H λογική του μπάσκετ έφερε το 4-1

Στο μπάσκετ, ο άγραφος κανόνας υπαγορεύει ότι σε σειρά αγώνων, η καλύτερη ομάδα, σε ποιότητα, πληρότητα και ομοιογένεια, θα νικήσει τις εννέα από τις δέκα φορές που θα αναμετρηθεί με αντίπαλο μεγάλου, αλλά όχι ισοδύναμου μεγέθους. Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό στις τέσσερις από τις πέντε αναμετρήσεις των «αιωνίων» στην φετινή περίοδο, γιατί πολύ απλά, έχει πιο έτοιμη ομάδα από την περσινή περίοδο, διαθέτει ρόστερ με μεγαλύτερο «βάθος», έχει υπεροπλία στις θέσεις των περιφερειακών που αποφασίζουν

για την ροή του παιχνιδιού και ειδικά στον πλει μέικερ, οι διαφορές γίνονται αντιληπτές και από αυτούς που παρακολουθούν για πρώτη φορά τις δυο ομάδες.

Οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού και οι επιλογές που έγιναν πέρυσι, έχουν «κουμπώσει» στο σύνολο της ομάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρέμεινε στην θέση του, ύστερα από την περσινή άσχημη πορεία στην Ευρωλίγκα και παίρνει άτυπη, προσωπική ρεβάνς από τους παντογνώστες που τον χαρακτήριζαν «πελάτη» του Παναθηναϊκού, στην προηγούμενη θητεία του.

Ήταν οι ίδιοι που όταν ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, υποστήριζαν ότι ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έχει…σύνδρομο ηττοπάθειας και κακού coaching, στα παιχνίδια με τους «πράσινους», γιατί δεν πήρε τάιμ αουτ στο δεύτερο ημίχρονο εκείνου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα, «ορκίστηκε» να εφαρμόσει την λογική του μπάσκετ, ύστερα από την εντός έδρας ήττα του Οκτωβρίου που την αιφνιδίασε, την σόκαρε, αλλά δεν αναθεώρησε τον σχεδιασμό του. Και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας έχοντας αλλάξει συμπεριφορά στον πάγκο, χωρίς να ασχολείται σε υπερθετικό βαθμό με τους διαιτητές, σαφώς πιο ήρεμος, συνειδητοποιημένος και σίγουρος για την ομάδα του, δίνει στους παίκτες την κατάλληλη εικόνα για να αποδίδουν σε μια υψηλή ταχύτητα και κυρίως να νικούν είτε με πειστικές και πληθωρικές εμφανίσεις σε άμυνα και επίθεση, είτε και στις λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ύστερα από δυο χρόνια και πέραν της σωστής δόμησης που έχει και της αμέτρητης «δίψας» να πάρει τα ηνία του πρωταθλητή, βρήκε τον Παναθηναϊκό στην χειρότερη χρονιά της τελευταίας 25ετίας. Το 4-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων» απεικονίζει τις διαφορές των «αιωνίων» και έπεται συνέχεια στους τελικούς των πλει οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα