Eλλάδα – Μαυροβούνιο 69-73: Φινάλε με πικρή γεύση (highlights)

Πικρό αντίο για την Εθνική, που εμφανίστηκε απογοητευμένη, χωρίς νεύρο, λύσεις και ταχύτητα στο παιχνίδι της και έχασε φυσιολογικά από το Μαυροβούνιο που παρατάχθηκε χωρίς τον Κέντρικ Πέρι, δεύτερο σκόρερ και πρώτο πασέρ του στο τουρνουά. Διασώθηκαν οι Παπαπέτρου (16π), Γουόκαπ (11π, 4ας).

Το ματς

Η εθνική ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και βρέθηκε να κυνηγάει από το ξεκίνημα, με τον Βούτσεβιτς να οδηγεί τους Μαυροβούνιους με 8 πόντους στην πρώτη περίοδο και τη γαλανόλευκη να σκοράρει μετά βίας 14π στο ίδιο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν 9.5 λεπτά για να ξεπεράσουμε

τους 10 πόντους, με καλάθι και φάουλ του Παπαπέτρου, ενώ στο φινάλε του δεκαλέπτου ο Γουόκαπ έκανε το 14-19.

Η δεύτερη περίοδος κύλησε περίπου στο ίδιο τέμπο. Παπαπέτρου (10π ως το ημίχρονο) και Μποχωρίδης (9π) ήταν αυτοί που κουβάλησαν στο σκορ την Εθνική, η οποία δεν είχε ταχύτητα, κυκλοφορία της μπάλας και ήταν πάρα πολύ άστοχη στα τρίποντα. Το 30-36 του ημιχρόνου ήρθε φυσιολογικά, παρότι ο σούπερσταρ του Μαυροβουνίου, Νίκολα Βούτσεβιτς, δεν έπαιξε καθόλου στη δεύτερη περίοδο.

Το πράγμα χειροτέρεψε στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου. Η ελληνική ομάδα έχασε τελείως την επαφή της με το καλάθι, έκανε πολλά λάθη και περιορίστηκε μόλις στους 4 πόντους στα πρώτα 6 (!) λεπτά της. Φυσιολογικά το Μαυροβούνιο το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε τη διαφορά στους 12, 34-46. Ο Παπαπέτρου με τέσσερις πόντους μας ξεκόλλησε κάπως, όμως η συνολική εικόνα δεν άλλαξε από τη στιγμή που Ρογκαβόπουλος, Παπαγιάννης ή Λαρεντζάκης δεν είχαν επαφή με το καλάθι. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 42-50, με την Ελλάδα να έχει 3/17 τρίποντα και 12 λάθη.

Τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας ως το φινάλε. Οι Μαυροβούνιοι έφτασαν την διαφορά ως τους 14 απέναντι σε μια ελληνική ομάδα που ήταν κωμικά άστοχη από μακριά (3/21 στο 35΄). Η Ελλάδα ξύπνησε στο τελευταίο πεντάλεπτο, έβγαλε ένταση στην άμυνα και μείωσε ως το 58-62 με επιμέρους 10-2 στα 2.5 για το φινάλε, όμως ο Βούτσεβιτς και η άστοχία από μακριά άφησαν στην μέση την ανατροπή.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα