H Salesforce και το ChatGPT φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη στον επιχειρηματικό κλάδο

Καθώς η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να τραβάει την προσοχή του κόσμου της τεχνολογίας, ένας ακόμη γίγαντας της Silicon Valley μπαίνει στο παιχνίδι.

H Salesforce παρουσίασε μια νέα υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Einstein GPT, ένα bot παρόμοιο με το δημοφιλές ChatGPT, το οποίο όμως απευθύνεται σε υπαλλήλους σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Πως ChatGPT συνεργάζεται
με την Salesforce

Το Einstein GPT θα ενσωματωθεί με το ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) της Salesforce. Το bot θα επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν προτροπές για τη δημιουργία περιλήψεων πελατών, εξατομικευμένων email, αντιγράφων μάρκετινγκ ή κώδικα. Το λογισμικό μπορεί επίσης να δημιουργεί εικόνες, όπως επικεφαλίδες διαφημιστικών μηνυμάτων, για να τις χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σε καμπάνιες.

Για την υπηρεσία, η Salesforce συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή του ChatGPT, την OpenAI, επιτρέποντας στο μοντέλο να αντλεί από την επιχειρησιακή έκδοση του ChatGPT, καθώς και από άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων πληροφοριών και των δεδομένων της Salesforce. Οι πελάτες μπορούν επίσης να εκπαιδεύσουν το Einstein GPT χρησιμοποιώντας τα δικά τους εταιρικά δεδομένα.



Ένταξη ανθρώπινου παράγοντα

Η Salesforce δήλωσε ότι έχει ενσωματώσει προστατευτικές τεχνικές, απαιτώντας από έναν ανθρώπινο χρήστη να εγκρίνει μια απάντηση που παράγεται από το Einstein GPT πριν τη χρησιμοποιήσει. Για παράδειγμα, αν ένας υπάλληλος ήθελε να χρησιμοποιήσει το chatbot για να δημιουργήσει ένα email, θα έπρεπε πρώτα να πληκτρολογήσει μια προτροπή. Από εκεί και πέρα, μπορεί να βελτιώσει το περιεχόμενο πληκτρολογώντας μια άλλη προτροπή, όπως “να το κάνει λιγότερο επίσημο”. Όταν ο χρήστης είναι ικανοποιημένος, μπορεί να κάνει κλικ για να μεταφέρει το περιεχόμενο σε ένα email.

Όλοι στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται πιο γρήγορα από ποτέ με κολοσσούς όπως η Google και Microsoft να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την “κούρσα”. Όμως, μέχρι τώρα το ChatGPT φαίνεται να κερδίζει αυτόν τον αγώνα, με τις συνεχόμενες και ραγδαίες βελτιστοποιήσεις του να παρέχουν υποστήριξη στον νομικό, ιατρικό και τώρα και εταιρικό κλάδο.

Στα πρώτα βήματα, εταιρείες όπως η Google και η Microsoft έχουν υπέστησαν έλεγχο για τις απαντήσεις που παράγονται από τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης τους, εκ των οποίων προέκυψαν σοβαρά λάθη. Η μητρική εταιρεία Alphabet της Google έχασε 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τον περασμένο μήνα, αφού το chatbot της παρήγαγε μια λανθασμένη απάντηση σχετικά με τη NASA κατά τη διάρκεια ενός διαφημιστικού βίντεο του λογισμικού τους.

Πηγή: www.forbes.com

Keywords
Τυχαία Θέματα