Euroleague: Η βραδιά των πρώην... ερυθρόλευκων!

Euroleague: Η βραδιά των πρώην... ερυθρόλευκων!basket1thanosΠέμ, 12/31/2020 - 22:17

Μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν και οι έξι, και πως να γίνοταν αυτό αφού μερικοί τέθηκαν αντιμέτωποι, όμως όλοι τους έχουν δύο κοινά.

Πρωταγωνίστησαν στις χθεσινές αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής της Euroleague και στο παρελθόν έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Άλλοι έφυγαν

επειδή αναζήτησαν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους και ένα πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο ενώ κάποιους από αυτούς τους έξι αθλητές, οι Πειραιώτες τους άφησαν ελεύθερους!

Δεν μπορούμε να μην ξεκινήσουμε από τον MVP της αγωνιστικής, Ουέιντ Μπόλντουιν, ο οποίος στη νίκη της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα (90-77), πήρε από το... χεράκι τους Βαυαρούς καθώς σε σχεδόν 32 λεπτά συμμετοχής σκόραρε 29 πόντους (9/14 δίποντα), μοίρασε 7 ασίστ και έκλεψε δις την μπάλα από τα χέρια των Ισπανών. Στο σύστημα αξιολόγησης συγκέντρωσε 41 βαθμούς, παίρνοντας...σπίτι του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Ο 24χρόνος απόφοιτος του Βάντερμπιλτ έχει βρει την «Ιθάκη» του στο Μόναχο, όπου μεγαλουργεί υπό τις οδηγίες του Αντρέα Τρινκιέρι, ενός προπονητή που διώξαμε κακής κακώς από την Ελλάδα.

Δεύτερος, και ας έχασε, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος δύο χρόνια μετά την απόφαση του να αφήσει τον Πειραιά και να ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, είναι ήδη αρχηγός. Οι «πράσινοι» είχαν αποκαρδιωτική εικόνα για 33 λεπτά στην Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα αλλά κάπου εκεί ο Ιωάννης Παπαπέτρου «ξύπνησε» και παραλίγο να τους οδηγήσει σε μία επική ανατροπή. Στο τέλος όμως,μία κρίσιμη λάθος επιλογή του Νεμάνια Νέντοβιτς «κόστισε» στο συγκρότημα του Γιώργου Βόβορα που έφυγε από την Σερβία με... σκυμμένο το κεφάλι (74-71). Ο διεθνής φόργουορντ, τελείωσε το ματς με 20 πόντους (5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα) αλλά αυτό που μετράει είναι η παρουσία του όταν η μπάλα «έκαιγε».

Στην ματσάρα του Mediolanum Forum ανάμεσα στην Αρμάνι Μιλάνο και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (87-91 παράταση), τέσσερις πρώην πάικτες του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικοί. Ξεκινώντας από την πλευρά των νικητών μοσχοβίτων του Δημήτρη Ιτούδη, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στους... αιθέρες και κατέρριψε το ρεκόρ για τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από έναν παίκτη στη διοργάνωση (16)! Μάζεψε ακόμα 3 αμυντικά ριμπάουντ (συνολικά 19 δηλαδή) ενώ είχε και 17 πόντους σε 32:15 λεπτά συμμετοχής (30 στο PIR). Ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού (διετία 2017-2019) αλλά λόγω ενός τραυματισμού είδε την πόρτα της εξόδου, είχε 19 πόντους (3/7 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά. Νούμερα αρκετά για να του δώσουν 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Περνώντας στην αντίπερα όχθη, για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, ο Ζακ ΛεΝτέι μέτρησε 21 πόντους χωρίς να αστοχήσει σε σουτ (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 12/12 βολές), έχοντας παράληλλα και 7 ριμπάουντ σε 34:27 λεπτά (31 στο PIR). Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε περάσει την σεζόν 2018-2019 από τον Ολυμπιακό. Λιγότερο ουσιαστικός ο Κέβιν Πάντερ που δεν έχει αγωνιστεί μόνο στον Ολυμπιακό στα μέρη μας αλλά και σε Λάυριο και ΑΕΚ. 17 πόντους (4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα) σε 31 λεπτά και 10 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης η συγκομιδή του Αμερικανού σκόρερ.

Αν μη τι άλλο, μία βραδιά που οι έξι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού θα την θυμούνται για πολύ καιρό (άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, ανάλογα με τα επιτεύγματα τους). Και παράλληλα μία βραδιά που οι φίλοι του Ολυμπιακού αναπόλησαν στιγμές του παρελθόντος με κάποιους πάικτες, ενώ με άλλους έμειναν με το «στόμα ανοιχτό», αφού στον Πειραιά δεν πλησίασαν ούτε κοντά σε αυτά τα στάνταρ απόδοσης.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός - Μπάσκετ Off Off basket1thanos Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η χθεσινή ημέρα (30/12), η τελευταία της 17ης αγωνιστικής της Euroleague, σηματοδοτήθηκε από τις τρομερές εμφανίσεις έξι πρώην αθλητών του Ολυμπιακού, που στα ντέρμπι των ομάδων τους, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Article publish on Πέμ, 12/31/2020 - 22:17 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα