H... 14άδα που φέρνει τίτλο

Η ΑΕΚ πραγματοποιεί φέτος μια από τις κορυφαίες σεζόν των δύο τελευταίων δεκαετιών. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος για τον οποίο η Ένωση βρίσκεται πλέον κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή. Εκτός πάντως από τα ατομικά "επιτεύγματα" των ποδοσφαιριστών του Χιμένεθ, αλλά και από τη σημαντική συνεισφορά του Ισπανού τεχνικού πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, υπάρχει ένα στοιχείο που αποδεικνύει ένα από τα βασικά μυστικά της επιτυχίας του Δικεφάλου. Αυτό είναι ο πλουραλισμός στη
γραμμή κρούσης, αφού η ΑΕΚ δεν περιμένει μόνο από τους επιθετικούς της να βγάλουν τα ...κάστανα από τη φωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από την αρχή της σεζόν, συνολικά 14 ποδοσφαιριστές έχουν πανηγυρίσει τα 43 γκολ που έχουν επιτευχθεί στις 26 αγωνιστικές του μαραθωνίου.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Σέρχιο Αραούχο με δέκα γκολ, με τον Μάρκο Λιβάια να ακολουθεί έχοντας πετύχει οκτώ γκολ και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με δύο γκολ λιγότερα. Ο Όγκνιεν Βράνιες με το χατ τρικ που πέτυχε απέναντι στην Ξάνθη (συν ένα στο ματς της Θράκης) έχει βάλει τέσσερα, όσα και ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ στους συμπαίκτες του. Δύο γκολ πρόλαβε να πετύχει ο Μάνταλος πριν τραυματιστεί, ενώ επίσης έχουν σκοράρει οι: Γιακουμάκης, Λόπες, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κονέ, Κλωναρίδης, Αλμέιδα και Γιόχανσον.
Keywords
Τυχαία Θέματα