Formula 1: Ρατσιστική επίθεση Πικέ κατά Χάμιλτον (pic)

Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησε ένα podcast, στο οποίο ο Νέλσον Πικέ σχολιάζει με άσχημο τρόπο την σύγκρουση του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας. Θυμίζουμε ότι ο επτάκις φορές πρωταθλητής της Mercedes είχε συγκρουστεί με τον Ολλανδό και έτσι ο οδηγός της Red Bull

κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο.

“Ο αρ* έβαλε το μονοθέσιό του στην εσωτερική. Η Κοπς είναι στροφή πολύ υψηλής ταχύτητας, είναι αδύνατο να την περάσουν δύο μονοθέσια δίπλα δίπλα. Έπαιξε βρώμικα. Και ήταν τυχερός γιατί ο Φερστάπεν γαμ**. Ο Χάμιλτον ήταν πολύ τυχερός”, ήταν τα λόγια Πικέ από το podcast που έγινε στη Βραζιλία.

Η αντίδραση του 37χρονου πιλότου της γερμανικής εταιρείας ήταν άμεση με τον ίδιο να γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στα social media: “Είναι κάτι περισσότερο από τη γλώσσα που χρησιμοποιείται. Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν θέση στο άθλημά μας. Όλη μου τη ζωή είμαι περικυκλωμένος και στοχοποιημένος από τέτοιες συμπεριφορές. Υπήρξε αρκετός χρόνος για να πάρουμε τα μαθήματά μας. Πρέπει να δράσουμε”.

It’s more than language. These archaic mindsets need to change and have no place in our sport. I’ve been surrounded by these attitudes and targeted my whole life. There has been plenty of time to learn. Time has come for action.

Lewis Hamilton (@LewisHamilton) June 28, 2022

Ύστερα από το Χάμιλτον θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε και η Formula 1 με ανακοίνωση. “Η ρατσιστική γλώσσα είναι μη αποδεκτή, σε οποιαδήποτε μορφή της και δεν έχει θέση στην κοινωνία σήμερα. Ο Λούις είναι ένας απίστευτος πρεσβευτής του σπορ μας και δικαιούται σεβασμού. Οι ακούραστες προσπάθειές του να στηρίξει τη διαφορετικότητα αποτελούν μάθημα για πολλούς και κάτι για το οποίο έχουμε, ως F1, δεσμευτεί”.

H ομάδα του Χάμιλτον, Mercedes-AMG F1 δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση για την άσχημη γλώσσα του Πικέ. “Ο Λούις έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες του αθλήματός μας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και είναι πραγματικός πρωταθλητής της διαφορετικότητας, εντός και εκτός πίστας. Μαζί, έχουμε ένα όραμα για ποικιλόμορφο και δίχως αποκλεισμούς μηχανοκίνητο αθλητισμό κι αυτό το περιστατικό, υπογραμμίζει τη θεμελιώδη σημασία της συνέχισης της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον”.

pic.twitter.com/qk6cqEbVZR

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) June 28, 2022

Τέλος για τη ρατστιστική επίθεση μίλησε και ο Τζόρρτζ Ράσελ: “Ο Λιούις Χάμιλτον αξίζει μεγάλο σεβασμό. Έχει κάνει πάρα πολλά για το σπορ, σε σχέση με άλλους οδηγούς, όχι μόνο μέσα στην πίστα αλλά και εκτός από αυτή. Το γεγονός ότι εκείνος (σ.σ Χάμιλτον) και τόσοι άλλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή τη συμπεριφορά είναι απαράδεκτο. Πρέπει όλοι να σταθούμε απένατι σε κάθε διάκριση, κάθε είδους”, έγραψε ο teammate του Βρετανού.

pic.twitter.com/fkLWs9wmam

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) June 28, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα