FIFA: Ο Ινφαντίνο ελευθέρωσε τον ακτιβιστή του Πορτογαλία-Ουρουγουάη

Ο συγκεκριμένος φίλαθλος είχε συλληφθεί από τους Καταριανούς και το μέλλον του θα ήταν άγνωστο, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το Reuters, ο Μάριο Φέρι ή αλλιώς «Φάλκο» θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, φορώντας μια φανέλα που στο μπροστινό μέρος έγραφε «Σώστε την Ουκρανία» και στο πίσω «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».

Ο Μάριο Φέρι δήλωσε από το σπίτι του στην Ιταλία, μετά την απελευθέρωσή του: «Οι αστυνομικοί από το Κατάρ ήταν πολύ φιλικοί, τζέντλεμαν, με ρώτησαν αν

ήθελα νερό, καφέ, ένα κρουασάν. Πολύ φιλικοί. Αφού έδωσα τα προσωπικά μου έγγραφα στην αστυνομία, περίμενα και σε 30 λεπτά ήρθε να με βοηθήσει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, που είναι ο πρόεδρος της FIFA».

Και συμπλήρωσε: «Με ρώτησε, “γιατί; Το Κατάρ είναι πολύ επικίνδυνο για σένα, αλλά έχω το σχέδιο να σε βοηθήσω”. Συνομίλησε με τους ανωτέρους της αστυνομίας του Κατάρ και σε 30 λεπτά ήμουν, έξω από το γήπεδο. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι έξυπνος – ο Φάλκο είναι ελεύθερος, κανένα πρόβλημα στο Κατάρ».

Παράλληλα, μίλησε και για την εμπειρία του στο Κίεβο, όταν είχε ταξιδέψει τον περασμένο Μάρτιο για να βοηθήσει τους Ουκρανούς: «Θυμάμαι τα πάντα, θυμάμαι τα παιδιά να δραπετεύουν από τα σπίτια τους, τις ηλικιωμένες και τους ηλικιωμένους που δεν είχαν σπίτια, φαγητό ή νερό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να σταματήσω τον πόλεμο. Θα προσπαθώ για πάντα να πολεμώ για έναν καλύτερο κόσμο, δεν θέλω πόλεμο, θέλω ειρήνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα