Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Τελευταία pole position της σεζόν ο Φερστάπεν (pics, vid)

Η Red Bull έκανε μια ακόμη φορά επίδειξη δύναμης στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και στην πίστα της Γιας Μαρίνα. Οι «ταύροι» κατέκτησαν άλλη μια pole position με τον Μαξ Φερστάπεν και τον Σέρχιο Πέρες να ακολουθεί τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022. Πίσω από τα δύο μονοθέσια της Red Bull η Ferrari με τους Σαρλ

Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στην 3η και 4η θέση του grid αντίστοιχα.

MAX VERSTAPPEN TAKES POLE!!! #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/B9Ct9a6IUx

Formula 1 (@F1) November 19, 2022

Ακολουθούν οι Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον στην 5η θέση και τον Τζορτζ Ράσελ στην 6η. Την πρώτη 10άδα ολοκληρώνουν οι Λάντο Νόρις, Εστεμπάν Οκόν, Σεμπάστιαν Φέτελ και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα και τον νικητή έχει ήδη στιγματιστεί από το «αντίο» του τέσσερις φορές πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές πιθανότατα και για τον Μικ Σουμάχερ της Haas, ο γιος του Μίκαελ αποχωρεί από την εταιρεία με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να επιστρέφει ως βασικός οδηγός ομάδας. Για την ώρα είναι άγνωστο αν την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Formula 1. Στη 12η θέση η πρώτη Haas του νεαρού Γερμανού και στην 16η ο teammate του Μικ, Κέβιν Μάγκνουσεν.

Seb takes to the stage on Saturday for one last time #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/J1lT2Zf0yf

Formula 1 (@F1) November 19, 2022

Δύσκολο έργο για τον Πιέρ Γκασλί και την Alpha Tauri, ο Γάλλος είναι στην 17η θέση, ενώ ο Γιούκι Τσουνόντα στην 12η. Ο Γκασλί θυμίζουμε την νέα σεζόν θα είναι στην Alpine μαζί με τον Εστεμπάν Οκόν, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο θα αντικαταστήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην Aston Mastin.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα αλλά και η σειρά εκκίνησης της Κυριακής (20/11):

The final starting grid of the season #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/yX9sIGeIx8

Formula 1 (@F1) November 19, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα