Everspace: Encounters Review

Υπάρχει τελικά ζωή στο διάστημα;

Πρόσφατα έκανα το review του Everspace, το οποίο βαθμολόγησα με 7. Το verdict ήταν εν ολίγοις πως, αν και είναι πολύ όμορφο οπτικά, ο επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας του κατέληξε να με κουράζει μετά από λίγες ώρες. Το DLC του τίτλου της Rockfish Games κυκλοφόρησε στις 24 Οκτώβρη του 2017 και προσέθεσε διάφορα extra features

στο main game. Άραγε, αυτά είναι αρκετά για να βελτιώσουν την εμπειρία; Η σύντομη απάντηση είναι «ναι». Για την πιο εκτεταμένη, συνεχίστε το διάβασμα.

Το πρώτο που θα δείτε, αφού θα έχετε εγκαταστήσει το Encounters, είναι ότι το hangar σας έχει ένα καινούριο σκάφος (για το οποίο, ευτυχώς, δεν χρειάζεται να μαζέψετε credits για να το ξεκλειδώσετε). Το Colonial Sentinel! Πρόκειται για ένα medium fighter που εξειδικεύεται στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Προσωπικά, δεν το δοκίμασα αρκετά για να μπορώ να εκφέρω γνώμη για τις δυνατότητές του, πρώτον γιατί είχα ήδη «ματώσει» για να αποκτήσω και να κάνω upgrade το Scout μου και δεύτερον γιατί λατρεύω το Cloak του και το γεγονός ότι όποτε κινδυνεύω μπορώ απλά να γίνομαι αόρατος. Ωστόσο και το Sentinel φαίνεται μία πολύ καλή έξτρα επιλογή, ειδικά εάν η μόνη εναλλακτική είναι το Interceptor που έχετε στην αρχή.

Μιλώντας για τα σκάφη, με το Encounters παίρνετε και κάποια skins. Σίγουρα δεν είναι κάτι το τρομερό και απίστευτο, ειδικά εάν είστε σαν εμένα και προτιμάτε το cockpit view, αλλά είναι μια ωραία προσθήκη που σας επιτρέπει να κάνετε περαιτέρω customization στην εμφάνιση των πλοίων σας. Επίσης υπάρχουν και πολλές καινούριες επιλογές για customization και στον εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα τα Lightning Guns. Έτσι το expansion δίνει αρκετό περιεχόμενο και σε όποιον ενδιαφέρεται να πειραματιστεί με διαφορετικά loadouts.

Όμως, κατά τη γνώμη μου, η πιο σημαντική προσθήκη δεν είναι ούτε το καινούριο σκάφος, ούτε ο καινούριος εξοπλισμός, αλλά το γεγονός ότι το ίδιο το Everspace εμπλουτίζεται σημαντικά. Και αυτό γίνεται με την προσθήκη καινούριων NPC, με τα δικά τους questlines ο καθένας. Στις προσπάθειές σας, λοιπόν, για να φτάσετε στον Sector 7 θα συναντήσετε 5 διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι θα σας δίνουν αρκετές και διαφορετικές αποστολές που είναι από κυνήγι επικηρυγμένων μέχρι σκανάρισμα διαστημικών οντοτήτων.

Έτσι, το Everspace αποκτά με το Encounters έξτρα δραστηριότητες, που μπορείτε να κάνετε για να «σπάσετε» κάπως την μονοτονία που δημιουργείται από το repetitiveness του gameplay. Και εκτός από αυτές τις καινούριες δραστηριότητες, έχετε και την ευκαιρία να μάθετε την ιστορία αυτών των καινούριων NPC και να κάνετε καινούριους φίλους. Γιατί, εντάξει, καλό και χρυσό το HIVE (το Α.Ι του σκάφους σας), αλλά μετά από τόσες ώρες, το βαριέσαι. Ενώ έναν Okkar trader; Ή έναν εξωγήινο βιολόγο (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων); Ή μήπως μία human agent της G&B; Όλοι αυτοί (όπως και οι υπόλοιποι καινούριοι χαρακτήρες) δίνουν «ζωή» στον κόσμο του Everspace, πράγμα που έλειπε.

Όπως είχα γράψει στο verdict του review για το Everspace, σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσε να συνοψιστεί απλά ως «ξεκίνα, μάζεψε resources και upgrades lootάροντας εχθρούς και containers, πέθανε και ξανά από την αρχή μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις στον προορισμό σου». Αυτό, με τα missions του DLC, αλλάζει αφού πλέον, στο ενδιάμεσο, ο παίκτης μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα. Τα σπάνια sidequests που υπήρχαν πριν στον τίτλο της Rockfish Games, δεν το κατάφερναν αυτό γιατί, σε μεγάλο βαθμό, ήταν βαρετά fetch quests στα οποία έκανες ακριβώς ό,τι έκανες και πριν. Μάζευες resources δηλαδή.

Επίσης, με το Encounters προστίθενται και κάποιοι καινούριοι εχθροί, όπως για παράδειγμα οι εκνευριστικοί Cargo Thieves τους οποίους θα πρέπει να τους ανατινάξετε για να πάρετε πίσω ό,τι σας έχουν κλέψει. Μία κάπως μεγαλύτερη ποικιλία από εχθρούς, σε ένα παιχνίδι που βασίζεται στα dogfights με άλλα σκάφη, βοηθάει σίγουρα στη διατήρηση του ενδιαφέροντος.

Τέλος, με το expansion θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μία καινούρια περιοχή, τον home world των Okkar, χρησιμοποιώντας wormholes που μπορεί να βρείτε στο ταξίδι σας. Δυστυχώς, δε νομίζω ότι έχει και πολλά πράγματα να κάνετε εκεί, πέρα από τα συνηθισμένα τουλάχιστον (looting και μάχες δηλαδή), αλλά μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν κατάφερα να μείνω και πολύ! Ωστόσο είναι ένα θετικό το γεγονός ότι μπορείτε να φύγετε και λίγο από την Demilitarized Zone.

To review βασίστηκε στην έκδοση του DLC για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Rockfish Games.

IGN GreeceMonster Hunter World: Κάθε αρχή και δύσκολη... ακόμη και για το PC PortΦήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίαςΤο νέο update του Chrome κατέστρεψε τον ήχο πολλών Web-Based παιχνιδιών

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα