Gamescom 2019: Philips Momentum 558M1RY Preview

Ένα ακραίο console gaming μόνιτορ με soundbar από την Bower & Wilkins.

Την περασμένη Πέμπτη, η Philips αποκάλυψε στην Gamescom τα νέα μοντέλα της σειράς Momentum, η οποία απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους console gamers. H σειρά απαρτίζεται από την 558M1RY (55''), την 328M1R (31,5'') και την 278M1R (27''). Μπαίνοντας στο booth της Philips,

στην business area της Gamescom και αντικρίζοντας την Momentum 558M1RY νιώσαμε πραγματικά δέος. Το πρώτο στοιχείο που μας προξένησε εντύπωση είναι το μέγεθος της οθόνης. Προφανώς υπάρχουν δεκάδες “πενηνταπεντάρες” τηλεοράσεις στην αγορά, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα gaming μόνιτορ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, η 558M1RY έχει να επιδείξει ένα 55 ιντσών πάνελ VA τεχνολογίας, ανάλυσης 3840x2160 pixels με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και χρόνο απόκρισης 4ms. Την δεδομένη χρονική στιγμή τα 60Hz είναι υπεραρκετά για console gaming, ωστόσο η Philips βλέπει πιο μακροπρόθεσμα λαμβάνοντας υπόψιν της το γεγονός ότι οι διάδοχοι του PS4 και του Xbox One θα υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Η οθόνη φέρει επίσης πιστοποίηση VESA DisplayHDR1000, ενώ είναι εφοδιασμένη με μια soundbar από την Bower & Wilkins συνολικής ισχύος 50W. Η απόδοση της soundbar είναι εξαιρετική προσφέροντας πεντακάθαρο ήχο και δυνατά μπάσα.

Όπως και οι υπόλοιπες οθόνες της σειράς Momentum, η 558M1RY υποστηρίζει την τεχνολογία Ambiglow. H διαφορά στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης είναι πολύ πιο δυνατός. Χρειάστηκε να περάσουν λίγα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φωτισμός στον τοίχο του booth της Philips προέρχονταν από την οθόνη και όχι από κάποια άλλη εξωτερική πηγή.

To design της 558M1RY μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αν και οι εκπρόσωποι της Philips μας ενημέρωσαν ότι ενδεχομένως το τελικό προϊόν να παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε στην Gamescom. Είναι δεδομένο πάντως ότι τα εξαιρετικά λεπτά bezels της οθόνης θα εξασφαλίζουν τον μέγιστο δυνατό χώρο θέασης. Σε ότι αφορά την συνδεσιμότητα, η επερχόμενη οθόνη της Philips διαθέτει τρεις εισόδους HDMI 2.0, μία είσοδο DisplayPort και τέσσερις υποδοχές USB 3.2, δύο εκ των οποίων υποστηρίζουν fast charge για την φόρτιση των συσκευών σας.

Για την ώρα είναι αδύνατο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την χρωματική πιστότητα της οθόνης, εντούτοις η πρώτη εικόνα που αποκομίσαμε είναι θετική. Εάν λάβουμε δε υπόψη μας τα εξαιρετικά δείγματα γραφής που μας έχουν δώσει στο παρελθόν οι υπόλοιπες οθόνες της Philips, οι προσδοκίες μας στον συγκεκριμένο τομέα είναι υψηλές. Το μόνο αρνητικό στοιχείο που εντοπίσαμε στην 558M1RY αφορά την ομοιομορφία της φωτεινότητας, καθώς οι αποκλίσεις ήταν ορατές στο γυμνό μάτι. Οι εκπρόσωποι της Philips πάντως μας διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται καθαρά στο πρωτότυπο μοντέλο της οθόνης και ότι θα έχει επιλυθεί όταν κυκλοφορήσει το τελικό προϊόν.

Η τιμή της οθόνης θα κυμαίνεται κοντά στα 1400 ευρώ και κρίνεται ιδιαιτέρως ανταγωνιστική αν λάβουμε υπόψη μας τόσο το μέγεθός της (55 ίντσες), όσο και τα υπόλοιπα features της (Ambiglow, soundbar της Bower & Wilkins).

Η Philips Momentum 558M1RY θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece Everspace 2 Official Reveal Trailer - Gamescom 2019 Ποια είναι η A.I.M και τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία του Marvel's Avengers Gamescom 2019: 53 νέες λεπτομέρειες για το Marvel's Avengers

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα