GDC 2019: Η Google συγκρίνει το Stadia με τα PS4 και Xbox One

Τα 10.7 GPU teraflops δεν είν' και λίγα.

Το Stadia είναι πλέον γεγονός. Ένα project που είχε εμπλακεί στις περισσότερες φήμες του 2018, παίρνει πλέον σάρκα και οστά, με τη Google να έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει hardware τελευταίας τεχνολογίας για να πραγματοποιήσει την ιδέα της.

Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φτάσει στον ισχυρισμό, πως το Stadia είναι πιο "δυνατό" και από τα PS4

Pro και Xbox One Χ...μαζί.

Συγκεκριμένα, η Google ισχυρίστηκε στο GDC, ότι το Stadia θα βασίζεται σε 10.7 GPU teraflops μίας μόνο GPU, ενώ το PS4 Pro στα 4.2 GPU teraflops και το Xbox One X αντίστοιχα στα 6.0.

"Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα", η Google ανέφερε, πως με περισσότερες κάρτες γραφικών το Stadia μπορεί να φτάσει σε ακόμη υψηλότερα "νούμερα".

Αν η πρώτη σύγκριση δεν ήταν αρκετή, η εταιρεία πίσω από το Stadia φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στους "μεγάλους" της αγοράς κονσολών, μιλώντας για cross-platform συμβατότητα, για όλα τα παιχνίδια του Stadia. "Ως μια πλατφόρμα νέας γενιάς, το Stadia φυσικά και θα ενστερνιστεί το cross-platform play. Οι developers θα έχουν την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν το cross-platform multiplayer για όλους τους παίκτες, ακόμη και τη δυνατότητα μεταφοράς των game saves από τη μία πλατφόρμα στην άλλη", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Google, Phil Harisson.

Βασιζόμενος στα λεγόμενα του Phil Harrison, βρήκε την ευκαιρία ο Luz Sancho της Tequila Works να μιλήσει για το Style Transfer της Google, μια τεχνολογία που υπάγεται στην κατηγορία του machine learning, και την εφαρμόζει σε παιχνίδια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Με το cross-platform-play και το Style Transfer, η Tequila Works δεν θα έχει σχεδόν κανέναν περιορισμό, όσον αφορά τη δημιουργία παιχνιδιών, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Google, για το νέο Stadia.

Το Style Transfer μεταφέρει την Έναστρη Νύχτα του Van Gogh σε in-game περιβάλλον.

Ο Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN-Greece (έτσι λέει τουλάχιστον) και όταν δεν πετάει λογοπαίγνια, τότε ίσως θα παραπονιέται για την κατάσταση του Assassin's Creed ή θα παίζει MTG Arena, ή θα τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα.

IGN GreeceΗ Google ανακοινώνει τη νέα της πλατφόρμαΗ Google αποκάλυψε το χειριστήριο του StadiaΤο Konami Code "κρύβεται" στο χειριστήριο της Stadia

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα