H πτώση της «μετοχής Νεϊμάρ»

Είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που ο Νεϊμάρ μετακόμισε από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι, το καλοκαίρι του 2017 για να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 222 εκατομμύρια ευρώ, τίποτα δεν του πηγαίνει καλά…

Οι ειδήσεις που σχετίζονται με το Βραζιλιάνο, έχουν κατά βάση αρνητικό πρόσημο και είναι εξωαγωνιστικές: κακές σχέσεις με τους συμπαίκτες του στην Παρί Σεν
Ζερμέν, διαδοχικοί τραυματισμοί κι εσχάτως η υπόθεση βιασμού στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος. Οι χορηγοί του είτε του έχουν γυρίσει την πλάτη (Mastercard) είτε αναμένουν τελεσίδικη δικαστική απόφαση για να αποφανθούν (Nike, Red Bull).

Οι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να βρει ρυθμό με τη γαλλική ομάδα, καθώς σε διάστημα δύο σεζόν έχει δώσει το «παρών» μόλις στο 51,8% των αναμετρήσεων των Παριζιάνων. Στο ίδιο διάστημα οι -μεγαλύτεροι του ηλικιακά- Μέσι και Ρονάλντο έχουν αγωνιστεί στο 87% και στο 77% των αγώνων των ομάδων τους αντίστοιχα.

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Ποδοσφαίρου στις αρχές του έτους είχε ως πιθανή τιμή απόκτησης του Βραζιλιάνου τα 213 εκατομμύρια ευρώ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ 120 και 150 εκατομμυρίων. Δεν αποκλείεται να πέσει ακόμη περισσότερο, αφού ο Νεϊμάρ δεν θα αγωνιστεί στο Copa America, ενώ ουδείς γνωρίζει εάν θα βρίσκεται μεταξύ των 50 υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα του 2019!
Keywords
Τυχαία Θέματα