IGN Greece - Τα καλύτερα cameos ταινιών του 2018

Kinder έκπληξη αλά Χόλιγουντ.

Οι σύντομες κι απρόσμενες εμφανίσεις ενός χαρακτήρα ή ηθοποιού σε κάποια ταινία (ή και σειρά) που δεν περιμένουμε, γνωστές και ως cameo εμφανίσεις ή σκέτο cameo, είναι ένα "παιχνιδάκι" του Χόλιγουντ, που ειδικά τα τελευταία χρόνια, το παίζει ακόμα πιο συχνά, ειδικά σε ταινίες υπερηρώων. Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές, δεν έχουν κάποια σημαντική επιρροή, τουλάχιστον σεναριακά, αλλά καταφέρνουν ωστόσο να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα καλύτερα cameo

της χρονιάς:

*Προσοχή, το άρθρο περιέχει spoiler.

Game Night - Michael C. Hall

Το "Game Night" ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ένα διασκεδαστικό crime φιλμ με πολλή κωμωδία μέσα του και μια υπέροχη έκπληξη στο τέλος. Τον ίδιο τον Dexter που μας λείπει, τον Michael C. Hall σε ρόλο... κακού. Καμία έκπληξη εκεί, αλλά χαρήκαμε με το cameo και δεν ξέρουμε ακριβώς και γιατί.

Mamma Mia! Here we go Again

Οι Björn Ulvaeus and Benny Andersson, δύο από τα τέσσερα βασικά μέλη των Abba, το σουηδικό ποπ συγκρότημα που έγινε γνωστό τη δεκαετία του '70 και στη μουσική των οποίων στηρίζεται το αρχικό θεατρικό έργο και οι ομώνυμες ταινίες, είχαν και οι δύο ένα cameo στην πρώτη ταινία του 2008. Στην περσινή ταινία λοιπόν, ο Ulvaeus κάνει και πάλι τον πιανίστα, αλλά όχι την παραλία, αλλά στη σκηνή του μπαρ, ενώ ο Andersson εμφανίζεται σύντομα όταν παίζεται το "Waterloo", στη σκηνή όπου ο νέος Harry προσπαθεί να αποπλανήσει τη νεαρή Donna.

The House with the Clock in its Walls - Eli Roth

Η οικογενειακή ταινία φαντασίας "The House with a Clock in its Walls" πρόκειται για την πρώτη προσαρμογή βιβλίου από τον σκηνοθέτη Eli Roth, όπως και η πρώτη του οικογενειακή ταινία. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης λοιπόν, εμφανίζεται ως Comrad Ivan στην ασπρόμαυρη σκηνή "Captain Midnight" που βλέπει ο Lewis στον τοίχο.

A Prayer Before Dawn - Billy Moore

Το σκληροτράχηλο -το λιγότερο- "A Prayer Before Dawn", πρόκειται για ένα δραματικό βιογραφικό φιλμ, που βασίζεται στο ομώνυμο best seller του μποξέρ Billy Moore, ο οποίος στο βιβλίο του περιγράφει το πώς όταν ήταν νεαρός μποξέρ, κατέληξε σε μία από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης, όπου πάλεψε πολύ σκληρά, σωματικά και ψυχικά, για να αποκτήσει την ελευθερία του. Ο πραγματικός Billy Moore λοιπόν εμφανίζεται στο τέλος της ταινίας, ως πατέρας του πρωταγωνιστή.

Black Panther - Sebastian Stan ως Winter Soldier

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ το περιμέναμε να τον δούμε (ή τον Captain America), αλλά η απουσία του καθολη την διάρκεια της ταινίας μας άγχωσε. Ήρθε όμως το credit scene και πήραμε την δόση μας από Winter Soldier...ή μήπως White Wolf.

Ready Player One - ∞

Από που να ξεκινήσεις και από που να τελειώσεις στο "Ready Player One". Όλη η ταινία ήταν ένα easter egg και γεμάτη cameos από αγαπημένους χαρακτήρες και ήρωες. Αυτός που μας ενθουσίασε πιο πολύ όμως, δεν ήταν άλλος από τον Iron Giant.

Deadpool 2 - Brad Pitt

Ίσως ένα από τα καλύτερα cameo της χρονιάς. Όταν ο Deadpool στη νέα του ταινία προσπαθούσε να προσλάβει ήρωες για την ομάδα του, ένας από αυτούς ήταν και ο "The Vanisher", ένας -duh- αόρατος και μουγκός ήρωας που γίνεται μέλος της X-Force. Βέβαια, το αρχικό πλάνο του Deadpool δεν πήγε και τόσο καλά κι έτσι είδαμε, σε ένα τραγικά αστείο συμβάν, ποιος ήταν πραγματικά ο Vanisher.

Matt Damon - Deadpool 2 & Unsane

Δεν είναι καθόλου σπάνιο να δούμε τον Matt Damon σε κάποιο cameo και φέτος δεν είχε μόνο ένα. Στο θρίλερ του Steven Soderbergh εμφανίζεται ως ντετέκτιβ που συμβουλεύει την πρωταγωνίστρια, Claire Foy. Το δεύτερό του είναι στην αρχή του "Deadpool 2", όπου δύο χωρικοί συζητούν για ένα... ευαίσθητο θέμα υγιεινής, λίγο πριν ο Cable τούς κλέψει το φορτηγό.

Deadpool 2 - Alan Tudyk

Ο δεύτερος redneck αυτής της σκηνής, στην οποία προφανώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι συμμετέχουν με τόσες έξτρα κοιλιές και make-up, δεν είναι άλλος από τον Alan Tudyk.

BlackKklansman - Alec Baldwin

Εκτός από ένα σύντομο cameo στο "A Star is Born", ο Alec Baldwin εμφανίστηκε και στο "BlackKlansman" του Spike Lee ως ακραίος ρατσιστής που σκηνοθετεί άλλες ρατσιστικές αρχές.

Ocean's 8 - Kim Kardasian, Serena Williams, Common, Katie Holmes, Maria Sharapova, Elliott Gould

O Bradley Cooper κάθησε για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και παράλληλα και του πρωταγωνιστή, για να μας φέρει το δραματικό μιούζικαλ "A Star is Born", με συμπρωταγωνίστρια την διάσημη ποπ τραγουδίστρια και τραγουδοποιό, Lady Gaga. Στην ταινία υπήρχαν διάφορα cameos, με τα καλύτερα να είναι αυτό της Kim Kardasian, της διάσημης τενίστριας Serena Williams όπου φαίνεται να δίνει μια συνέντευξη στο γκαλά, το ίδιο ο ράπερ και βραβευμένος με Όσκαρ, Common. Στο κόκκινο χαλί επίσης είδαμε την Katie Holmes, η Olivia Munn ζητάει εξηγήσεις από έναν φύλακα και πλάι της στέκεται η τενίστρια Maria Sharapova, και τέλος, εμφανίστηκε και ο Elliott Gould που έπαιζε και στις πρηγούμενες heist ταινίες "Ocean's".

Aquaman - Julie Andrews & John Rhys-Davies

Δύο πολυαναμενόμενες ταινίες βγήκαν τον Δεκέμβριο, το "Aquaman" και το "Mary Poppins". Εκεί που περιμέναμε την Julie Andrews να κάνει κάποιο cameo στο δεύτερο, τσουπ! στο "Aquaman" ως το τέρας Karathen Κρυφό troll η κ. Andrews και δεν το ξέραμε; Ο αγαπημένος μας νάνος Gimli aka John Rhys-Davies έκανε την μικρή του εμφάνιση επίσης, δανείζοντας την φωνή του στον Brine King.

Stan Lee

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας ο βασιλιάς των cameos, Stan Lee. Σε κάθε τον εμφάνιση στις ταινίες της Marvel φέτος (Avengers, Black Panther, Venom, Deadpool) μας έκανε να χαμογελάσουμε άλλα η πιο αξιοσημείωτη ήταν του "Into the Spider-Verse", που μας έκανε να δακρύσουμε βάζοντας τον μεγάλο δημιουργό να "διδάξει" την σημασία των σούπερ ηρώων ακόμη μια φορά.

Solo - Ray Park ως Darth Maul

To "Solo" μπορεί να ήταν απλά μια τίμια ταινία Star Wars, αλλά τα τελευταία δευτερόλεπτα του μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα. Ποιος θα το περίμενε ότι θα δούμε ξανά τον Ray Park ως Darth Maul μετά το "Phantom Menace"; Κανείς είναι η απάντηση. Αν και στα animations είχαμε ξαναδεί τον χαρακτήρα, σίγουρα η εμφάνιση του στην μεγάλη οθόνη ήταν από τις εκπλήξεις της χρονιάς.


Τα Καλύτερα Cameos 2018

IGN Greece Οι πιο υπερπουλημένες ταινίες του 2018 Τα πολυαναμενόμενα του 2019: Ποια μεγάλα παιχνίδια περιμένουμε να παίξουμε IGN Greece: Οι καλύτερες σεζόν του 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα