Eurobasket: Τίποτα εύκολο και για κανέναν

To Eurobasket έχει προχωρήσει πολύ αφού τα προημιτελικά είναι προ των πυλών με τα τέσσερα ζευγάρια πλέον να είναι γνωστά και έτοιμα να κοντραριστούν για μια ακόμα ακόμη πρόκριση που θα τους δώσει αν έρθει μια διπλή ευκαιρία για κάποιο μετάλλιο.

Όπως παρακολουθήσαμε όλοι και σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τους κάτι παραπάνω από ηχηρούς αποκλεισμούς που υπήρξαν τίποτα δεν είναι δεδομένο, σίγουρο και κυρίως εύκολο σε μια τέτοιου είδους διοργάνωση η οποία περιλαμβάνει νοκ

– άουτ αγώνες όπου εκεί ουσιαστικά κρίνονται και όλα.

Οι απαιτήσεις από την Εθνική μας πολλές και δικαιολογημένες αφού υπάρχει ένα πραγματικά υπέροχο ρόστερ και ένα ανάλογο τεχνικό επιτελείο αλλά γίναμε όλοι μάρτυρες για μια ακόμα φορά και καταλάβαμε την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένη διαδικασίας που έφερε πραγματικά τεράστιες ομάδες εκτός συνέχειας.

Η Ελλάδα προκρίθηκε σε ένα πραγματικά δύσκολο ματς από τα οποία δεν αργούν να…στραβώσουν εντελώς και να βρεθείς στο…σπίτι σου κάτι που ευτυχώς δεν έγινε με το συγκεκριμένο γεγονός να ενισχύει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης ομάδας ενόψει της ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας αφού στόχος παραμένει πάντα το όσο δυνατό ψηλότερο σκαλοπάτι.

ΠΗΓΗ: FIBA

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και άκρως ανταγωνιστικό γενικά και αυτό το διαπιστώνουμε εύκολα αν ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά την λήξη των αγώνων της φάσης των “16”. Η Γαλλία…καρδιοχτύπησε και προκρίθηκε οριακά απέναντι στην μαχητική Τουρκία, η “φούρια ρόχα” άφησε εκτός την Λιθουανία σε ένα συγκλονιστικό ματς, η Κροατία είναι και αυτή εκτός από την Φινλανδία ενώ και η Πολωνία άφησε έξω μια ομάδα (Ουκρανία) που είχε παρουσιάσει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην πρώτη φάση.

Σίγουρα δεν ξέχασα απλά άφησα για το τέλος της συγκεκριμένης βόλτας το γεγονός που έχει κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο μέχρι τώρα στο Eurobasket και είναι η σίγουρα ο αποκλεισμός μόλις στον πρώτο γύρο των νοκ – άουτ της Σερβίας από την Ιταλία. Η “σκουάντρα ατζούρα” ήταν στον όμιλο της Εθνικής μας στην πρώτη φάση κάτι που δείχνει ότι και η δική μας επικράτηση σε εκείνο το ματς σίγουρα δεν ήταν εύκολη αν σκεφτούμε κιόλας ότι ο αγώνας έγινε στο Μιλάνο. Η ομάδα Τζιανμάρκο Ποτσέκο – που όπως αποδείχθηκε η αποβολή του επηρέασε θετικά τους παίκτες του- πέτυχε κάτι πολύ μεγάλο αφού άφησε έξω ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης και σίγουρα της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όπως βέβαια γίνεται αντιληπτό το περιβάλλον είναι…πολύπλοκο και άκρως ανταγωνιστικό και σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πόσο μάλλον εύκολο. Η διοργάνωση έχει μπει στην τελική της ευθεία και κάθε ματς είναι ουσιαστικά χωρίς αύριο με τις ομάδες και τα τεχνικά επιτελεία να έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν νέες συνθήκες και προκλήσεις που θα προκύψουν μέσα στα ματς. Όποια λοιπόν καταφέρει να έχει την πιο σωστή διαχείριση των καταστάσεων από εδώ και πέρα θα φτάσει και μέχρι το τέλος του δρόμου.

ΠΗΓΗ: FIBA
Keywords
Τυχαία Θέματα