Fed Cup, η κορυφαία διοργάνωση τένις στην Αθήνα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών είναι η σημαντικότερη διοργάνωση τένις στον κόσμο σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Στο Fed Cup του 2017 συμμετείχαν 96 ομάδες. Έτσι, ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως στο χώρο του γυναικείου αθλητισμού. Οκτώ ομάδες μετέχουν στο World Group και οκτώ στο World Group II.

Οι αγώνες γίνονται σε τρία επιλεγμένα Σαββατοκύριακα
της χρονιάς (10-11 Φεβρουαρίου, 21-22 Απριλίου, 10-11 Νοεμβρίου). Όλες οι άλλες ομάδες μετέχουν σε τρεις κατηγορίες. Στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης βρίσκεται η Τσεχία και τη δεκάδα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ, Γαλλία, Λευκορωσία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Ρωσία, Βέλγιο και Ρουμανία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Γκρουπ ΙΙ

Ευροαφρικανική Ζώνη

Ημερομηνίες: 18-21 Απριλίου 2018

Τόπος: TΑΤΟΪ Club

Πόλη: Αθήνα, Ελλάδα

Ωρα έναρξης αγώνων: 11.00πμ.

Επιφάνεια: Χώμα

TV: novasports1HD

Μορφή διοργάνωσης

Μετέχουν επτά ομάδες οι οποίες χωρίζονται σε δύο ομίλους, των τριών (1ος όμιλος) και των τεσσάρων ομάδων (2ος όμιλος).

Σε κάθε συνάντηση, διεξάγονται τρεις αγώνες, δύο στο απλό και ένας στο διπλό.

Οι νικητές των δύο ομίλων θα αντιμετωπίσουν στην τελική φάση τις ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση (Α1 v B2 και B1 v A2). Οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν στην τελική φάση, προκρίνονται στο Γκρουπ Ι της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Fed Cup 2019.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση θα παίξουν πλέι-οφ με την ηττημένη να υποβιβάζεται στο Γκρουπ ΙΙΙ της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Fed Cup 2019.

Η ομάδα που θα τερματίσει 4η στο 2ο όμιλο, υποβιβάζεται απευθείας στο Γκρουπ ΙΙΙ της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Fed Cup 2019.

Συνολικά εξασφαλίζουν την άνοδο δύο ομάδες και υποβιβάζονται ισάριθμες ομάδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα