Holy Potatoes! A Spy Story?! Review

So many puns intended!

Η Daylight Studios ένωσε για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις τις με την Daedalic Entertainment για να μας προσφέρουν το τέταρτο game της σειράς Holy Potatoes! Η τελευταία δημιουργία που προέκυψε από αυτή τη συνεργασία είναι το Holy Potatoes! A Spy Story?!, ένα παιχνίδι γεμάτο αστείες περιπέτειες και πολλές πατάτες-κατασκόπους.

Η ιστορία ξεκινά στo Omelette village

όπου δύο αδέρφια κατάσκοποι, ο Ren και η Rexa, αποφασίζουν να ιδρύσουν το δικό τους πρακτορείο κατασκόπων και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πολιτών της περιοχής λύνοντας τις μυστήριες υποθέσεις που τους ζητούνται. Κατά τη διάρκεια της έρευνας και της εκπλήρωσης διάφορων αποστολών τα αδέρφια προσπαθούν να λύσουν και το μυστήριο της εξαφάνισης των γονιών τους, ενώ επίσης βρίσκουν στο δρόμο τους περίεργα αντικείμενα και στοιχεία που τους οδηγούν σε μία εταιρία κατασκόπων με όχι και τόσο καλές προθέσεις.

Αν και οι βασικοί κατάσκοποι του πρακτορείου είναι ο Ren και η Rexa, πολύ νωρίς ξεκινούν και οι προσλήψεις άλλων κατασκόπων, με πρώτη τη Super Maria. Όλοι οι διαθέσιμοι πατατοκατάσκοποι που μπορείτε να στρατολογήσετε κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας θα σας θυμίσουν κάτι, αφού εκτός από τα ονόματά τους και η εμφάνιση καθώς και οι ιδιότητες τους είναι εμπνευσμένες από χαρακτήρες ταινιών, σειρών και games ή ακόμα και από celebrities. Το ίδιο ισχύει και για τα ονόματα των αποστολών και των πελατών του πρακτορείου. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με χιουμοριστική διάθεση και δε λείπουν τα puns που συνήθως σχετίζονται με το universe από το οποίο είναι εμπνευσμένοι.

Κάθε κατάσκοπος έχει το δικό του class και τις δικές του δυνατότητες που μπορούν να ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες, fight, trick, avoid και charm, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την αδυναμία του αντιπάλου. Αρχικά οι κατάσκοποι ανάλογα με το class τους είναι περισσότερο εκπαιδευμένοι σε μία κατηγορία ικανοτήτων όμως στην πορεία ξεκλειδώνοντας υβριδικά classes γίνονται πιο ευέλικτοι. Πριν από την έναρξη κάθε αποστολής καλείστε να αποφασίσετε ποιος κατάσκοπος θα την αναλάβει, αλλά και ποια ικανότητά του μπορεί να είναι κατάλληλη για την εξουδετέρωση κάθε εχθρού που θα βρεθεί στο δρόμο σας.

Οι ικανότητες αυτές των χαρακτήρων μπορούν να καλλιεργηθούν περαιτέρω αφού εκτός από την αρχική εκπαίδευση τους κατά την πρόσληψη μπορείτε χτίζοντας τα κατάλληλα κτίρια να τους εκπαιδεύσετε περισσότερο και να τους ενδυναμώσετε σε μία από τις κατηγορίες που είναι πιο αδύναμοι. Προχωρώντας στο παιχνίδι, εκτός από τα κτίρια που σχετίζονται με την ενδυνάμωση και την εκπαίδευση των κατασκόπων αποκτάτε πρόσβαση και σε άλλα, που σας δίνουν τη δυνατότητα κατασκευής αντικειμένων που μπορούν να φανούν χρήσιμα στην εκπλήρωση των αποστολών. Τέτοια αντικείμενα μπορεί να είναι "πειραγμένα" παιχνίδια, διάφορα gadgets ή εξοπλισμός που θα σας δώσουν το προβάδισμα αυξάνοντας συγκεκριμένα stats ή ακόμα και οχήματα.

Φυσικά όλα αυτά έχουν και κάποιο κόστος, οπότε η διαχείριση των χρημάτων σας είναι σημαντική, αλλιώς μπορεί να οδηγηθείτε ακόμα και σε game over. Εκεί μπορείτε να καταλήξετε μόνο στην περίπτωση που μία από τις κύριες αποστολές λήξει, δηλαδή περάσουν περισσότερες μέρες από όσες έχει προσφέρει ο πελάτης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς. Αυτό δεν είναι τόσο απίθανο όσο ακούγεται αφού αν τελειώσουν τα χρήματά σας ( το $tarch) και δεν μπορείτε να στείλετε τους κατασκόπους σε αποστολές ή απλά η κακή διαχείριση του χρόνου είναι αρκετά για να φτάσετε σε αδιέξοδο. Βέβαια κάποια μικρά λάθη συγχωρούνται αφού το κατοικίδιο της Rexa, ένα περίεργο ιπτάμενο χάμστερ, σας χρηματοδοτεί όσο του δίνετε τα κατασκοπικά παιχνίδια που κατασκευάζετε για να παίζει, ενώ επίσης μπορείτε να συγκεντρώσετε $tarch και ολοκληρώνοντας κάποια απλά quests.

Επιπλέον, αν αντιμετωπίσετε δυσκολία σε κάποια αποστολή παρά τη χρήση των βοηθημάτων που προαναφέρθηκαν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλειδιά, τα οποία παίρνετε ως αμοιβή από κάποιες δευτερεύουσες αποστολές ή ακόμα και $tarch, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αντιμετώπιση των αντιπάλων ή να ανακαλύψετε νέους δρόμους που μπορείτε να ακολουθήσετε. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να μειώσετε τον κίνδυνο της αποτυχίας. Ασφαλώς καλύτερη λύση είναι η πρόληψη οπότε αν οι κατάσκοποί σας είναι από την αρχή σωστά προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι η πιθανότητα αποτυχίας ελαχιστοποιείται. Εμείς βρήκαμε χρήσιμο και το auto save που προσφέρει το παιχνίδι επιπλέον του manual save, αφού μπορεί να σας σώσει αν όλα πάνε στραβά.

Τα γραφικά του Holy Potatoes! A Spy Story?! είναι ευχάριστα. Κάθε πόλη έχει τη δική της προσωπικότητα, ενώ τα κτίρια είναι ευδιάκριτα και είναι εύκολο να καταλάβουμε τη χρήση τους. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και αστείοι και οι δημιουργοί έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την προέλευση κάθε πατάτας-κατασκόπου. Όλα αυτά συνοδεύονται από χαρούμενη μουσική με τις κατάλληλες αλλαγές στα πιο σοβαρά σημεία της ιστορίας.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Daedalic Entertainment.

IGN Greece H Slitherine θα παρουσιάσει στις 19 Νοεμβρίου τη νέα κυκλοφορία της Μπαίνει και το PC στον αγώνα των Retro Consoles O στρατός των Η.Π.Α μπαίνει ενεργά στον χώρο των eSports

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα