H Bethesda υπεύθυνη για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Από το D&D.

Σε μία προσπάθεια της η Bethesda να προωθήσει το Elsweyr, το καινούριο expansion του Elder Scrolls Online, φαίνεται πως υπέπεσε στο παράπτωμα της λογοκλοπής.

Η εταιρεία λοιπόν αποφάσισε να δημοσιεύσει μία νέα περιπέτεια για το ESO, βασισμένη στους κανόνες της πέμπτης έκδοσης

του Dungeons & Dragons. Φαίνεται όμως πως τελικά η εταιρεία αντέγραψε πολλά περισσότερα από τους κανόνες. Με λίγα λόγια επεκτάθηκε σε όλη την ιστορία.

Μπορείτε φυσικά να συγκρίνετε οι ίδιοι τις ιστορίες στις φωτογραφίες που έχουμε συγκεντρώσει. Στο αριστερό μέρος φαίνεται η πρωτότυπη ιστορία ενώ στο δεξιό η ιστορία της Bethesda.

Πρώτο το Ars Technica εντόπισε το παράπτωμα αυτό της Bethesda, όταν η εταιρεία δημοσίευσε την ιστορία στον λογαριασμό του ESO στο Facebook. Η πρωτότυπη ιστορία μάλιστα έχει τίτλο "The Black Road".

Αν και επιτρέπεται στους σχεδιαστές να χρησιμοποιήσουν κάποιους από τους κανόνες για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, (σύμφωνα με τη Open Gaming License), έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργήσει και να πουλήσει τις δικές του ιστορίες, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι ίδιες οι ιστορίες είναι διαθέσιμες για προσωπικό κέρδος. Επομένως η ιστορία του Black Road είναι προστατευμένη βάσει του κανονισμού πνευματικών δικαιωμάτων και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσει για προσωπικό κέρδος χωρίς την έγγραφη άδεια του δημιουργού.

Η συγκεκριμένη ιστορία γράφτηκε από τους Ben Heisler and Paige Leitman. Ο δεύτερος μάλιστα έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: "Είναι εντελώς σουρεαλιστικό όταν μία τόσο μεγάλη εταιρεία κλέβει τη δουλειά σου."

Η Bethesda φυσικά φρόντισε να πάρει θέση μέσω Twitter και Facebook λέγοντας ότι θα αποσύρουν την ιστορία για να διερευνήσουν το θέμα περαιτέρω.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

IGN GreeceThe Elder Scrolls Online: Δωρεάν το ESO Plus μέχρι την ΤρίτηΑνακοινώθηκε το The Elder Scrolls Online: ElsweyrΈχουμε teaser για το Elder Scrolls Online

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα