Hunter Killer Review

Η απειλή βρίσκεται στον βυθό.

Ο Ρώσος πρόεδρος απαγάγεται κι ένας Αμερικάνος πλοίαρχος των νέων υπερεξελιγμένων υποβρυχίων Hunter Killer, θα συνεργαστεί με μια επίλεκτη ομάδα βατραχανθρώπων, προκειμένου να τον σώσουν. Η συνεργασία Αμερικής-Ρωσίας, για την αποφυγή παγκοσμίου πολέμου, θα κριθεί απαραίτητη.

Μετά από χρόνιες αναβολές, η πολεμική περιπέτεια "Hunter Killer", βρίσκει επιτέλους τον δρόμο προς τις αίθουσες. Βασισμένη στη νουβέλα Firing Point και με τον Donovan Marsh, σκηνοθέτη lowbudget ταινιών, πίσω απ' την κάμερα,

η ταινία προσπαθεί να προσφέρει στον θεατή, ένα δίωρο καθαρής κι εμπορικής υφής δράσης, κι ως επί το πλείστον τα καταφέρνει. Με τον Gerard Butler ως πλοίαρχο του υποβρυχίου και κεντρικό πρωταγωνιστή, αλλά και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, συν τον εκλεκτό (περισσότερο guest εδώ) Gary Oldman, το "Hunter Killer" διαθέτει χορταστικότατο και δελεαστικό για το μάτι θέαμα, με σύγχρονη και τελευταίας τεχνολογίας σκηνοθεσία, ενώ παρά τα φάλτσα, την ύπουλη προπαγάνδα και τις αφέλειές του, παρασέρνει τον θεατή στον βυθό του κι όσον αφορά τουλάχιστον το ρυθμό, τον μαγκώνει απ' τον λαιμό.

Το φιλμ ξεκινά με τα γκάζια στο τέρμα, σε ένα φρενήρες ντελιριακό speed και με ένα καλογυρισμένο περιπετειώδες υπερθέαμα, που σε στιγμές εκπλήσσει πολύ ευχάριστα και διεγείρει τις αισθήσεις, με πλάνα κάτω απ' τη θάλασσα και εντυπωσιακές σκηνές των υποβρύχιων συγκρούσεων, εκρήξεων και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, από ένα πολεμικό action film, που διαδραματίζεται κυρίως στο νερό. Ωστόσο, η δράση σπάει και μοιράζεται όμορφα, σε ξηρά και θάλασσα, με ένα οργανωμένο άρτια παράλληλο μοντάζ, που παρακολουθεί ταυτόχρονα την επιχείρηση των Seals και του υποβρυχίου, μέσα σε μια κόλαση από κυνηγητά, σφαίρες, στρατιωτικές τακτικές μάχης, με τα υποθαλάσσια πλάνα να κυριαρχούν. Ο D.Marsh καταφέρνει τεχνηέντως, να χωρέσει πολλά πρόσωπα και υποπλοκές, σε λίγη διάρκεια, κάτι που υποδηλώνει φροντισμένη σεναριακή προεργασία και μελέτη, άσχετα αν δυστυχώς αφήνει ανεκμετάλλευτες κάποιες καταστάσεις και πρόσωπα, όπως ο εξαίρετος Gary Oldman, που ο εδώ ρόλος του μένει υπανάπτυκτος και ελάχιστος, πράγμα αρνητικό. Πάντως, ο δημιουργός ποντάρει εξαρχής καθαρά στη δράση, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του, χωρίς να αναζητά τη μεγάλη ανάλυση χαρακτήρων, φτιάχνοντας μια εντυπωσιακή περιπέτεια με υποβρύχια,που τουλάχιστον στο θέμα γυρίσματος και λήψεων, του βγάζουμε το καπέλο, καθώς δημιούργησε κάτι σύγχρονο, με έντονο σασπένς και ένταση στα σημεία που έπρεπε.

Η ταχύτητα είναι το μεγάλο ατού της αφήγησης, που εδώ δεν πέφτει σχεδόν καθόλου, ,με τους μόνιμα τσίτα ρυθμούς και μια επιθετική σκηνοθετική δυναμική, που δεν αστειεύεται, ενώ το στοιχείο της θάλασσας, χρησιμοποιείται ως πηγή μόνιμης κλειστοφοβικής απειλής, όπως και τα εσωτερικά πλάνα του υποβρυχίου. Ο Gerard Butler, είναι επιβλητικός και στιβαρός, φιγούρα και παρουσία ιδανική για τον κεντρικό ρόλο του πλοίαρχου, αν και χωρίς βάθος, όπως σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες που απαρτίζουν τοφιλμ, καθώς είπαμε όλα εδώ είναι για το θέαμα και τις εντυπωσιακά φιλμαρισμένες πολεμικές συγκρούσεις, ενώ οι ρόλοι μοιάζουν ξύλινοι και τυπικλα μοιρασμένοι καλοί-κακοί. Αυτό που δυστυχώς λείπει πολύ απ'το Hunter Killer, είναι η παρουσία κάποιου πιο ανατρεπτικού φινάλε, κάτι που οδηγεί σε μια μίνι κρυάδα τον όλο ενθουσιασμό, καθώς το φιλμ κλείνει πολύ προβλέψιμα, κάνοντάς το θεατή να σκεφτεί ότι ''τότε προς τι όλο το προηγούμενο υπερθέαμα'' και στερώντας μας την τελική μεγάλη ικανοποίηση, βγαίνοντας απ'την αίθουσα.

Πολύ κρίμα εκ μέρους των δημιουργών, που με τόσο μεράκι έφτιαξαν μια συνολικά πολύ ενδιαφέρουσα ταινία δράσης, μπόλιασαν με αρκετό ενδιαφέρον κάποια plot twistάκια στο ενδιάμεσο και όλοι θεωρούσαμε πως στο φινάλε θα καταλήξει σε κάποια ξαφνική ανατροπή. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ήρθε και το Hunter Killer, δεν θα καταφέρει να ξεφύγει κατά πολύ απ'την πεπατημένη και να μείνει, του αναγνωρίζουμε όμως την ευφάνταστη σκηνοθεσία και αρκετά εμπνευσμένα σημεία κατά τη διάρκεια, αρκετά για να χορτάσουν πολεμική δράση το θεατή, που ψάχνει μια έντονη, καλοφτιαγμένη action/war ταινία για να ξεσκάσει και να εκτονωθεί.

IGN Greece Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 15/10-21/10 H Nicole Kidman μεταμορφώνεται στο πρώτο trailer του "Destroyer" Ταινία βασισμένη σε δίσκο του Bob Dylan θα φέρει ο σκηνοθέτης του "Call Me By Your Name"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα