Hotel Transylvania 3 Review

Οι πιο αστείες τερατό-διακοπές.

Ήρθε το καλοκαιράκι κι όλοι ετοιμάζουν τις διακοπές τους, είτε είναι άνθρωποι είτε είναι τέρατα. Για αυτές τις διακοπές επέστρεψαν και τα αγαπημένα τέρατα από το "Ξενοδοχείο Τεράτων" και στις βαλίτσες τους έχουν πακετάρει μαγιό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και πολύ γέλιο. Είναι η τρίτη φορά που βλέπουμε τους τερατόμορφους ήρωες και η πιο χαλαρή απ' όλες.

Σε αντίθεση με το trailer και τις ανησυχίες που δημιούργησε σχετικά με τα επιφανειακά αστεία και το περιεχόμενο, ωστόσο εν τέλει το "Hotel Transylvania 3" είχε να παραδώσει μεγαλύτερο υπόβαθρο από

αυτό που αναμενόταν, μαζί με μερικές βελτιώσεις στα σχέδια. Η υπόθεση ήταν εξαιρετικά απλή και δεν στόχευε σε κάποιο εξεζητημένο και βαθύ πρόβλημα της εποχής, αλλά στο διαχρονικό ζήτημα της οικογενειακής κληρονομιάς. Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα μας υπενθυμίζει το "Hotel Transylvania 3", και κλείνει έτσι έναν κύκλο που άνοιξε στην πρώτη ταινία. Τον προβληματισμό αυτόν ο σκηνοθέτης Genndy Tartakovsky (Samurai Jack) τοποθέτησε στο χαλαρό περιβάλλον μιας περιπετειώδους και τερατώδους κρουαζιέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Mavis παρανόησε την περίεργη συμπεριφορά του πατέρα της, Drac, κι οργάνωσε τις διακοπές όλων των αγαπημένων ηρώων σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό της βαμπιρικής Τρανσυλβανίας. Ο Dracula, όμως, αντιμετώπιζε το πρόβλημα της μοναξιάς που έγινε χειρότερο από ποτέ μετά από τον γάμο της κόρης του. Οι προβληματισμοί και των δύο θα λυθούν, φαινομενικά, στη διάρκεια της κρουαζιέρας που έχει ως σημείο έναρξης το Τρίγωνο των Βερμούδων. Εκεί, οι τερατό- ήρωες θα επιβιβαστούν σε ένα κρουαζιερόπλοιο, παρόμοιο με τον Τιτανικό, και θα ξεκινήσουν για ένα ταξίδι με αναπάντεχες εξελίξεις.

Ο Dracula αρχικά είναι επιφυλακτικός βλέποντας τον θαυμασμό των φίλων του για το κρουαζιερόπλοιο αλλά, θα αλλάξει στάση όταν συναντήσει την καπετάνιο του πλοίου, την Ericka χωρίς-επώνυμο, με την οποία θα πάθει και το "ζινγκ" για δεύτερη φορά στη ζωή του. Ο κόμης έκτοτε θα προσπαθεί να κερδίσει τον θαυμασμό της καπετάνιου ενώ, η δεύτερη θα προσπαθεί μυστικά να τον σκοτώσει. Και αυτό γιατί, η καπετάνιος Ericka είναι στην πραγματικότητα η Ericka Van Helsing, η κληρονόμος των γνωστών Van Helsing και δισέγγονη του ίδιου του Abraham Van Helsing.

Όμως, οι απορίες που δημιουργήθηκαν γύρω από τον περιβόητο αυτόν χαρακτήρα, καθώς και η γενικότερη ιστορία του Van Helsing, δεν δεν απαντήθηκαν ούτε καλύφθηκαν στην ταινία κι ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο μείον της.

Όσο για την υπόλοιπη ταινία που ξετυλίχτηκε μέχρι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό, μας έδειξε μερικά πολύ όμορφα σκηνικά που πραγματικά αναβάθμισαν τη σειρά "Hotel Transylvania" ως προς τα σχέδια. Με καταδύσεις σε υποθαλάσσιο ηφαίστειο και κοραλλιογενείς υφάλους και ένα έρημο νησί αξιοποίησαν οι δημιουργοί της ταινίας την animation τεχνολογία που τους δόθηκε. Ενώ τα σχέδια στους χαρακτήρες δεν έχουν αλλάξει από τις προηγούμενες δύο ταινίες, ίσως να έχουν εμβαθύνει λίγο στις γραμμές και τα χρώματα, τα σχέδια του περιβάλλοντος υπήρξαν σε αρκετές στιγμές μαγευτικά. Οι χρωματικές παλέτες που επιλέχθηκαν, μάλιστα, ήταν και το ατού της ταινίας και το πιο κατατοπιστικό της μέρος. Κίτρινα χρώματα για την σκηνή του παρελθόντος, σκοτεινά γκρι και μπλε για τις μοναχικές στιγμές του Drac, φωτεινά και έντονα χρώματα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και κόκκινα στην τελική μάχη.

Η πιο εύστοχη, ωστόσο, χρωματική επιλογή έγινε στα ρούχα του νεοσύστατου ζευγαριού. Ο Drac, ο "κακός" δράκουλας που πίνει αίμα αλλά για την ταινία μας δεν είναι καθόλου έτσι, φοράει μαύρα ενώ η Ericka, η "καλή" κληρονόμος των Van Helsing που πολεμάει τα κακά τέρατα, φοράει λευκά. Στάθηκα σε αυτό το σημείο γιατί αυτή η αντίθεση ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της τριλογίας, που αναθεωρεί συνθήκες χαραγμένες στο υποσυνείδητο του ανθρώπου από την παιδική του ηλικία.

IGN GreeceHotel Transylvania 3: Summer Vacation Trailer #4Hotel Transylvania 3: Summer Vacation - Trailer #1Το Hotel Transylvania 3 βρίσκεται σε εξέλιξη

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα