Gamescom 2019: 6 μεγάλες αλλαγές στο PVP του Ghost Recon Breakpoint

Το IGN δοκίμασε το παιχνίδι και μας δίνει νέες πληροφορίες.

Όπως είχε παραδεχθεί παλαιότερα η Ubisoft, το Ghost War, το PVP mode του Ghost Recon Wildlands, ήταν μια σκέψη που ενσωματώθηκε αργότερα στο campaign και δεν ασχολήθηκε με αυτό από την αρχή. Στο Ghost Recon Breakpoint,

το Ghost War επαναδημιουργήθηκε από την αρχή, μαζί με το υπόλοιπο παιχνίδι, πάντα ακολουθώντας τα σχόλια της κοινότητας και τα μαθήματα που πήρε από το Wildlands.

To Ghost War παραμένει ακόμα το ίδιο 4-vs-4 game mode at heart, αλλά από τις τρεις ώρες που το δοκίμασα, είναι πιο ικανοποιητικό, με πολύ σημαντικές αλλαγές, ξεπερνώντας σε κάθε τομέα το Wildlands.

Ανανεωμένο Class System

Το εκτεταμμένο class system του Wildlands μετατράπηκε σε κάτι πιο απλό και κατανοητό. Στο Breakpoint υπάρχουν 4 classes. Assault, Sharpshooter και Panther και τον Medic, που θα είναι διαθέσιμος μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Οι Assault ειδικεύονται στην άμεση μάχη, με πρόσβαση σε παντοδύναμα mid-range assault rifles, από την αρχή. Οι Sharpshooters βοηθούν από απόσταση, διαλύοντας κεφάλια με τα sniper rifles, ενώ ταυτόχρονα μαρκάρουν τους αντιπάλους, για την υπόλοιπη ομάδα. Οι Panthers είναι γρήγοροι και ήσυχοι, ικανοί να μπουν αθόρυβα στις αντίπαλες περιοχές και να κατατροπώσουν τους αντιπάλους, χωρίς αυτοί να το περιμένουν.

Κάθε ένας από αυτός έχει συγκεκριμένες τεχνικές και αντικείμενα στο class του. Οι Assault έχουν το "True Grit" ability, που τους δίνει ένα boost αδρεναλίνης, ταυτόχρονα ανεβάζοντας το stamina και το health, για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μπορούν ταυτόχρονα να πετάξουν gas grenades. Το "Armor Buster" των Sharpshooter είναι ένα παντοδύναμο three-round burst, που μπορεί να περάσει μέσα από κάθε επιφάνεια. Παράλληλα, το sensor launcher, εκπέμπει έναν "παλμό", που εντοπίζει τους αντιπάλους που βρίσκονται κοντά, ακόμα και αν καλύπτονται. Τέλος, οι Panther έχουν το "Cloak and Run" και τοποθετούν μια βόμβα καπνού στο έδαφος, η οποία παρέχει κάλυψη ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Το "Cloaking Spray" με τη σειρά του, καλύπτει τους παίκτες από drones, για μικρό χρονικό διάστημα.

Ενώ κάθε class έχει συγκεκριμένα όπλα και ικανότητες στην αρχή, θα έχετε πρόσβαση σε ένα ευρύτερο οπλοστάσιο καθώς ανεβαίνετε. Έπαιζα ως υψηλού level χαρακτήρας και ως εκ τούτου, ο Assault θα μπορούσε να επιλέξει ένα όπλο ελεύθερου σκοπευτή στο loadout του, και ομοίως ο σκοπευτής είχε πρόσβαση σε διάφορα τουφέκια, SMG και ημιαυτόματα marksmen rifles. Ως αποτέλεσμα, είναι στην πραγματικότητα ένα πιο ευέλικτο set-up σε σύγκριση με το Wildlands, καθιστώντας τους ρόλους των ομάδων λιγότερο συγκεκριμένους. Πρέπει ακόμα να παίζετε τακτικά, καθώς ένα άτομο, που βρίσκεται σε ένα υψηλότερο σημείο για να επιβλέπει το πεδίο της μάχης, είναι απαραίτητο. Όμως, αυτός ο support ρόλος θα μπορούσε να παιχτεί εξίσου εύκολα από έναν Assault, που φέρει ένα Stoner LMG και έναν L115A3 heavy sniper, αντί του παραδοσιακού Sharpshooter.

Shared Progression

Ο,τι και να κάνετε στο Ghost Recon Breakpoint, είτε αυτό είναι να παίζετε solo, co-op ή PVP, μετράει στην πρόοδο του χαρακτήρα σας. Προσωπικά, είμαι εξαιρετικά χαρούμενος, καθώς πέρασα ώρες στο campaign του Wildlands, ξεκλείδωσα ένα μεγάλο μέρος του skill tree και χρειάστηκε να ξεκινήσω από την αρχή, όταν μεταφέρθηκα στο PvP.

Ο,τι και να κάνετε, μετράει στην πρόοδο του χαρακτήρα σας.Τώρα, όλα τα όπλα, perks και attachments που ξεκλειδώνετε, είναι προσβάσιμα σε όλα τα game modes, όπως και τα cosmetic items. Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι το high-level gear είναι ισορροπημένο, ιδιαίτερα στο PvP, προκειμένου να μην ξεχωρίζουν οι πιο δυνατοί παίκτες, με πιο ισχυρά load outs. H Ubisoft θέλει να είναι δίκαιες οι μάχες, ακόμα και αν είστε στο ίδιο παιχνίδι με υψηλότερου level παίκτες.Τα Drones και τα αντικείμενα είναι Consumables

Τα Drones έπαιζαν πάντα βασικό ρόλο στο Ghost Recon, αλλά στο Ghost War του Wildlands, έπρεπε να έχετε ένα συγκεκριμένο class στην ομάδα σας για να επωφεληθείτε από αυτά. Στο Breakpoint, τα drones, μαζί με άλλα αντικείμενα, όπως οι χειροβομβίδες, βρίσκονται τώρα στα equipment stashes, στο πεδίο της μάχης. Αυτό, φυσικά, οδηγεί σε πιο έντονα παιχνίδια, τουλάχιστον από την εμπειρία μου, με τους παίκτες να μάχονται για να βρουν gear, αντί να μένουν πίσω και να περιμένουν τον εχθρό να κάνει την πρώτη κίνηση.

Ομοίως, οι επίδεσμοι που χρησιμοποιούνται για την επιδιόρθωση των τραυματισμών και των συριγγών ανάκτησης health είναι διάσπαρτοι, οπότε αν σας πετύχουν, είστε αναγκασμένοι να αφήσετε το cover σας και να αναζητήσετε ένα medkit για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Και επειδή το σύστημα τραυματισμών του Breakpoint, στο οποίο τα βαριά τραύματα επηρεάζουν σοβαρά την ταχύτητα και την αντοχή, είναι μέρος του Ghost War, θα πρέπει να εξερευνήσετε τον κόσμο, για να εξασφαλίσετε ότι είστε επαρκώς εξοπλισμένοι, ενώ παράλληλα είστε όσο αθόρυβοι χρειάζεται, για να ξαφνιάσετε τον εχθρό.

PVP-Specific Χάρτες

Το Ghost Recon Breakpoint θα περιλαμβάνει έξι PVP χάρτες, κατά την κυκλοφορία του και κάθε ένας από αυτούς έχει δημιουργηθεί από το 0, υπολογίζοντας παράλληλα το στοιχείο του multiplayer. Στους δύο που έπαιξα εγώ, ένα χιονισμένο outpost, ονόματι PMC Camp και ένα εργοτάξιο κοντά σε προκυμαία, με όνομα Skell Port, παρατήρησα ότι είχαν ίδιο μέγεθος με τους PvP χάρτες του Wildlands, με ένα κεντρικό objective, πολλά vantage points και flanking routes και στις δύο πλευρές.

Δύο modes, τα Sabotage και Elimination, θα είναι διαθέσιμα στην κυκλοφορία, αν και μόνο το Elimination ήταν playable στο demo. Όπως ήδη έχετε καταλάβει, η πρώτη πλευρά που θα σκοτώσει όλους τους αντιπάλους, κερδίζει, αλλά όπως και στο Wildlands, θα μπορείτε να επαναφέρετε "νεκρούς" παίκτες, όσες φορές θέλετε. Έτσι, θα πρέπει να προσέχετε πολύ, ώστε οι πεθαμένοι να μείνουν έτσι, ενώ ταυτόχρονα κυνηγάτε αυτούς που επιβίωσαν. Είναι μια πολύ δυνατή διαδικασία και μερικές φορές, ενώ είχαμε φτάσει λίγο πριν την ήττα, κατάφερα να σηκώσω όλους τους συμπαίκτες μου και να γυρίσω το παιχνίδι.

Ένα κεντρικό objective, σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ένας πύργος τηλεπικοινωνιών, ξεκλειδώνει λίγο μετά την έναρξη κάθε αγώνα. Ενεργοποιήστε το και αποκαλύψτε τη θέση των εχθρών σας. Αλλά εδώ υπάρχει ένα θεματάκι. Ο πύργος είναι έξω, σε ανοιχτό χώρο και μόλις αρχίσετε να το hack-άρετε, η θέση σας αποκαλύπτεται και εκεί ξεκινά η βροχή από σφαίρες. Είναι λοιπόν απαραίτητο να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να μετακινηθείτε, περιμένοντας μέχρι η αντίπαλη ομάδα χάσει δύο παίκτες. Έτσι, ένα άτομο ήταν σε θέση να ανέβει στον πύργο, ενώ η υπόλοιπη ομάδα έδινε κάλυψη και περιπολούσε.

Οι χάρτες μπορούν να παιχτούν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, οι οποίες παρουσιάζουν τις δικές τους προκλήσεις. Ο μεσημβρινός ήλιος καθιστά ευκολότερο να εντοπιστεί ο εχθρός, αλλά καθιστά επίσης την παρακολούθησή των κινήσεών σας εύκολη. Από την άλλη πλευρά, η ορατότητα είναι τόσο περιορισμένη τη νύχτα, στη βροχή, που δεν υπάρχει κανένα vantage point για τον sniper, ακόμη και με night vision.

Ζώνες μάχης που μικραίνουν

Παρόλο που το Ghost War δεν είναι παιχνίδι Battle Royale, είναι σίγουρα επηρεασμένο από αυτά. Σε μια προσπάθεια να ανέβει ο ρυθμός των αγώνων και να απομακρυνθεί από χρονοβόρα και βαρετά παιχνίδια, η ενεργός ζώνη μάχης συρρικνώνεται με την πάροδο του χρόνου και οποιοσδήποτε παγιδευμένος έξω από αυτή, δέχεται damage. Είναι αλήθεια ότι το αποτέλεσμά του δεν είναι τόσο δραματικό όσο στο Fortnite και μέσα σε τρεις ώρες επηρέασε μόνο ένα μικρό μέρος των match που έπαιξα, αλλά ενθαρρύνει τους παίκτες να ασκούν πίεση και να είναι επιθετικοί, αντι να να περιμένουν την αντίπαλη ομάδα να κάνει την πρώτη κίνηση.

Πιο ξεκάθαρο Gunplay

Ενώ απόλαυσα το Wildlands, βρήκα μερικές φορές το gunplay χαλαρό και χλιαρό (ειδικά στο PVP) και οι κοντινές μάχες ήταν ένα χάος. Το Breakpoint είναι μια τεράστια βελτίωση και αισθάνθηκα πολύ περισσότερο ότι έχω τον έλεγχο, είτε όταν έπαιζα από απόσταση είτε όταν μετακινούμουν μέσα από κτίρια, γνωρίζοντας ότι ο εχθρός θα μπορούσε να είναι στην επόμενη γωνία.

Η παρακολούθηση της πορείας ενός εχθρού και το headshot που φέρνει τον θάνατό του δεν ήταν απλά εξαιρετικά ικανοποιητικά, αλλά ένιωσα ότι το κέρδισα. Θα μπορέσετε εύκολα να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό κάθε όπλου, είτε χρησιμοποιείτε sniper, είτε machine gun.

Είναι πιο προσεγμένο, λιγότερο χαοτικό και σε ένα παιχνίδι που βρίσκεται στο κέντρο της δράσης και της αυθεντικότητας, αυτό ακριβώς πρέπει να συμβαίνει.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Μετάφραση: Μαριάντζελα Παπαχρήστου

IGN Greece Everspace 2 Official Reveal Trailer - Gamescom 2019 "Session" Grinding και Tricks Gameplay σε 4K - Gamescom 2019 Death Stranding Gameplay Demo - Gamescom 2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα