F1 Βραζιλία: Απείλησαν με πιστόλι μηχανικό της Mercedes

Βραζιλιάνοι ένοπλοι κατέλαβαν το λεωφορείο της ομάδας Formula 1 της Mercedes. Πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και για αρκετά λεπτά απειλούσαν ένα μηχανικό βάζοντας όπλο στο κεφάλι του. Η πειρατεία έγινε στη διαδρομή από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο προς την πίστα και τα μέλη της ομάδας έζησαν τρομακτικές ώρες. Τα μέλη της συμμορίας αφού πήραν όλα τα πολύτιμα αντικείμενα και τις ηλεκτρονικές συσκευές της ομάδας έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση
και διαφεύγουν τη σύλληψη. Το περιστατικό αποκάλυψε ο Χάμιλτον, ο οποίος δεν ήταν στο λεωφορείο, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο όχημα της ομάδας, καθώς και σε ένα αυτοκίνητο με επισήμους της FIA καθώς έφευγαν από την πίστα του Ιντερλάγκος στο Σάο Πάολο περίπου στις 20:00. Δεν είναι γνωστό τι έχει κλαπεί, αλλά σύμφωνα με τη Mercedes οι εγκληματίες έφυγαν με αντικείμενα που ήταν «πολύτιμα» στην ομάδα. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Μιλώντας για την πειρατεία στη σελίδα του στο Twitter ο πρωταθλητής ισχυρίστηκε ότι παρόμοια εγκληματικά περιστατικά έχουν συμβαίνουν κάθε χρόνο και κάλεσε την F1 να κάνει περισσότερα γι 'αυτό.

Ο πρωταθλητής του 2017 έγραψε: «Κάποιοι από την ομάδα μου κρατήθηκαν σχεδόν όμηροι στην διαδρομή προς την πίστα. Έπεσαν πυροβολισμοί για εκφοβισμό και τους απείλησαν με όπλα. Προσευχηθείτε για όσους δουλεύουν εδώ μαζί μας. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ. Η διοίκηση της F1 και οι ομάδες πρέπει να κάνουν κάτι. Δεν υπάρχει δικαιολογία».
Ο Ματέο Μπονσιάνι, διευθυντής της επικοινωνίας της FIA, βρισκόταν στο αυτοκίνητο που δέχθηκε επίθεση μαζί με το όχημα της Mercedes. «Τρεις άνδρες χτύπησαν τα παράθυρα τoυ αυτοκινήτου μας με τα όπλα τους. Αλλά ο οδηγός αντέδρασε με επαγγελματικό και θεαματικό τρόπο χωρίς να φοβηθεί. Ευτυχώς τίποτα δεν συνέβη σε εμάς. Έρχομαι εδώ από το 2002 με την Ferrari και πάντα ήξερα για αυτά τα πράγματα. Αλλά είναι η πρώτη φορά που συνέβη σε μένα» δήλωσε στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo της Βραζιλίας.

Ο υπεύθυνος της Στρατιωτικής Αστυνομίας του Σάο Πάολο δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έλαβε καμία αναφορά για το συμβάν.Οι πειρατείες είναι γνωστός κίνδυνος για τις ομάδες στο Σάο Πάολο και γύρω από την πίστα του Ιντερλάγκος, με οδηγούς να πηγαίνουν από και προς τα ξενοδοχεία τους με αστυνομικούς συνοδούς και σε αυτοκίνητα με αλεξίσφαιρη προστασία.Ο Τζένσον Μπάτον ήταν θύμα απόπειρας ληστείας το 2010 (το έτος που κέρδισε τον τίτλο με την Brawn GP) ​​αλλά ο οδηγός του και αστυνομικός ξέφυγε από τους ληστές.

Υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό που αφορούσε προσωπικό της Mercedes πέρυσι, όταν απείλησαν ένα μέλος της ομάδας με όπλο για τον ληστέψουν πριν από το Grand Prix.
Η πεθερά του πρώην αφεντικού της F1 Μπέρνι Έκλεστόουν έπεσε θύμα απαγωγής στη Βραζιλία πέρυσι. Η Απαρεσίντα Σούνγκ, τότε 67 ετών, η μητέρα της συζύγου του Φαμπιάνα Φλόσι. Ζητήθηκαν λύτρα ύψους 28 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, αλλά κανένας δεν πλήρωσε τα λύτρα και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.
Keywords
Τυχαία Θέματα