F1 2018 Grand Prix Αυστραλίας: Ο Χάμιλτον ξεκινά από την Pole Position

Τι συνέβη στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς; Ποιοι μας εξέπληξαν θετικά και ποιοι αρνητικά; Το www.novasports.gr αναλύει τι έγινε στην Αυστραλία όπου ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε την έβδομη pole στην Αυστραλία και την 73η στην καριέρα του.

Οι Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και Μαξ Βερστάπεν (Red Bull/Renault) ξεκινούν από τις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης. Για πολλούς
η εικόνα αυτή είναι η σειρά των ομάδων για το 2018. Βέβαια λείπει ο Βαλτέρι Μπότας που είχε την ατυχία και το εντυπωσιακό ατύχημα (μόνο με υλικές ευτυχώς ζημιές). Αλλά η εικόνα που έχουμε είναι: Mercedes, Ferrari, Red Bull.

Έκπληξη: Οι χειμερινές δοκιμές και τα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Μελβούρνη, έδειξαν ότι η Red Bull θα ξεκινήσει τη σεζόν πολύ κοντά στην Mercedes, αλλά το απόγευμα του Σαββάτου (στην Αυστραλία) ήταν η Ferrari που απείλησε τα silver arrows με τον Κίμι Ραϊκόνεν, αν και ήταν 0,664” πίσω από τον χρόνο (στο Q3) του Χάμιλτον. Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε τι θα γίνει στον αγώνα του Μπαχρέιν.

Δεύτερη έκπληξη: Ο Βαλτέρι Μπότας. Η κατάσταση δείχνει πολύ καλή για το Φινλανδό (ήταν μόνο 0,038” πίσω από τον συναθλητή του στο τέλος του Q2). Ο Μπότας διεκδίκησε την pole αλλά έκανε το λάθος στην έξοδο της Στροφής 2. Ακούμπησε τα ελαστικά του στο χορτάρι έχασε τον έλεγχο, καταστρέφοντας το αυτοκίνητό του και φέρνοντας την κόκκινη σημαία.

Ο συνεπής: Ποιος είπε πως ο Λιούις Χάμιλτον δεν ήταν συνεπής; Ο οδηγός της Mercedes πέτυχε πέντε συνεχόμενες polo position στο Αυστραλιανό Grand Prix, αφού πέτυχε έναν από τους καλύτερους γύρους της καριέρας του. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο ταχύτερος και στα τρία Q.

Η δυστυχία της McLaren συνεχίζεται; Η McLaren δεν ήταν υπερβολικά αισιόδοξη για τις προοπτικές της στην Αυστραλία, αλλά ήθελε να είναι στην δεκάδα. Ο Φερνάντο Αλόνσο ξεκινά δέκατος (λόγω της τιμωρίας του Μπότας για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων). Παρόλα αυτά, ο Alonso δεν φαίνεται να απογοητεύθηκε από την… βόλτα με την McLaren. Είναι αρκετά σαφές ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για να φτάσουν στη μέση της δεκάδας.

Ποιοι είναι στη μέση: Είναι επίσημο η ομάδα της Haas ηγείται των μεσαίων θέσεων. Ο Κέβιν Μάγνουσεν ξεκινά από την έκτη θέση, εμπρός από τον Ρομάν Κρόζαν και τέσσερα δέκατα εμπρός από τις Renault.

Ο Οδηγός της ημέρας: Ο Λιούις Χάμιλτον. Ο δεύτερος γύρος του στο Q3 ήταν ένας από τους κορυφαίους και μπορείτε να στοιχηματίσετε από τώρα πως θα είναι ο καλύτερος και στο ότι όταν όλα αυτά λέγονται και γίνονται στο Μπαχρέιν.

Η σειρά της εκκίνησης

1. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) 1:21,164”
2. Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +0,664”
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) +0,674”
4. Μαξ Βερστάπεν (Red Bull/Renault) +0,715”
5. Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas/Ferrari) +2,023”
6. Ρομάν Κροζάν (Haas/Ferrari) +2,175”
7. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Renault) +2,368”
8. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) +0,988”
9. Κάρλος Σάινθ (Renault) +2,413”
10.Φερνάντο Αλόνσο (McLaren/Renault) +2,528”
Keywords
Τυχαία Θέματα