Game 4, παράταση ή στέψη

Νίκος Ρογκαβόπουλος νοκ άουτ για το υπόλοιπο των τελικών, Κώστας Σλούκας και Τζέντι Όσμαν απόντες από την προπόνηση της Τρίτης και αμφίβολοι για το τέταρτο παιχνιδι της σειράς: τα αγωνιστικά νέα του Παναθηναϊκού δεν είναι ακριβώς ελπιδοφόρα. Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό

που θεωρητικά είναι καλύτερα εκπαιδευμένος να ανοίγει το rotation, οι πράσινοι είναι λογικό να αναζητούν τις λύσεις που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν ενεργειακά το ραντεβού της Τετάρτης.

Το ίδιο ισχύει προφανώς και για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο το βράδυ της Δευτέρας ο Φουρνιέ έγραψε 37:00 λεπτά συμμετοχής, ο Βεζένκοφ 35:20, ο Γουορντ 33:51 και ο Μιλουτίνοφ 28:00. Όπερ σημαίνει πως δεν είναι ρεαλιστικό ο Γάλλος να κάνει δεύτερη ραψωδία σε δύο μέρες και πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας λογικά προσβλέπει σε πιο ουσιαστικές βοήθειες από τους Τζόουνς, Πίτερς, Τζόσεφ και τον Παπανικολάου αν αγωνιστεί. Φυσικά όλα θα διαφοροποιηθούν προς το καλύτερο για τους πρωταθλητές Ευρώπης αν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορέσει να παίξει το πρώτο του παιχνίδι στους φετινούς τελικούς, ακόμη και αν είναι σχετικά ανέτοιμος. Όμως ο Ολυμπιακός έχει την άνεση που του δίνει το μαξιλαράκι του 2-1, για αυτόν είναι μόνο το ένα από τα δύο match ball τίτλου. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που καλείται να βρει απαντήσεις σε ένα όχι εύκολο αίνιγμα.

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι προφανώς ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος μετά το αρκετά καλό Game 1 (20π, 7/14 σουτ, 5 λάθη, 4 φάουλ) έχει πετύχει αθροιστικά 14 πόντους στα δύο επόμενα με 6/22 σουτ (1/13 τρίποντα), 8 ασίστ, 3 λάθη και 7 προσωπικά φάουλ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να πει κανείς πως ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα επιβιώσει από άλλο ένα μέτριο/κακό/αναποτελεσματικό παιχνίδι του Ναν. Ειδικά αν ο Όσμαν απουσιάσει και με φανερό το ότι ο Σλούκας παίζει τελείως ντεφορμέ, μένει σε αυτόν, στον Χέιζ-Ντέιβις και σε ένα βαθμό στον Σορτς να κουβαλήσουν την ομάδα τους στο σκοράρισμα. Ο Χουάντσο θα αναλωθεί σε αμυντικές αποστολές και θα σκοράρει ό,τι προκύψει, ο Λεσόρ είχε νεύρο και ενέργεια αλλά τελείωσε το ματς με ένα ριμπάουντ, ο Μήτογλου έχει μόνο το τρίποντο ως απειλή, ο Γκραντ κουβαλάει μεγάλο φορτίο στην άμυνα για να διακριθεί πάλι στην επίθεση.

Δεδομένων των συνθηκών είναι σχεδόν δεδομένο πως θα δούμε για ένα δεκάλεπτο, ίσως και λίγο παραπάνω τον θετικό στο Game 2 Τολιόπουλο (7π, 1ας σε 10΄) και δεν αποκλείεται να πατήσει παρκέ και ο Καλαϊτζάκης, αφού μοιάζει με mission impossible να προσπαθήσει να βγάλει κανείς δεύτερο ματς σε τρεις μέρες με rotation οκτώ παικτών.

Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να σπεκουλάρει στα προβλήματα και τη νευρικότητα του Παναθηναϊκού και θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη από τη στιγμή που θα κυριαρχεί στα ριμπάουντ όπως το έκανε στα δύο παιχνίδια του Φαλήρου. Η πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού τον έσπρωξε σχεδόν ως το κέντρο στο δεύτερο ματς και πρακτικά ακύρωσε το πλεονέκτημα στη ρακέτα, όμως είναι αμφίβολο για πόσο οι πράσινοι θα καταφέρουν να έχουν την ίδια ένταση με βάση τα κάμποσα αγωνιστικά τους προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Game 4,