Gamescom 2019: Borderlands 3 Proving Grounds Preview

Vault Hunter, ήρθε η ώρα να αποδείξεις την αξία σου.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, το Borderlands 3 αποτελεί έναν από τους πολυαναμενόμενους τίτλους της χρονιάς, ιδίως για τον γράφοντα. To Commander Lilith and the Fight For Sanctuary DLC του Borderlands 2 μπορεί να ήρθε τελείως απρόσμενα και να μας χάρισε αρκετές ώρες gameplay, ωστόσο η αναμονή για

το νέο κεφάλαιο της σειράς ήταν κάτι παραπάνω από βασανιστική. Η προσέγγιση που ακολούθησε η Gearbox Software στην προώθηση του Borderlands 3 θα λέγαμε ότι ήταν η ιδανικότερη δυνατή, καθώς το hype εκτινάχθηκε στα ουράνια.

Με δεδομένη την αθρόα παροχή πληροφοριών σχετικά με το gameplay και τους χαρακτήρες του επερχόμενου looter-shooter, μας δημιουργήθηκε η απορία ως προς το τι νέο θα βλέπαμε στη σειρά. Ευτυχώς η παρουσία μας στο booth της Gearbox Software κατά την διάρκεια της Gamescom ήταν κάτι παραπάνω από διαφωτιστική, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα νέο mode, ονόματι “Proving Grounds” και να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το gameplay του Borderlands 3.

To Proving Grounds σε συνδυασμό με την επιστροφή των Circle of Slaughter arenas υπόσχεται να παρέχει άφθονο end game περιεχόμενο σε όσους Vault Hunters αποδειχθούν γενναίοι. Πριν ακόμη δοκιμάσουμε το Proving Grounds, συμπεράναμε από την περιγραφή των developers, ότι εμπνεύστηκαν από το Battleborn. Και πράγματι οι υποψίες μας αυτές επαληθεύτηκαν όταν απευθύναμε τον λόγο στους devs. Προφανώς και δεν θα σταθούμε στους λόγους της πρωτοφανούς αποτυχίας του Battleborn, ωστόσο κατά την ταπεινή μας άποψη το PvE περιεχόμενό του ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

Εξίσου απολαυστική ήταν και η περιπέτειά μας στο Proving Grounds, το οποίο διέπεται θα λέγαμε από την φιλοσοφία των raids. O σκοπός σας λοιπόν είναι να “καθαρίσετε” τρεις περιοχές από τα mobs και να φτάσετε στο boss μέσα σε 30 λεπτά. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορα προαιρετικά objectives, όπως να ολοκληρώσετε το raid χωρίς να πεθάνετε ή να σκοτώσετε τον Fallen Guardian. Όσο πιο γρήγορα και όσο πιο αποτελεσματικά λοιπόν ολοκληρώσετε το raid, τόσο καλύτερο θα είναι και το loot που σας περιμένει στο σεντούκι του Proving Grounds.

Ο βαθμός πρόκλησης στο Proving Grounds είναι αρκετά υψηλός, αν και το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, από τη στιγμή που μιλάμε ούτως ή άλλως για end game content. Έχοντας παίξει Borderlands 2 μερικές εκατοντάδες ώρες οφείλω να ομολογήσω ότι ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα πυρομαχικά. Αντιθέτως στο Proving Grounds έπρεπε να μετρώ τις σφαίρες μου μία μία... Σε καθεμία από τις τρεις περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα κάποια σεντούκια που περιέχουν πυρομαχικά και μάλιστα η συλλογή τους είναι πιο εύκολη από ποτέ, καθώς τα συλλέγετε αμέσως χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε κάποιο κουμπί, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Το θέμα είναι ότι τα πυρομαχικά αυτά δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Έβρισκα συνεχώς τον εαυτό μου να αλλάζει συνεχώς τα διαθέσιμα όπλα στο inventory μου μέχρι να βρω κάποιο το οποίο θα είχε ακόμη πυρομαχικά.

Ένα από τα στοιχεία που μας εξέπληξαν ευχάριστα είναι το πόσο πολύ έχει βελτιωθεί το gunplay σε σύγκριση με τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς. Εδώ που τα λέμε το gunplay του Borderlands 2 δεν ήταν και άσχημο ωστόσο εδώ είναι ακόμη πιο απολαυστικό και στιβαρό. Τολμούμε να πούμε ότι είναι ισάξιο με αυτό της σειράς Destiny. Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε όταν είδαμε και το leveling system του Borderlands 3. Κάθε χαρακτήρας έχει πρόσβαση -όπως και στο παρελθόν- σε τρία διακριτά skill trees, ωστόσο αυτή την φορά υπάρχουν τρεις επιλογές στο main ability σας. Ως εκ τούτου, έχετε πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στην ανάπτυξη του χαρακτήρα σας, αλλά και πρόσβαση σε διαφορετικά playstyles.

Εάν κρίνουμε με βάση τα όσα είδαμε, το Borderlands 3 μπορεί να μην έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με τους προκατόχους του, εντούτοις το βελτιωμένο gunplay, το πλουσιότερο end game περιεχόμενο και η πληθώρα επιλογών σε ότι αφορά το character progression το καθιστούν άξιο διάδοχο του Borderlands 2. Πλέον μένει να δούμε κατά πόσο το σενάριο θα είναι ικανό να προσφέρει ανάλογες συγκινήσεις.

Το Borderlands 3 θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One, ενώ αργότερα θα το δούμε και στο Google Stadia. Μπορείτε να το προ-παραγγείλετε μέσω του The Console Club.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece Borderlands 3: Πρώτο υλικό από το co-op 4 παικτών - IGN First Το Borderlands 3 δεν θα υποστηρίζει pre-load 5 από τα πιο τρελά όπλα στο Borderlands 3 - IGN First

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα