Euroleague Preview: 9η αγωνιστική

ΤΣΣΚΑ – Μακάμπι
Πέντε(!) σερί ήττες για την ΤΣΣΚΑ, που δεν ξέρει τι ακριβώς της συμβαίνει. Ή μάλλον ξέρει: ένα σωρό τραυματίες, ο Γκριγκόνις ακόμα έξω, ο Σβεντ περισσότερο πρόβλημα παρά λύση, τα τρίποντα βρίσκουν συνεχώς σίδερο. Η Μακάμπι βρήκε για τα καλά ρυθμό και απειλεί, αφού σιγά-σιγά και οι rookies μπαίνουν στο κλίμα. Η λογική λέει ότι οι Ρώσοι θα επανακάμψουν, αλλά ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί τέτοια εποχή;

Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν
Η

ομάδα της ελάχιστης αθλητικότητας απέναντι σε μία που βρίθει τέτοιας, σε μια μονομαχία τελείως διαφορετικών στυλ παιχνιδιού. Οι Σέρβοι θα ρίξουν αλύπητο ξύλο σε Οκόμπο-Τζόουνς για να απενεργοποιήσουν τον πυρήνα της ομάδας του Πάρκερ, που δεν έχει διαθέσιμο τον εξισορροπητικό παράγοντα Λάιτι. Τεστ χαρακτήρα για τους Γάλλους, που θα πρέπει να αποδείξουν τις φιλοδοξίες της οκτάδας με τέτοιου είδους περάσματα.

Άλμπα – Εφες
Η απογοήτευση της σεζόν ταξιδεύει στο Βερολίνο και άπαντες περιμένουμε πότε ακριβώς η Εφές θα ξεκινήσει να θυμίζει έστω την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αν δώσει δικαιώματα στην Άλμπα θα το πληρώσει, όπως άκριβώς το πλήρωσε στη Γαλλία με την Βιλερμπάν. Οι Βερολινέζοι κερδίζουν περίπου ένα στα τρία ματς, πέρασαν από το Κάουνας και θα παίξουν χωρίς άγχος.

Παναθηναϊκός – Ούνιξ Καζάν
Κωδικός: αντίδραση για τον Παναθηναϊκό, που κονιορτοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τον Αστέρα. Το πρόβλημα είναι πως η Ούνιξ είναι στο καλύτερο σημείο της σεζόν ως τώρα, με τον Περάσοβιτς να έχει καθιερώσει small ball και πίεση μέχρι εξαντλήσεως στην περιφέρεια, σημείο που δεν είναι ακριβώς το δυνατό του τριφυλλιού. Μέσα σε όλα ο Μάριο Χεζόνια έρχεται στο ΟΑΚΑ, σε ένα συναισθηματικό ραντεβού για τον ίδιο, βρισκόμενος σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο Νέντοβιτς είναι αμφίβολος, ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται, αλλά όχι για να του γυρίσει μπούμερανγκ. Μάλλον προτιμότερο είναι να μείνει ο Σέρβος έξω αν δεν είναι καλά, γιατί θα χρειαστούν κορμιά απέναντι σε Κέιναν, Μπράουν, Μέιο, Σπίσου και τους υπόλοιπους περιφερειακούς των Ρώσων.

Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια
«Κάποια στιγμή θα το ξανακάνουμε. Αλλά όχι απόψε». Η Μπασκόνια δεν φοβάται το Παλάου, έχει κερδίσει όσες φορές έχει χάσει εκεί, όμως η Μπάρσα δεν είναι για τα δόντια των Βάσκων. Μετά από δύο σερί ήττες σε Τελ Αβίβ και Μιλάνο με την επίθεση να χάνει λάθια (70,7 πόντοι στα τρία τελευταία ματς), ο Σάρας θέλει να δει και βελτίωση εκτός από νίκη, ακόμη και χωρίς τον Χίγκινς.

Ζενίτ – Ολυμπιακός
Λέτε να εμφανίσει ο Πασκουάλ τον Σαμπάζ Νέιπιερ για πρώτη φορά φέτος; Ο Αμερικανός σούπερ σκόρερ τραυματίστηκε στην προετοιμασία και ακόμη δεν έχει πατήσει παρκέ Ευρωλίγκας, με τον άλλοτε Ρεθυμνιώτη Φράνκαμπ να δίνει ποιοτικά λεπτά από τον πάγκο και τα υπόλοιπα να βγαίνουν με τους Κουλάγκιν και τα δυάρια της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ελπίζει ότι θα μεταφέρει το καλό του εντός έδρας μομέντουμ και μακριά από το Σ.Ε.Φ., με τον Φαλ να ταξιδεύει και τον Χασάν Μάρτιν κάπως καλύτερα. Αμυντικό ντέρμπι.

Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι
Το είπε και το έκανε η Φενέρ στη Μόσχα, ούσα πειστική και για σχεδόν 40 λεπτά καλύτερη της ΤΣΣΚΑ. Το ήθελε πολύ και ο Τζόρτζεβιτς για να ισχυροποιήσει τη θέση του, όμως τα ντέρμπι δεν σταματούν για τη Φενέρ. Η Αρμάνι είναι εύκολα η πιο συμπαγής ομάδας της Ευρωλίγκας ως τώρα, καταφέρνοντας να απορροφήσει με ελάχιστους κραδασμούς δύο σημαντικές απώλειες (Ντάνιελς – Ντιλέινι). Οι Τούρκοι έχουν πάντως σκληράδα και δεν θα υποκύψουν εύκολα στους παλιόφιλους Μέλι-Ντατόμε που επιστρέφουν στην Πόλη.

Μονακό – Μπάγερν
Η απουσία του Λούτσιτς, η απουσία του περσινού αιφνιδιασμού και το δύσκολο πρόγραμμα έχει φέρει τη Μπάγερν στο 3-5 και τέτοιου είδους ματς όπως στο κοντινό Μονακό θα δείξουν αν οι Βαυαροί έχουν και φέτος φιλοδοξίες πλέι-οφ. Οι Μονεγάσκοι υπερέχουν σε ποιότητα, όμως είναι παραπάνω από αμφίβολο αν ο προπονητής τους έχει την αρμοδιότητα να βάλει τάξη στο παιχνίδι τους, ή αν κάνει απλώς τον διαχειριστή.

Ρεάλ – Ζάλγκιρις
«Χριστιανοί – λιοντάρια» που είχε πει κάποτε και ο Φραγκιάς. Τα δύσκολα για την Ρεάλ θα έρθουν προς το τέλος του πρώτου γύρου, με Μπαρσελόνα, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ και κάπου ενδιάμεσα ένα διάλειμμα με την Άλμπα. Η Ζάλγκιρις έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί από το ταξίδι στη Μαδρίτη, αφού πλέον απειλούνται και τα εντός των τειχών σκήπτρα από την Ρίτας (και) του Γιώργου Δέδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα