Grand Prix Ισπανίας: Μεγάλη νίκη και πρωτιά στη βαθμολογία για Φερστάπεν (pics)

Ο Μαξ Φερστάπεν ύστερα από το Μαϊάμι βγήκε νικητής και στην Ισπανία, με τον teammate του Σέρχιο Πέρεθ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση του πόντιουμ. Η Red Bull έκανε το 1-2 στην Ιβηρική χερσόνησο και ανέβηκε στην κορυφή για το πρωτάθλημα των Οδηγών με 110. Άσχημα εξελίχθηκε ο αγωνας της Κυριακής στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη για τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari.

O Μονεγάσκος ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις κατατακτήριες του Σαββάτου (21/05) κέρδισε την pole position, αλλά στον αγώνα ο κινητήρας των Ιταλών τον πρόδωσε. Ο Λεκλέρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια του και μόνο ο Κάλρος Σάινθ έφερε βαθμούς στην ομάδα.

MAX VERSTAPPEN REIGNS IN SPAIN!!!

Sergio Perez makes it a 1-2 for Red Bull with George Russell taking third #SpanishGP #F1 pic.twitter.com/AzptXc6Kpq

Formula 1 (@F1) May 22, 2022

Το βάθρο της Βαρκελώνης “έκλεισε” ο Τζόρτζ Ράσελ και η αναβαθμισμένη Mercedes W13 E Performance Η γερμανική ομάδα αρχίζει να έχει “σφυγμό” στη σκυτάλη του πρωταθλήματος, ωστόσο δε θέτει υποψιφιότητα για τον τίτλο, καθώς Ferrari και Red Bull θα “μονομαχήσουν”. Πίσω από τον Βρετανό ως τέταρτος βρέθηκε ο Ισπανός πιλότος και η μοναδική Ferrari του grid.

Τρομερή οδήγηση από τον επτάκις φορές Πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο της στροφής 4 με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, μπήκε στα πιτς για να αλλάξει λάστιχα και βρέθηκε στην προτελευταία θέση. Όμως το ταλέντο του, τον οδήγησε στην 5η θέση, παρ’ όλο που ο ίδιος ήθελε να αποχωρήσει από την “μάχη” καθώς στους πρώτους γύρους πίστευε ότι δε θα βρεθεί στην 10άδα.

LAP 1/66

Contact between Magnussen and Hamilton

The Dane runs off into the gravel at Turn 4. The Mercedes driver has damage and limps back to the pits for repairs #SpanishGP #F1 pic.twitter.com/7mV0YAbGxF

Formula 1 (@F1) May 22, 2022

Μπότας, Οκόν, Νόρις, Αλόνσο και Τσουνόντα κέδρισαν τους υπόλοιπους βαθμούς στη Βαρκελώνη.

LAP 66/66 (END OF RACE)

TOP 10
Verstappen
Perez
Russell
Sainz
Hamilton
Bottas
Ocon
Norris
Alonso
Tsunoda#SpanishGP #F1 pic.twitter.com/XBCFFeRsXe

Formula 1 (@F1) May 22, 2022

Who's been your #F1DriverOfTheDay in Spain?

It's time to get voting! #SpanishGP #F1 https://t.co/akN3BTd8MK

Formula 1 (@F1) May 22, 2022

Αναλυτικά η κατάταξη:

RACE CLASSIFICATION

Red Bull's second 1-2 in three races #SpanishGP #F1 pic.twitter.com/pcXnQsutM4

Formula 1 (@F1) May 22, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα