Gamescom 2018: Πως το Killer Instict επηρέασε το Ori and the Will of the Wisps

Δια στόματος Thomas Mahler.

Το Ori and the Will of the Wisps παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Gamescom 2018 μέσω ενός demo, ονόματι Spirit Trial.

Κατά αυτό τον τρόπο αποκαλύφθηκε και η προσθήκη time trials στον επερχόμενο τίτλο της σειράς. Μιλώντας με τον Thomas Mahler, ήταν φανερό ότι η ομάδα ανάπτυξης νοιάζεται για όλες τις πτυχές του Ori and Will of the Wisps. Ο Mahler μίλησε γεμάτος ενθουσιασμό σχετικά με την ποικιλία των όπλων, τα frame

data και τις ικανότητες που χρειάζονται για την επίτευξη υψηλών επιπέδων plays και καθώς δεν ξεχνούν το γεγονός ότι δεν επιδιώκουν όλοι το ίδιο επίπεδο πρόκλησης, παραμένει σημαντικό για αυτούς να υπάρχει "βάθος". Αυτές αλλά και άλλες αλλαγές είναι το αποτέλεσμα της εμμονής που διακατέχει την ομάδα με το feedback των φίλων του τίτλου και την εξερεύνηση νέων τρόπων να βελτιώσουν τον τίτλο για χάρη των σκληροπυρηνικών οπαδών.

Παράλληλα ο Thomas Mahler, ιδρυτής της Moon Studios μίλησε για τις έλλειψης που είχε ο προηγούμενος τίτλος. "Στο Blind Forest, δεν είχες πραγματικά κρυφές περιοχές. Αυτή τη φορά ωστόσο φροντίσαμε έτσι ώστε όταν ελέγχεις τι υπάρχει πίσω από τον καταρράκτη και καταστρέφεις τον μυστικό τοίχο, ξαφνικά θα υπάρχει ένα καινούργιο περιβάλλον για να εξερευνήσεις. Αυτή τη φορά υπάρχουν πραγματικά κρυφά πράγματα. Σε πέντε χρόνια από τώρα θα λες 'Δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτό στο παιχνίδι'".

Η ομάδα ανάπτυξης επίσης παραμετροποίησε το σύστημα μάχης για το sequel. Με στόχο να μην εξελιχθεί σε μονοδιάστατο τίτλο, εξόπλισαν τον Ori με σπαθί, ενώ ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας οι παίκτες θα μπορούν να επεκτείνουν το οπλοστάσιό τους με τόξο και σφυρί. Αυτή η κίνηση επέτρεψε την ομάδα ανάπτυξης να πειραματιστεί με τους μηχανισμούς μάχης αλλά και να ζητήσει συμβουλές από τον Ken Lobb, μέλος της ομάδας ανάπτυξης του Killer Instinct. Κατ΄ επέκταση υλοποιώντας εκπληκτικές ιδέες, οι οποίες δυστυχώς δεν θα εμφανιστούν στο τελικό προϊόν.

Πιο συγκεκριμένα είχαν αναλογιστεί το ενδεχόμενο της προσθήκης του hit stop, που ουσιαστικά σταματάει στο τελευταίο καρέ του animation του εχθρού. Ωστόσο, απορρίφθηκε η ιδέα καθώς θεώρησαν ότι οι παίκτες απλά θα πατούσαν τυχαία κουμπιά και δεν θα έδειχναν ενδιαφέρον στους υπόλοιπους μηχανισμούς. Στη συνέχεια ο Mahler χρησιμοποίησε το Hollow Knight, ως παράδειγμα για το σύστημα μάχης, το οποίο έχει λίγο πιο περίπλοκο μηχανισμό από αυτόν που πατάς απλά ένα κουμπί και εξελίσσεται ένα animation. "Θέλαμε να ανεβάσουμε τον πήχη στο σημείο που θα λέτε 'όχι, ουσιαστικά είναι ένα animation-based σύστημα μάχης'. Η ιδέα μου για το Ori είναι ότι πάντα θα πρέπει να νιώθετε σαν γα***τοι ninja'". Ο στόχος είναι να το κάνουν τον τίτλο προσιτό στους νέους παίκτες, προσφέροντας παράλληλα την δυνατότητα εξέλιξής σας σε master του είδους καθώς ανακαλύπτετε τις πτυχές του τίτλου. Μία από αυτές τις πτυχές είναι τα Spirit Trials.

Εμπνευσμένοι από την speedrunning κοινότητα, αποφάσισαν ότι θέλουν να εισάγουν multiplayer δυνατότητα. Αφού δημιούργησαν ένα prototype, η ομάδα ανάπτυξης έπεσε με τα μούτρα στους αγώνες. Μάλιστα, παίζανε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο γραφείο "Θέλαμε να είναι όπως το Mario Kart. Είναι τόσο ωραίο όσο και διασκεδαστικό". Τα Spirit Trials επιτρέπουν να ανταγωνιστείτε άλλους παίκτες είτε από τον καναπέ σας είτε μέσω διαδικτύου και δοκιμάζοντας το, ξέρω ότι είναι εύκολο να μπεις στο τρυπάκι "ακόμη μία προσπάθεια".

IGN Greece Gamescom 2018: Η ομάδα είναι το ''το κλειδί'' στο Team Sonic Racing Gamescom 2018:Το DayZ έρχεται την άλλη εβδομάδα στο Xbox One Gamescom 2018: Η AOC αποκαλύπτει την τρίτη γενιά των gaming οθονών υψηλής απόδοσης AGON

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα