Ο θρίαμβος του Ρικιάρντο στο Πριγκηπάτο

Παρά τα προβλήματα στον κινητήρα της Red Bull και παρά την πίεση των Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον, ο Ντανιέλ Ρικιάρντο κέρδισε το Grand Prix του Μονακό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του στο Μονακό, η δεύτερη για το 2018 και η έβδομη στην καριέρα του.

Ο Ρικιάρντο ήταν ο πρωταγωνιστής αλλά πολλοί οδηγοί και ομάδες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, ας δούμε τους καλύτερους και τους… χειρότερους του εμβληματικού αγώνα.

Κίνηση Σοκ
Λανς Στρολ: Πολλοί οδηγοί έριξαν τον ρυθμό τους για να κρατήσουν τα ελαστικά τους, όχι όμως και ο Λάνς Στρολ, που οδηγούσε πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Ρικιάρντο, ο οποίος ήταν ο πρώτος.

Δεύτερη κίνηση σοκ η ομάδα της Williams: Ίσως τον χειρότερο αγώνα της έκανε η Williams. Τα δύο αυτοκίνητά της έμειναν πίσω μετά από πολλαπλά pit stops. Το χειρότερο ήταν, όταν η ομάδα δεν κατάφερε να τοποθετήσει τα ελαστικά στο αυτοκίνητό του Σεργκέι Σιρότκιν μέσα στο επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη του αγώνα. Φυσικά ο Ρώσος πήρε ποινή stop and go. Μάλλον η ομάδα πρέπει να δει τι συμβαίνει.

Ο ικανός και τυχερός Ρίκι: Μετά την αποτυχία της Red Bull το 2016 όπου ο Ρικιάρντο έχασε την νίκη μετά από αποτυχημένο pit-stop, η τύχη βοήθησε τον 28χρονο, που κέρδισε παρά τα προβλήματα. Μετά τον αγώνα, αποκαλύφθηκε ότι ο κινητήρας του έχασε το MGU-K , το οποίο του κόστισε ένα τεράστιο ποσοστό ιπποδύναμης αλλά κράτησε την πρώτη θέση.

Επιτέλους μία τριπλή «μάχη»: Όλο τον χειμώνα μιλάμε για τη δυνατότητα μιας τριπλής μάχης για το πρωτάθλημα και τώρα νομίζω πως την έχουμε. Η Mercedes, η Ferrari και η Red Bull. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο άφησε πίσω τους Βαλτέρι Μπότας και Κίμι Ραϊκόνεν. Περιμένουμε την αναβάθμιση του κινητήρα της Renault για να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Ο άτυχος Αλόνσο: Όπως έκανε πριν από ένα χρόνο στο Indy 500, το Σαββατοκύριακο του Μονακό ο Αλόνσο εγκατέλειψε ξανά από πρόβλημα αξιοπιστίας. Ήταν ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο για τον Ισπανό. Η ειρωνεία ήταν πως ο Πιέρ Γκασλί με την Toro Rosso Honda τερμάτισε.

Ο καλύτερος οδηγός του αγώνα: Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Υπήρξαν πολλοί για τον τίτλο του καλύτερου οδηγού όπως ο Εστεμπάν Οκόν (έκτος) ή και ο Πιέρ Γκασλί (έβδομος). ‘Όμως η συνολική οδήγηση του Ρικιάρντο τον φέρνει στην π΄ρώτη θέση.

Τα αποτελέσματα:

1. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) 1 ώρα 42:54,807”
2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) +7,336”
3. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) + 17,013”
4. Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +18,127”
5. Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) +18,822”
6. Εστεμπάν Οκόν (Force India/Mercedes) +23,667”
7. Πιέρ Γκασλί (Toro Rosso/Honda) +24,331”
8. Νίκο Χουλκενμπέργκ (Renault) +24,839”
9. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull/Renault +25,317”
10. Κάρλος Σάινθ (Renault) +1:09,013”
Keywords
Τυχαία Θέματα