα κι απολαυστικά την οδύσσεια ενός αριστοκράτη και ξεκαρδιστικού playboy που παλεύει να ξεπεράσει τα τραύματα του βίαιου πατέρα του και της αδρανούς μητέρας του.

My Brilliant Friend (HBO)

Μία από τις ομορφότερες αλλά και πιο "σκληρές" σειρές μας έφερε το HBO φέτος μέσω του "My Brilliant Friend". Μια καλοφτιαγμένη αφήγηση για τις παρελθοντικές κλειστές κοινωνίες της προηγούμενης γενιάς, την αθωότητα, την φιλία, τον έρωτα, την θέση της γυναίκας, την κακοποίηση - που την νιώθεις περισσότερο οικεία απ' αυτό που περίμενες. Ο ρεαλισμός της σειράς, η διατήρηση της ιταλικής γλώσσας και της τοποθεσίας που διαδραματίζεται το αρχικό βιβλίο, κατάφεραν να εξαλείψουν το χάσμα γενεών, γειώνοντας την στην πραγματικότητα και μας έκανε να ζήσουμε και αγαπήσουμε στην Νάπολη μαζί με τους πρωταγωνιστές της.

The Terror (AMC)

Βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Dan Simmons του 2007, το "The Terror" πρόκειται για ένα μυστηριώδες δράμα εποχής, που αν και την είδαμε αρχές καλοκαιριού, με ευκολία μας έκανε να ανατριχιάσουμε και να παγώσουμε.

Maniac (Netflix)

Ο Cary Fukunaga του "True Detective" στράφηκε στο Netflix για να μας χαρίσει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σειρές της χρονιάς, έναν ψυχολογικό λαβύρινθο που θέτει άπειρα ερωτήματα και σε κάνει να μη σταματάς να την αναλύεις για να βρεις τα μυστικά της. Κερασάκι στην τούρτα, το πρωταγωνιστικό δίδυμο Emma Stone και Jonah Hill.

Pose (FX)

O Ryan Murphy (American Horror & Crime Story) συνεχίζει να κατακτά τη μικρή οθόνη και σαν καινούργια δημιουργία μας έδωσε ένα δυνατό μουσικοχορευτικό δράμα που διαδραματίζεται τη δεκαετία του '80 κι εξετάζει την αντιπαραβολή πολλών τμημάτων της ζωής και της κοινωνίας στην Νέα Υόρκη: την εμφάνιση του πολυτελούς σύμπαντος αλά Trump, την κεντρική κοινωνική και λογοτεχνική σκηνή, καθώς και της LGBT υποκουλτούρας των ΗΠΑ.

Yellowstone (Paramount Network)

Ο Taylor Sheridan των "Hell or High Water" και "Wind River", καλοέγραψε και καλοσκηνοθέτησε μια ακόμα εξαιρετική δραματική ιστορία, αυτήν τη φορά για τη μικρή οθόνη, ένα δυνατό οικογενειακό δράμα, ραμμένο με crime-γκανγκστερικές υφές και εκτός όλων αυτών, με τον Kevin Spacey πρωταγωνιστή.

Guilty Pleasure Στελίνας: Happy! (Syfy)

Ναι, όταν άκουσα κι εγώ Syfy και δράση-δράμα, δεν υπήρχαν και πολλές υψηλές προσδοκίες, αλλά το "Happy!" είναι σίγουρα η φετινή ένοχη απόλαυση. Μια απολαυστική καμμενιά με έναν υπερβολικά ξεβρασμένο πρωταγωνιστή που ξαφνικά έχει έναν πιστό ακόλουθο. Ένα κυριολεκτικά φανταστικό γαϊδαράκο ντυμένο μονόκερο. Απ όπου και να το πιάσεις, φωνάζει και "guilty" και "pleasure" από παντού.

Guilty Pleasure Γιώτας: The Dragon Prince (Netflix)

Βλέπω δράκο, λέω ναι. Και στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένα έξτρα ενθουσιασμένο ναι, ειδικά όταν βλέπεις ότι είναι από τον δημιουργό του "Avatar", που κατέληξε σε ένα "επιτέλους μια σωστή κλασική σειρά επικής φαντασίας" και "μα πόσο μου έλειψε το Avatar". Quests, μαγεία, ξωτικά, προδοσίες, πόλεμοι και φυσικά δράκοι σε μόλις 9 επεισόδια 20 λεπτών. Πότε είπαμε έρχεται δεύτερη σεζόν;


Καλύτερες νέες σειρές 2018

IGN GreeceΤα 10 esports του 2018 με τα μεγαλύτερα prize poolsΟι καλύτερες αφίσες ταινιών του 2018IGN Greece: Τα καλύτερα soundtrack του 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
ign, ign, σειρες, game of thrones, amy adams, emma stone, kevin spacey, νέα, cobra, kai, youtube, castle, rock, king, sharp, hbo, amy, adams, girl, hill, house, netflix, δραμα, network, taylor, usa, tupac, escape, showtime, arquette, paul, eric, david, game, abc, playboy, αθωότητα, emma, ryan, murphy, εμφάνιση, ηπα, yellowstone, water, wind, river, happy, dragon, avatar, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, δραση, εκλογες ηπα, εξτρα, ξανα, hbo, ηξερες, αφισες, ηπα, θριλερ, ξωτικα, οδυσσεια, σινεμα, τηλεοραση, φιλια, abc, ryan, tupac, usa, youtube, αγωνια, αθωότητα, απλα, αφηγηση, βιβλιο, γεγονος, δρακοι, διδυμο, υπαρχει, ειπωθει, εμφάνιση, ερχεται, ζωη, ζωης, ειδος, υπηρχαν, ρεαλισμος, μαγεια, ματια, μυστικα, ναπολη, νεα υορκη, παντα, οθονη, πρωταγωνιστες, ρεσιταλ, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, συμπαν, ταση, τουρτα, φυλακη, φυσικα, φορα, χασμα γενεων, χασμα, χιουμορ, adams, amy adams, amy, arquette, drama, dragon, david, ειπαμε, εξυπνα, emma stone, emma, επεισοδια, eric, network, house, hill, kai, kevin spacey, king, murphy, netflix, νιωθεις, paul, rock, showtime, σκηνη, taylor, θεματα, υπεροχο
Τυχαία Θέματα