Grim Legends 3: The Dark City Review

Επιστροφή στις ρίζες.

Το δημιούργημα της Artifex Mundi, τα παιχνίδια της οποίας αφορούν κυρίως τους λάτρεις των παλιών, point and click puzzles, θα αποτελέσει το κεντρικό μας θέμα για σήμερα. Στις αρχές του Ιουνίου του 2016, η πολωνική εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα PC το Grim Legends 3: The Dark City,

ένα adventure το οποίο αποτελεί το τρίτο κεφάλαιο της ομώνυμης σειράς. Χρειάστηκε να περάσουν κοντά δύο χρόνια, ώστε το παιχνίδι να κάνει την εμφάνισή του και στα ψηφιακά μαγαζιά των Sony και Microsoft.

Η πολωνική εταιρεία δημιουργεί κατά κύριο λόγω χαλαρωτικά puzzle/adventure point-and-click games με hidden objects ή time management που σαφώς στοχεύουν στο casual κοινό. Παράλληλα, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας που έχουν, αλλά και της μικρής τους διάρκειας (τέσσερις ώρες κατά μέσο όρο), τα games της Artifex Mundi τείνουν να είναι αρκετά διάσημα ανάμεσα στους achievement hunters, αφού συνδυάζουν ευκολία, ταχύτητα και σχετικά μικρή τιμή.

To Grim Legends 3: The Dark City φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα καθώς συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Στην τρίτη προσθήκη της σειράς, λαμβάνετε το ρόλο της Sylvia, μίας hunter, μέλος του μυστηριώδους Order το οποίο έχει επωμιστεί το καθήκον της προστασίας του κόσμου από διάφορα τέρατα που υπάρχουν σε άλλες διαστάσεις.

Στην αρχή του παιχνιδιού μαθαίνουμε ότι από τα headquarters του “The Οrder” κλάπηκε μία Incarceri Stone, με αποτέλεσμα ένα τέρας ονόματι Koshmmar να αφεθεί ελεύθερο στην πόλη. Παράλληλα, πληροφορούμαστε πως η Sylvia στο παρελθόν είχε χάσει την μνήμης της, και σαν αποτέλεσμα θυμάται τον εαυτό της μόνο σαν μέλος του The Order, με τις υπόλοιπες πληροφορίες για τη ζωή της να είναι θολές. Τώρα, η Sylvia μαζί με τον δάσκαλό της Solomon, πρέπει να εξιχνιάσουν το μυστήριο της διάρρηξης, και να βρουν και να σταματήσουν το τέρας πριν αυτό προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές. Επίσης, θα αναγκαστεί να κάνει ερωτήσεις, των οποίων οι απαντήσεις δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες, αν θελήσει πραγματικά να μάθει πράγματα για το παρελθόν της.

Η δράση του Grim Legends 3: The Dark City διαδραματίζεται μέσα από 36 διαφορετικές πανέμορφες περιοχές οι οποίες έχουν ζωγραφιστεί στο χέρι από την ομάδα της Artifex Mundi. Υπό την συνοδεία εκπληκτικής και χαλαρωτικής μουσικής εσείς καλείστε να λύσετε τον εκάστοτε γρίφο της περιοχής συλλέγοντας και συνδυάζοντας αντικείμενα, και λαμβάνοντας μέρός σε διάφορα mini-games.

Εξαιρετική δουλειά έχει κάνει η πολωνική εταιρεία στην δημιουργία των γρίφων καθώς έχει καταφέρει να τους προσφέρει μία μοναδικότητα. Η κάθε περιοχή είναι φανερά ξεχωριστή και οι γρίφοι της δεν κουράζουν τον παίκτη λόγω επανάληψης. Αντιθέτως τον κρατούν σε εγρήγορση, αφού πολλοί από αυτούς είναι εξαιρετικά δύσκολοι, απαιτώντας αρκετό ψάξιμο και “σπιρτάδα”. Τα διάφορα “hidden objects” mini-games που υπάρχουν διάσπαρτα στο Grim Legends 3: The Dark City κάνουν τη δουλειά τους υποδειγματικά, αφού καταφέρνουν να “σπάνε” την μονοτονία των puzzles, ενώ παράλληλα δεν είναι τόσα πολλά σε αριθμό ώστε να καταλήξουν σε αγγαρεία.

Φυσικά, πέρα από το χαλαρωτικό πνεύμα του παιχνιδιού, το Grim Legends 3: The Dark City αποτελεί μία τέλεια ευκαιρία για όλους τους trophy hunters ώστε να προσθέσουν ένα ακόμη platinum ή completed game στην τροπαιοθήκη τους. Το παιχνίδι έχει έξι Chapters και διάρκεια κοντά στις 4 ώρες, με αρκετά τρόπαια τα οποία μπορούν εύκολα να επιτευχθούν από το πρώτο playthrough με τη χρήση ενός online οδηγού. Αναγκαία κρίνεται και η συχνή χρήση των back-up save files αφού μερικά τρόπαια είναι δύσκολο να επιτευχθούν χωρίς εξάσκηση. Αυτό το συναντάμε κυρίως κατά τη διάρκεια των mini-games.

Έχοντας αναφέρει τα θετικά του τίτλου της Artifex Mundi, θαρρώ πως είναι πρέπον να κάνουμε και μία μνεία στη μεγάλη αστοχία της εταιρείας, τα cutscenes. Υποθέτω ότι λόγω του περιορισμένου budget, η εταιρεία δεν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό τον τομέα και σαν αποτέλεσμα τα cutscenes και γενικότερα ότι περιέχει κινούμενη εικόνα να μοιάζουν σαν να βγήκαν από μία άλλη δεκαετία. Αυτό, κατ’ εμέ χαλάει αρκετά το immersion του παίκτη, αφού τη μία στιγμή μπορεί να λύνει ένα γρίφο σε μία πανέμορφη ζωγραφιστή περιοχή και την άλλη να παρακολουθεί ένα cutscene επιπέδου PS3.

Read more on [SITE_NAME]Στο 'Iron Throne' των Gamepads βρίσκεται πλέον το DualShock 4Ξεκινά 'η αρχή του τέλους' για το PS4Νέες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο firmware update

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα