Gamescom 2018: Etherborn Preview

Αψηφώντας τη βαρύτητα

Οι ισπανικές εταιρείες κάνουν άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια χαρίζοντάς μας αξιόλογες indie δημιουργίες. Μία από αυτές τις εταιρείας είναι και η νεοσύστατη Altered Matter, η οποία ιδρύθηκε στην Βαρκελώνη το 2016 και απαρτίζεται από πέντε developers. Από το 2016 μέχρι και σήμερα η Altered Matter εργάζεται πάνω στην παρθενική δημιουργία της, το Etherborn.

To εν λόγω Puzzle/Platform έχει ήδη αποσπάσει αρκετά βραβεία σε διάφορες εκθέσεις και πλέον μετά

από μια επιτυχημένη crowdfunding εκστρατεία στο Fig ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στα PC και στις οικιακές κονσόλες (PS4, Xbox One και Nintendo Switch). Στην πρόσφατη παρουσία μας στην Gamescom είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα από τα δύο booths της Altered Matter και να δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι το Etherborn, αφιερώνοντας 30 περίπου λεπτά. Όπως θα δείτε παρακάτω, οι εντυπώσεις μας ήταν αναμφισβήτητα θετικές.

Στο Etherborn αναλαμβάνετε τον ρόλο μιας οντότητας, η οποία πάσχει από... υπαρξιακά ζητήματα. Κοινώς ο στόχος σας είναι να ανακαλύψετε τον λόγο ύπαρξης της. Για να φέρετε εις πέρα την αποστολή σας θα χρειαστεί να εξερευνήσετε μια σειρά από levels και να επιλύσετε δεκάδες puzzles. Ο οπτικός τομέας του Etherborn μας προκάλεσε αμέσως εντύπωση, κυρίως λόγω του σουρεαλιστικού μινιμαλισμού του. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τον ηχητικό τομέα του, καθότι επικρατούσε ένας... γενικότερος χαμός από τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Στο κομμάτι του gameplay, το Etherborn μας θύμισε το Gravity Rush εξαιτίας των gravity shifting μηχανισμών του. Ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί το level design θυμίζει τον κύβο του Rubik, καθώς θα πρέπει να περιστρέψετε το περιβάλλον και εξερευνήσετε όλες τις πλευρές του. Η βασική λογική του παιχνιδιού είναι ότι η βαρύτητα σας “αγκιστρώνει” στην επιφάνεια στην οποία βρίσκεστε. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι θέλετε να σκαρφαλώσετε έναν τοίχο θα πρέπει να εντοπίσετε τα ειδικά “σκαλοπάτια” που θα σας επιτρέψουν να μεταβείτε από τον οριζόντιο στον κάθετο άξονα.

Η διαδικασία επίλυσης των puzzles απαιτεί όχι μόνο σκέψη, αλλά και καλή παρατηρητικότητα. Θα πρέπει δηλαδή πρώτα να μελετήσετε καλά το περιβάλλον, να βρείτε τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε παρακάτω και μετά να εκτελέσετε τις ανάλογες κινήσεις. Στο κομμάτι αυτό υπεισέρχεται και το platforming, αφού πολλές φορές θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε άλματα για να φτάσετε στον στόχο σας. Ο βαθμός δυσκολίας είναι βατός στα πρώτα λεπτά της περιπέτειάς σας, πολύ σύντομα όμως εκτοξεύεται στα ύψη. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να αφομοιώσετε καλά τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, έτσι ώστε να μάθετε αμέσως να αναγνωρίζετε τα σημεία, στα οποία μπορείτε να αλλάξετε την βαρύτητα.

To Etherborn θα κυκλοφορήσει εντός του 2018 για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN GreeceTo Death Stranding στο TGS 2018 ως Stage EventGamescom 2018: The Inner Friend PreviewGamescom 2018 Highlights

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα