Euro: Τα τρία ντέρμπι των “16”

Η πιο δυνατή ιστορία στη μέχρι τώρα πορεία της διοργάνωσης έχει πρωταγωνίστρια τη Δανία. Το σοβαρό συμβάν με την υγεία του Έρικσεν στην πρεμιέρα με τη Φινλανδία κόστισε τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό. Η ποιότητα και η εικόνα των Δανών ήταν σε αρκούντως ικανοποιητικό βαθμό για τον ουδέτερο παρατηρητή. Το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής και ο θρίαμβος πρόκρισης απέναντι στους Ρώσους, μετέτρεψε το αγχωτικό εντός και εκτός τεσσάρων γραμμών ξεκίνημα σε ονειρεμένο φινάλε της πρώτης φάσης.

Η αναμέτρηση με την Ουαλία στο Άμστερνταμ, πρώτη της δεύτερης φάσης του

θεσμού χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι. Βάσει συνολικής εικόνας των ομάδων πάντως έχει μεγάλο φαβορί και αυτό είναι η Δανία που παίζει το ίδιο καλά στην άμυνα και καλύτερα από τους Ουαλούς στην επίθεση.

Οι Ιταλοί έχουν το μομέντουμ καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων που οι ίδιοι με την απόδοσή τους δημιούργησαν και η Αυστρία θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε ένα από τα φαβορί, όπως μοιάζει τούτη την ώρα η «Σκουάντρα Ατζούρα».

Ανάλογη διαφορά δυναμικότητας, ίσως και μεγαλύτερη έχουν Ολλανδία και Τσεχία, ενώ και οι Ισπανοί μπορεί να μην εντυπωσίασαν στα πρώτα δύο παιχνίδια όμως είναι ομάδα που παίζει σαφώς καλύτερα από την Κροατία σε αυτό το τουρνουά.

Φαβορί είναι και οι Γάλλοι με αντίπαλο την Ελβετία. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές πάντως προβλημάτισαν με την εικόνα τους στα τελευταία δύο παιχνίδια της φάσης των ομίλων.

Τα ντέρμπι της φάσης των «16»

Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του θεσμού έβγαλαν και τρία σημαντικά ντέρμπι στη φάση των «16».

ΟΙ πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλοι μπορεί να μην εντυπωσίασαν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, όμως κάτι τέτοιο συνέβη και με το Βέλγιο που μετά την 3η θέση στο Μουντιάλ ψάχνει υπέρβαση και στο Euro.

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στη μεγάλη μάχη του Λονδίνου στις 29 Ιουνίου. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ προσπαθεί να παίξει αποκλειστικά για το αποτέλεσμα στην πρώτη φάση αυτού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που μέχρι στιγμής παρουσιάζεται διπρόσωπη. Η Γερμανία ήταν πολύ καλή και πολύ κακή μέχρι τώρα και μοιάζει με ομάδα που το αποτέλεσμά της εξαρτάται από την ημέρα που θα βρεθεί.

Το τρίτο μεγάλο ντέρμπι δεν έχει να κάνει τόσο με τα ονόματα των αντιπάλων, όσο με την εικόνα τους στην πρώτη φάση του θεσμού. Σουηδία και Ουκρανία δεν έπαιξαν σταθερά καλά στη φάση των ομίλων όμως ουσιαστικά με ένα καλό παιχνίδι βρέθηκαν στους «16». Ο νικητής του ζευγαριού θα είναι κι το «λαχείο» των αντιπάλων στα προημιτελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα